Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
witam kolejne wrażenia z zabawy z 700D. Gdzieś w opisie znalazłem że punkty AF są rozłożone szerzej na matrycy celem łatwiejszego wyostrzenia interesującego nas fragmentu kadru...otóż nie są...jest identycznie jak w 500d szkoda :-( Wczoraj bawiłem się nieco z lampą wszystko działa ładnie pełne sterowanie lampą SPEEDLITE z poziomu aparatu, bezprzewodowe wyzwalanie lampy również działa bez zarzutu.
--- Kolejny post ---
Jeszcze jeden miły akcent obcowania z 700d jest taki, iż jest MADE IN JAPAN 8-)
canon 700d ciąg dalszy. Współpraca AF z moimi obiektywami zauważalnie szybsza oraz pewniejsza jeżeli chodzi o trudne warunki przede wszystkim jak w 500d. Lusterko klapie ciszej i z większą klasą (to tak dla komfortu pracy :-))Obudowa wcale nie jest taka zła sprawia wrażenie solidniejszej jak w 500d ale jej chropowatość łapie wszystkie brudy na siebie. Zdjęcia z wysokim iso do 3200 powiedzmy akceptowalne powyżej bardzo kiepsko, bateria wystarczająca focenie tylko z użyciem wizjera spokojnie 600 klatek
Wczoraj walczyłem trochę z portretem. Podpięty Canon 50 f1,4 USM mimo że nie jest to demon szybkości to działa celniej szybciej i bardziej przewidywalnie jak w 500d (nie ma różnicy w stosunku do 60d) bynajmniej różnica niemierzalna "organoleptycznie" :-)
W pt pojawił się test 700D na fotopolis:
Fotopolis.pl: Canon EOS 700D - test
PS: Przy okazji witam wszystkich forumowiczów :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Domis
"Canon EOS 700D to kolejna wersja amatorskiej lustrzanki tego japońskiego producenta. Nie możemy w jego przypadku mówić o rewolucji, a nawet ciężko mówić o ewolucji. Wszystkie zmiany jakie zaszły w przypadku tego aparatu to kółko ekspozycji oraz materiały."
i na tym można było by zakończyć temat