Ładnie uchwycone. Ja ciekaw jestem tego szyldu z butami w korelacji z fryzjerem. I do tego ta westernowa czcionka.
Wersja do druku
Ładnie uchwycone. Ja ciekaw jestem tego szyldu z butami w korelacji z fryzjerem. I do tego ta westernowa czcionka.
To taka alegoria. "Każdy ma tu to, co lubi." Znaczy jednemu pójdzie w pięty, innemu padnie na mózg. I koniecznie nie strzelać do pijanistów!
świetna galeria, fajnie kadrujesz i miło się ogląda.
Pozdrawiam
Bardzo lubię...konstruktywną krytykę :rolleyes:
Odpozdrawiam :-)
[668]...z radości.
Mina w stylu "długo mam jeszce udawać,że to jest fajne?:" {:P
Deszcz będzie, jaskółki nisko latają.
Część I
Tzw. fotograf i tzw. modelka.
Jeśli tzw. modelce zależy to i pół godziny wytrzyma. Kluczowym elementem jest komu bardziej ma zależeć na zdjęciach. Moim zdaniem tzw. modelce i wtedy ja, jako tzw. fotograf mogę sobie pofolgować do woli (np. każąc jej stanąć na głowie i przetrzymać tak 10 minut :lol:)...oczywiście jakieś granice są, ale aby je poznać należy spróbować je przekroczyć.
[669] ...następną razą kupisz mi lakier do paznokci, plisss :razz:
*****Część II
Natura.
Chyba zima przyjdzie wcześniej niż zwykle - koty już poczyniają zapasy.
[670]
na 669 ręka wygląda jak ręka dziecka o.O a 670 jest nie ostre, chociaż fajny kot z kiełbachą! :)
Bardzo trafne uwagi :-) Nad dłońmi dziecko musi popracować, a kot nie miał prawa wyjść nieostry...a jednak.
[671] Pejzaż wielkomiejski.
Czarny kot nie takie rzeczy potrafi On :shock::shock::shock:Cytat:
kot nie miał prawa wyjść nieostry..
Teraz to już wiem ;-) Zmieńmy jednak temat...otóż ilość szumów wydobywających się z cieni jest tak wielka, że zastanawiam się dlaczego nie dostrzegłem tego zjawiska prędzej. Winą obarczyłem swój słaby wzrok i udałem się z aparatem do okulisty celem poprawy widzenia. Zbyt późno wyszedłem jednak z domu i okulisty już na stanie nie było. Miła pani oznajmiła że jak z bólem to przyjmą mnie na położnictwie...ale dałem sobie spokój.
[672] Bydgoszcz - Szpital Miejski - Brama.
Wszystkiemu i wszystkim udziela się gorączka EURO2012 :roll:
[673]
Od czasu do czasu robię takie zdjęcia. Ale zastanawiałem się do tej pory nad sensem ich publikacji. Teraz wiem, że trzeba.
Takie to znaczy jakie?
[675]
Matejko była kobietą ze słabym wzrokiem, nic dziwnego zatem że nie dostrzegła jaką płeć reprezentował Mikołaj Kopernik. Ale gdzie jedna kobieta nie może tam druga ją uzupełni. Tą drugą kobietą była Maria Chudoba-Wiśniewska - poznańska rzeźbiarka, która w roku kopernikowskim (1973), podczas I bydgoskiego ogólnopolskiego pleneru rzeźbiarskiego wykonała dla miasta pomnik astronoma. Rzeźbę ukazującą nie tylko zewnętrzną warstwę ale i bogate wnętrze wielkiego uczonego :-)
Czy Kopernik była kobietą?Cytat:
„Ogromnej trzeba odwagi – pisała Zofia Nowicka w „Faktach 73”– by w Roku Kopernikowskim zaproponować jeden jeszcze portret astronoma.”
„Chodziłam z tym pomysłem – odpowiedziała Maria Wiśniewska - 7 lat.”
Zofia Nowicka dodaje: „Jej „Kopernik” forma z wiązek metalu, to odmaterializowany, jakby pozbawiony ciała myśliciel, ze ścięgien i włókien cały. Najciekawszy bodaj, obok warneńskiego pomnika, współczesny wizerunek astronoma.”
Mimo metalowej konstrukcji bydgoską formę przestrzenną cechuje niezwykła subtelność i lekkość.
[676]
[677]
[678]
Na tym 677 to Mikołaj trochę jakby rodem z Gigera ale jak tabliczka znamionowa wskazuje to trochę za wcześnie na Obcego.
...arghhh...
Kiedyś odrabiałem lekcje z Beksińskiego na tej rzeźbie i tak mi pewnie zostało...takie zwichnięcie :grin: Myślisz, że twórcy Aliena wzorowali się na bydgoskim Koperniku?
Nie sądzę aby tak było. Nie mniej twórczość Gigera raczej była znana naszym artystom z tamtego okresu a obu łączy chyba surrealizm.
Każdy jest surrealistą, choć niektórzy krzyczą NIE!!!
[679] ...ale ogólnie przyjemne sny miewam :cool:
[680]
[680a] C.R.O.P.
Aby osiągnąć szczęście należy szanować ZAIKS.
Kosmiczna naklejka!
Kurde...noooo! To już słyszałeś? Faktycznie przyleciało UFO z Marsa i ubogacili miasto w swoje wlepki - gratuluję spostrzegawczości :grin:
[681]
[682] ...coś o ramie...
no ładnie widok na kebab ze Zbożowego Rynku, gdzie żeś tam wlazł że takie brudne nie koniecznie ramy ale szyby:mrgreen:
A tak się lubię poszwendać tu i ówdzie - wielce mnie to odstresowuje :-) A ten kebab na Zbożowym Rynku to dobry jest, warto zajrzeć?
Teatr Arlet podczas plenerowego występu.
[683]
[684]
[685]
:grin:
[686] Przeżytkiem to są kasety video...
[687]...a ramy mają się dobrze, choć wcale tak nie wygląda.
[688] Najwyższy czas przystopować...
[689] ...z odbiciami.
[690] A cud się nie zdarzył.
Zamiast słoika postaw puszkę :grin:
Zawsze do usług.
[691]
Te z ZAIKSem dobre - jestem ciekaw, kto to takie mądre naklejki robi hahaha!
:D No jak to kto? Marsjanie :lol: A zupełnie poważnie to wlepki ZAIKSu (będące głosem młodego pokolenia) robią jacyś miłośnicy 'instytucji', których w Bydgoszczy nie brakuje...z tego co widać.
[692]
Fragment wannolotu? Może na miejscu działa jakaś kapela o nazwie zaiks?
Ciekawa nazwa jak dla kapeli, ale pewnie bym słyszał :confused:
ZAHLEX
[693] strażnik
Dołącz do Bońka, Van Bastena i Figo na piątym stadionie. Już dzisiaj wielki finał...mniam.
[694]
Klasyka w terenowej wersji. Mnie raz taka klasyka wzięła pod górę. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby, nie to, że ciągnęła jacht.
W klasycyzmie najbardziej pociągają mnie te wszystkie proste linie, a jak przy okazji pociągają za sobą jacht to jeszcze lepiej...ale zmienię chwilowo temat :grin: Otóż okazało się, że sporo z moich zdjęć trafiło do ubikacji w magazynach. Nie żebym się chwalił czy żalił, a biorąc pod uwagę fakt iż to niewielkie wiejskie magazyny to tym bardziej, lecz odnotować nie zaszkodzi.
[697] Magazyn w miejscowości Raciąż.
[698] Magazyn w Wielkiej Komorze.
Pogoda jak barman dopisuje i jak patrzę na te zdjęcia to korci mnie aby się gdzieś wybrać poza granice mojej mazowieckiej wioski.
Spoko, troszkę słońca nie zaszkodzi :-)
[699] odrobina Mazowsza w Wielkopolsce 8-)
[700] zwykły pstryk
Wszystko co piękne się kiedyś kończy. Wątek niedługo skończy roczek i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że żywot jego dobiega już końca...odwieczne prawo natury. W założeniach miały być w nim zdjęcia "mniej udane" gdzie nie do końca trafiałem z warunkami, ostrością, itd a mające na celu pokazanie że jednak warto próbować. Jeśli mi się to nie udało to najmocniej przepraszam.
[701] Powrót do początku (wątku?)
[702] Katharsis
,,,,,,,Wszystko co piękne się kiedyś kończy. Wątek niedługo skończy roczek i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że żywot jego dobiega już końca...odwieczne prawo natury. W założeniach miały być w nim zdjęcia "mniej udane" gdzie nie do końca trafiałem z warunkami, ostrością, itd a mające na celu pokazanie że jednak warto próbować. Jeśli mi się to nie udało to najmocniej przepraszam.,,,,,
znaczy że co? osiągnąłeś eugieniusza i przechodzisz do wątku:
do National Geographic biorą mnie od razu?????:mrgreen::mrgreen:
Mną również targają podobne wątpliwości i zastanawiam się czy kontynuować własny wątek, wątki.
Zawsze do usług.
[703] bawimy się dalej...
fajna miejscówka przy cmentarzu:o