Przez ten super LCD to powaznie sie zastanawialem nad sprzedaza 40D. Jak wejdzie 5D MII to i tak chyba zrobie.
Wersja do druku
Przez ten super LCD to powaznie sie zastanawialem nad sprzedaza 40D. Jak wejdzie 5D MII to i tak chyba zrobie.
6-7 rano jakiego czasu? :P
A na nowego rebela czekam owszem. Potrzebuję drugiego aparatu, a na 40D nie starczy :) No a jak dadzą odchylany lcd i użyteczne 3200 to będzie bardzo fajna puszka :)
i niech nagrywa filmiki...:D (skoro aparat za 500zl to ma, to i niech za 2500zl tez bedzie mial)
Tak tak tak! Będzie nagrywał filmiki, miał rozpoznawanie twarzy, lcd 3.5", 14Mp, automatyczne kadrowanie, wbudowany krawat i sokowirówkę...
5d Mk 2 nima narazie ale doczekalismy sie... 450d :)
http://www.dpreview.com/news/0801/08...noneos450d.asp
Hands-on
http://www.dpreview.com/news/0801/08...50dhandson.asp
a za te 12 Mpix to na miejscu wlascicieli 40-tek bym siedzibe canona kamieniami obrzucil...
Widac stalo sie norma ze 2x tanszy model ma wyzsza rozdzielczosc...
Inne zmiany:
+AF w live view taki jak w 40d + dzialajacy tylko na podstawie kontrastu bez klepania lustrem
+lekko wiekszy od 400d, poprawiony grip
+LCD 3 cale ale nadal w niskiej rozdz.
+podobno szybszy
+wiekszy wizjer
+nie wiem jak bylo w 400d ale tu zastosowali karty SD
+nowa lepsza bateria do 500 fotek
+14bit
+funkcje wyprowadzone na przyciski
+iso w wizjerze
+niemalowana stopka :)
+PRZENIESIONY DIRECT PRINT Z DODATKOWA FUNKCJONALNOSCIA WOW!
Jak nic jeszcze nie pokaza ciekawego, to na przeczekanie bede se chyba musial go sprawic... tylko te karty pamieci...
Kilka przydatnych poprawek. Sensownie ułożone informacje na wyświetlaczu. Prawie punktowy pomiar światła. No to jest miła niespodzianka. Ale i tak jestem zawiedziony. Matrycą, u Canona. Straszne czasy. W ogóle to jakiś brzydki ten korpus mam wrażenie.
Fakt brzydki, wyglada jak robiony na kolanie.
Swoja droga jak dobrze musi sie sprzedawac 5d skoro znowu nie wypuscili nastepcy. Moze mieli cos juz prawie gotowe ale jesienny duet Nikona rozbil im plany w pyl i sie nie moga pozbierac;)
YEEEEESSS!!!!!!!!!! 3-calowy LCD by Canon!! Hurra!!!!!
Tragedia.
Hej tak przy okazji, Kolekcjoner gdzie te obietywy?