nie, gadżet na sile
nihilnovi
mam rowerowy lowepro który tez można przesunąć z pleców na brzuch, rozsunąć i wyjąc aparat by zrobić zdjęcie
Wersja do druku
nie, gadżet na sile
nihilnovi
mam rowerowy lowepro który tez można przesunąć z pleców na brzuch, rozsunąć i wyjąc aparat by zrobić zdjęcie
Tak, bo taki poziomy dostęp do sprzętu jest - wg mnie - najwygodniejszy, ale:
- nie za tyle pieniędzy - coś tu chyba mi nie wyszło, bo najpierw odczytałem 3200 zł, a potem 29 zł; też bym nie kupił, bo punkt 2,
- gdybym nie miał już torby z takim dostępem.
Czy Admini zapomnieli już o tym forum?
Nie. usuwam. Już tak z 50 wpisów i userów usunąłem. Bot jakoś sobie radzi z naszym zabezpieczeniem, zakłada co chwile nowe konto.
dla drobnicy super plecak dobry, ale jak się targa w terenie C400F/ 2,8 l is usm III czy 600F/4 L IS USM mark II to jeden w plecak a drugi do ręki? bo inaczej nie wyjdzie.
Czasem i wezmę zamiast c400, Canona ef 300 mm f/2,8 l is usm mark II znacznie lżejszy i extendery 2 albo raczej jeden w ręku duży i ciężki, a coś do krajobrazu zawieszone na szyi też.
Jak ja zazdroszczę kolegom od mody czy samego krajobrazu co innego drobnica w naturze tu już się trzeba nieźle napocić z ciężarkami :)ale co się nie robi dla pięknych zdjęć natury?:)
Powoli przymierzam się do zmiany plecaka, w którym noszę sprzęt. Od kilku lat używam Lowepro SlingShot 202 AW (plecak na jedno ramię) i jest to generalnie spoko plecak, ale ma wady. Plecak potrzebuję głównie na długie, piesze wycieczki i wadą tego plecaka jest to jedno ramię, gdyż po kilku godzinach zwyczajnie uwiera już w prawe, a lewe jest bezczynne. W zamian za to co mi się podoba, to to, że nie ściągając go z ramienia przekręcam go sobie na brzuch, otwieram sobie plecak i mogę sobie spokojnie przekręcać obiektywy itp.
Czego szukam? Szukam generalnie czegoś jak SlingShot 202 AW, ale:
1. chciałbym aby móc go nosić na 2 ramionach, ale też aby była możliwość bez ściągania go jakoś przekręcić go na brzuch i sobie operować sprzętem na brzuchu. I tu moje pytanie - czy w ogóle takie plecaki istnieją? Bo naturalnie na jednym ramieniu sobie można przekręcić plecak, ale na 2 ramionach nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić :) Mam nadzieję, że moja wyobraźnia jest zbyt płytka.
2. Chciałbym aby pojemnościowo był nieco większy od 202 AW. Do 202AW upycham 4 obiektywy i 2 body, ale to już tak na styk i mam wyrzucone przegródki.
W wersji super budżetowej K and F ma jeden model plecaka z pasem biodrowym gdzie możesz sobie zdjąć z ramion paski przekręcić do przodu i zmienić obiektyw czy co tam potrzebujesz.
Mniej budżetowo lepiej jakościowo podobną konstrukcją jest Tenba Solstice dostępna w kilku rozmiarach.
https://youtu.be/fnuuYccoSxw?t=247 Około 4 minuty zaczyna się pokaz możliwości jak sobie go jak to opisałeś okręca do przodu i operuje bez potrzeby odkładania plecaka na podłoże.
Każdy plecak "dwuszelkowy", po wyjęciu jednego ramienia z pod szelki można obrócić wokół głowy i ma się go/wisi na piersi. Musi mieć otwarcie "boczne". Szybko się przyzwyczaiłem
jp
Kurde, tak patrzę na Allegro, to albo mamy plecaki no name (tzn mają jakąś tam nazwę typu Prowell, ale nie kojarzę takich nazw) i kosztują one do 300zł, albo mamy markowe (Manfrotoo, Lowepro itd) i wtedy ceny to 400+. Chyba popierdzielę tą opcję z trzymaniem na brzuchu, tylko wezmę jakiś taki tańszy plecak.