Według mnie głupotą jest kupować, lepiej już skorzystać z oferty jakiejś wypożyczalni...
Wersja do druku
Według mnie głupotą jest kupować, lepiej już skorzystać z oferty jakiejś wypożyczalni...
Pisząc, że sprzedam po imprezie niekoniecznie miałem na myśli na drugi dzień. Możliwe, że coś zagości u mnie dłużej.
Do tej pory cały sprzęt foto, który miałem to w większości kupowałem używany i jakoś przy późniejszej odsprzedaży nie byłem stratny, przynajmniej nie tyle, żeby mnie to bolało.
Wiadomo na jednym stracę 100zł na drugim zarobię 100zł i jest ok. Ale ten wątek nie jest o tym.
Ewentualnie zna ktoś jakąś sensowną wypożyczalnię, dodatkowo z wolnym terminem a ok.4,5 tygodnia? Bo tu może być problem.
Wracając do tematu to chętnie wysłucham propozycji na temat sprzętu, a nie słuszności czy ciekawości mojego rozwiązania.
Sorry że tak nagle wyskakuję, jak mi tylko czas pozwoli przewertuję forum i ten wątek ale tak na gorąco.
chcę kupić nowe body, moje wymarzone volvo czyli pełna klatka. Myślę nad 6d lu 5mark2. Obecnie mam poloneza czyli 500d do tego szkła jak widać w podpisie.
Póki co liczę siły na zamiary, docelowo mam w planach fotografię ślubną.
jakie obiektywy z waszej praktyki są polecane. czy do mojej pięćdziesiątki lepiej pójść w szerokokątny czy jakiś zmienny zoom np. 24-70.?
edit: widzę że wyżej podobny temat... więc czekam na sugestie :)
Wracając do swojego tematu sprzed kilku postów wcześniej obwieszczę dla innych, że 35L robi robotę na ślubie. :) Nie dodawałbym jednak nowego wpisu tylko po, aby to napisać, mam kolejne pytanko. Kilka razy już myślałem, żeby zainwestować w jakieś zewnętrzne doświetlenie sali bo jednak czasem brakuje światełka. Dotychczas stosowałem jedną lampę zamontowaną na sankach, palnik w sufit, często na 2 kurtynę. Też korzystacie z takiego rozwiązania? Czy może z dwóch systemowych na podczerwień czy może z zewnętrznych na fotocele?
Od 3 sezonów nie używam lampy na sankach. Jeżeli jest potrzeba to rozkładam 2 lampki z parasolkami. Wyzwalane radiowo, fotoceli sobie nie wyobrażam na sali weselnej, a podczerwień jest zbyt kłopotliwa. Pozostaje tylko radio.