parę osób licytowało, wiec chyba było warto
Wersja do druku
Mogłeś spróbować skoro warto było. A chętnych na zakup "jeszcze ciepłych ofert" nigdy nie brakowało.
Centur - nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy kupiłbyś?
Co powiecie na to: Canon EOS 6D + Canon 24-105mm f/4L IS USM Warszawa ? Tablica.pl
najprościej się po prostu spytać o miejsce odbioru i takie tam
Kolejna podejrzana sprawa.
Wystawiłem sprzęt foto na allegro, wartość ok 8000zł, zgłosił się chętny z UK (nowe konto na allegro) że kupi ode mnie zaraz zapłaci przelewem, wysłał mi potwierdzenie przelewu w postaci jakiegoś HTML a potem informuje że pieniądze dostanę z tego banku "Barclay's Bank Of London" jak dostarczę potwierdzenie wysyłki towaru dla banku i jemu. Podał mi email do banku barclay-shipping@in.com abym sobie potwierdził że to prawda. Domena IN.com banku śmiech na sali. Jak napisałem że mój brat leci do UK i za dwa dni mu to dostarczy to że nie ma sensu się kłopotać. Napisałem że niech sobie daruje próbę wyłudzenia sprzętu, to napisał uwaga straszy mnie wojskiem polskim w poprzednim emailu jeszcze interpolem i FBI
Cytuje :
"do you know Gen. Mieczysław Cieniuch?The chief of the general staff of polish armed forces,he is a friend of my Dad and they work together,so don't force me to report the matter to him that you are trying to scam me" :D
Dalej pisze że nie może wycofać pieniędzy z konta które wpłacił i on już stracił pieniądze, które ja nie dostałem. Temat jest wielu miejscach na sieci.
Pozdrawiam i Uważajcie na takie typy raz to nigeria raz uk.
Klasyczne "oszustwo nigeryjskie", ale trzeba o tym mówić, żeby wszyscy wiedzieli i nie dali się wrobić... ;)
Odpisz mu:
"Do you know Darth Vader? He fell to the dark side of the Force, he is a friend of my Mum and they work together,so don't force me to report the matter to him that you are trying to scam me"
Rzeczywiście oszuści atakują coraz częściej i pojawiają się już z każdej strony. Trzeba na baczności się mieć ;) !
heheheh....8-)
Cena jakby wypadło i zostało przejechane :)
W nocy z soboty na niedzielę (2/3.11.2013) miało miejsce włamanie do auta, które stało na parkingu przy Wrocławskiej 19 / Zielona Góra (z tyłu klubokawiarni Trzepak i firmy BUDKOM). Skradziono z niego sprzęt fotograficzny, tj. aparat Canon 5D Mark II (Ser# 210420202408) oraz obiektyw Canon 24-70mm.
Jeżeli widziałeś, lub wiesz cokolwiek - proszę Cię o kontakt!
Ten aparat jest dla mnie bardzo ważny i to nie tylko ze względu na finanse (choć zbierałam na niego 5 lat). Jeśli więc ktoś z Was wie coś, cokolwiek - odezwijcie się. Chcę go odzyskać i na pewno dogadamy się z aktualnym jego posiadaczem, oszczędzając sobie nawzajem mnóstwo problemów.
Jeżeli mogę prosić Cię o pomoc - UDOSTĘPNIJ proszę tę informację. Dziękuję!
Paulina, +48 603 264 760
Może nie allegro, ale dziś natrafiłem na: Aparat Fotograficzny Canon EOS 5D MARK III body - Sprzedajemy.pl
Co o tym myślicie? Podejrzana cena, brak większej ilości zdjęć i konkretnego opisu.
klon tego ogłoszenia też na wiarygodne nie wygląda
Canon EOS 5D MARK III body Kraków ? Tablica.pl
co za różnica ile zdjęć :D jakby było 10 kradzionych to by coś zmieniło na plus w kwestii wiarygodności ? :D
nawet gdyby to był cud i gdyby to były realne oferty to zdjęcie w ofertach jest kradzione >
New Gear: Canon EOS 5D Mark III | Popular Photography
Canon EOS 5D Mark III Review | retx.net
...obawiam się jednak że to nie cud :D
nie rozumiem dlaczego zdjęcia przedstawiają dwa różne obiektywy czyli 85L oraz 85L II...
TANIO Canon 85mm f/1.2L USM idealny UPS Gratis (3703528930) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Z tego co widzę, to zdjęcia są z wikipedii .
NOWY CANON EOS 50D +2 OBIEKTYWY+INNE (3728680439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
pewnie 2-3 lata w szafie i nabierał mocy "Mam do sprzedania NIE UŻYWANY aparat CANON EOS50D"
Ja jak kupiłem 3 letnią puszkę to tez był to dla mnie nowy aparat i nie używany (przez moją osobę;-))
Bogatemu wolno. Ja sam mam 1999 VW Bora 1.9L TDI z przebiegiem 120 000 km . Tylko z rodziny ( kupiony nowy w salonie PL ). Ten sam wujek miał Canona 10D i dał go w prezencie mojemu synowi z przebiegiem 2000 zdjęć po 8 latach. Więc nie można z góry zakładać że każdy to oszust. Jak ktoś ma kasę to go stać na sprzęt i używanie go od święta.
Wcale nie zakładam że każdy to oszust ale nowy do dla mnie jest sprzęt jak otwierasz karton i po pierwszym wciśnięciu spustu masz przebieg migawki 1 klatka. Sprzęt używany choćby raz w roku na BN nie można nazwać nowy. Jak coś to bardzo mało używany.
trudno ocenić stan tego 50d bo nie ma real zdjęć body na aukcji
No ale co w tej aukcji jest nie tak, bo w opisie nic niepokojącego nie widać ? W dodatku sprzedający ma 100% pozytywnych opinii.
Tu sprzedane:
Tamron SP AF 17-35mm 2.8-4.0 Di LD Aspherical (IF) (3732171197) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A tutaj w tym samym dniu o 100 zl drożej wraca:
Tamron SP AF 17-35mm 2.8-4.0 Di LD Aspherical (IF) (3741186290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
eeee,mysle ze kumpel podbijal cene ale nie bylo chetnych to wystawia za tyle ile chce
też bym tak myślał gdyby nie fakt że była aukcja z kup teraz i licytacją... i jedna osoba licytowała więc nie miała co podbijać :)
zawsze mógł się wpisać jako zachęta do licytowania dla innych ;)
hehe zachęta kosztująca wystawiającego ~20PLN ;)
No ale, nie mówię że przekręt - ale uważać warto.
co jest nie tak z tą "puchą" w niecały miesiąc w trzecich rękach
1 właściciel cena 2600pln Canon 7D 31tys (3697014572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
2 właściciel cena 2200pln canon eos 7d body (3728053219) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
3 właściciel cena 2749pln CANON 7d KOMPLET PRZEBIEG TYLKO 30 TYS OKAZJA 7D (3749608126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
zastanawiający jest ten spadek na wartości u 2 właściciela (po rysach na body to ta sama pucha)
Gdzie masz te rysy? Chodzi Ci o te takie jakby jaśniejsze zaplamienia w dolnej części gripa?
Czołem,
A co sądzicie o takiej okazji? :)
Canon eos 1dx - body gwarancja Pabianice ? Tablica.pl
super cena 10% nowego i jeszcze do negocjacji :P albo po prostu 0 się "zapodziało" a cena miała być 20k pln, zapytam
a zdjęcia 1dx z ogłoszenia pochodzą z tej strony http://fotoblogia.pl/2012/09/14/cano.../wydajnosc/top
SIGMA 300mm 1:2.8 APO DG HSM (3753209457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sigma 2,8/300 i tłumaczenie z translatora.
ciekawe, ciekawe...
kradzione zdjęcia z innej aukcji ???
---------- CANON 5D MARK II ---------- (3720511857) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Canon EOS 5D Mark II Body (3752239320) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ciekawe czy to lenistwo czy ściema
Aukcja już zdjęta przez Allegro.
Konto zablokowane.
Zgłosiłem jakąś godzinę temu, zadziałali naprawdę szybko.
... a sigmę sprzedawała ta osoba: Informacje o Użytkowniku xlaska85
A ten bardzo tani aparat sprzedaje bo go nie używa?
Canon eos 5D mark III 22.3MP + nowy canon EF 24 - 105 | Bemowo | Aparaty Fotograficzne | Gumtree Polska
--- Kolejny post ---
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-5d-mark-iii-22-3mp-nowy-canon-ef-24-105-ID4lajH.html#8f9fe7b2ec
Jedna wielka ściema. Szkoda gadać.
a co myślicie o tym sprzęt wyceniany na ponad 9k a do aparatu ładowarka zamiennik i nic wiecej Canon EOS 5D Mark II + obiektyw + lampa + karta (3770262269) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
że ładowarkę kupił tutaj ŁADOWARKA DO CANON LP-E6 EOS 60D 5D MARK II 7D (3673908602) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :)
cena zbliżona do rynkowej, na plus możliwość targowania i odbiór osobisty, widać też, że ktoś dbał o sprzęt nie żałując kasy (choćby B+W)
na minus - pokancerowana obudowa (zaliczył bruk na jakiejś manifestacji ???), brak oryginalnych akcesoriów
co do legalności pochodzenia - trudno cokolwiek powiedzieć - najlepiej spytać sprzedającego o jego historię i próbować wyciągnąć wnioski...
ale akurat na ładowarkę pożałował ten co sprzedaje