musialoby mnie zdrowo pogiac, zeby kupowac elektronike w UK. chyba tylko w Polsce jest drozej...Cytat:
Zamieszczone przez Smurf
cena korpusu to 1400$. D200 poki co 1700$
Wersja do druku
musialoby mnie zdrowo pogiac, zeby kupowac elektronike w UK. chyba tylko w Polsce jest drozej...Cytat:
Zamieszczone przez Smurf
cena korpusu to 1400$. D200 poki co 1700$
moze poczekamy na porownanie zdjec z d200 i 30D, cena to nie wszystko, prawdopodobnie jakosc zdjec bedzie zblizone (albo nawet to samo) do 20D cena wiadomo, tez bedzie spadac... mysle ze szybciej niz d200...
wiecie ile moze kosztowac ten S3IS?
Na dpreview mozna przeczytac:Cytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
Cytat:
Canon’s new PowerShot S3 IS digital camera will be available in May for an estimated selling price of $499.99
nie zauwazylem tego:(
dzieki [DoMiNiQuE] :-)
Nie widzę związku pomiedzy tymi wartościami.Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Powinieneś raczej napisać:
"17mm + IS = czuje nowe rekordy w dlugich czasach z reki",
ewentualnie:
"f2.8 + IS = czuje nowe rekordy w minimalnym EV"
Mnie nie chodziło o głośność. Fotografując samoloty czy też lecące ptaki często strzelam seriami. Robiąc zdjęcia w RAW-ie cieszy mnie większy bufor. Ale starczy on na dwie sekundy focenia. Nie potrzebując tak wyśrubowanej szybkości a bardziej dłuższą serię mogę obniżyć prędkość do 3 kl/s i zrobię jakieś trafione foto. Do tego co potrzebuję najlepszy byłby Canon 1D Mark II N, no ale to może za jakiś czas. Udogodnienie jest oczywiste. Po zakupie 20D dość szybko odczułem brak takiej regulacji i mały bufor RAW-ów. Specjalnie na takie okazje kupiłem Extreme III SanDiska, by szybciej czyścić bufor (tak na marginesie to działa, w praktyce jest dwa razy szybszy niż Kingston Elite Pro).Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
sample z S3 IS
http://web.canon.jp/Imaging/pss3is/sample-e.html
nie sa az takie zle
a tu z 30D ale to juz bylo...
http://web.canon.jp/Imaging/eos30d/eos30d_sample-e.html
hmmm...
tak sobie czytam ten długi wątek... konsekwentnie omijając OT'piki... i się zastanawiam skąd tyle skarg i głosów zawodu?
Czy to nie nasza tylko wina że ktoś się czuje rozczarowany? Czy Canon coś obiecywał? nie - wszystkie mżonki o nowymn sprzecie sami wyssaliśmy sobie z paca i napedzalismy swoje oczekiwania.
Ten kto myslał, że 7 miesięcy po premierze 5D Canon wypuści ff lub coś ponad 10MP w cenie 20D jest chyba bardzo naiwny. Każdy sprzęt musi na siebie zarobić - i musi mieć na to czas.
Zresztą ff nie będzie długo jeszcze w segmencie xxD/xxxD - bo i po co skoro się sprzedają i Canon ma EF-S?
Dla xD/1V/3 będą stałki i L-ki, dla reszty EF-S.
Niewiem, czy było jakieś oficjalne info na ten temat - byłem długo nieobecny, ale ze strony www.canoneos.com zniknął eos 30v/33v co może oznaczać wycofywanie niskich analogów z oferty. Z nimi mogą zniknąć niskie zoomy nie-EF-S
30D jest całkiem logicznym upgradem. Poza tym, najpierw ff i 15MP pojawi się w 1d mkII a nie w segmencie amatorskim...
Cos mi się zdaje, że niektórzy oczekiwali gwazdki z nieba... i to najlepiej za darmo ;-)
niewiem, albo ja mam skrzywienie albo nie wiem o co chodzi ale niepodobają mi się te sample. dla mnie ten portret siedzący jest poprostu nieostry... to chyba przez sample z 5D które oglądałem... :/