NEX sprzedaje się doskonale. Gdyby ktoś miał się z czegoś wycofać, to prędzej Olympus z Pena i trzaskać kompakciki w stylu XZ coś tam...
Wersja do druku
NEX sprzedaje się doskonale. Gdyby ktoś miał się z czegoś wycofać, to prędzej Olympus z Pena i trzaskać kompakciki w stylu XZ coś tam...
Też mi się wydaje, że to coś nie bardzo. Być może będzie następca i dlatego go już nie kontynuują.
Nie wiem skąd sugestia, że mieliby się w ogóle wycofać z bezlusterkowców?
Jak juz cos podajecie, to moze pomyslcie... Nie ma sensu podawac glupot pisanych przez ludzi, ktorzy albo nie wiedza, o czym pisza, albo nie umieja tluczyc na polski, albo oba na raz...
Tak samo LOGICZNIE jak z dzisiejsza informacja na Optycznych, ze Leica odpowiedziala na posty o EVIL'u... EVILa na razie nie bedzie, bo nie bedzie na razie nastepcy M9.
Nie bedzie jablek, bo poziomki sa ladne.
Sony zaprzestaje NEX, bo wycofuje ze sprzedazy NEX-3.
To bardzo zla wiadomosc...
Rece opadaja...
NEX-3 spada, wejdzie NEX-3C...
Taka sama naturalna kolej rzeczy, jak z E-PL2 po E-PL1...
CzlowiekuZ, prosba o zwolnienie czasem ;-)
Może wycofują N3, bo za dużo dali za małą cenę w stosunku do konkurencji.
Sony zapowiedziało nowe obiektywy bo Nexów, więc na pewno sama idea bezlusterkowców tej marki nie padnie.
I jeszcze: nie obejrzałem żadnej reklamy Nexa w TV. Za zakupem przemawiała (jak dla mnie) waga, dobra (i "duża") matryca, tryb zdjęć nocnych (bez statywu), możliwość podpinania manualnych szkieł (zapytajcie zresztą Cichego). Kompakt już miałem, 4/3 nie chciałem; Nex sprawuje się (chyba) najlepiej wśród bezlusterkowców na wysokich czułościach.
Jak masz jasne stalki - to kazdy bezlustrowiec da Ci akceptowalny obraz do 1600. Ponadto u43 da Ci te same czasy co NEX juz na 800 - 1250 (w NEX musiszy wybrac wtedy 1600).
A jezeli wiesz co to znaczy malowac swiatlem - to po co Ci bardzo wysokie ISO?
Jak nie ma swiatla - to nie ma dobrych zdjec.
Pomijam reporterke, ale do tego i tak NEX sie nie nadaje.
Często fotografuję w miejscach, gdzie nie można używać flesza. Po to mi wysokie ISO.
Jasnych stałek nie ma w stystemie (16 mm nie liczę), szkieł manualnych nie ma razie nie używam (konieczność każdorazowego zakładania okularów).
Jerry_R, jesteś dla mnie autorytetem "w temacie", przeorałeś rzetelnie masę sprzętu, Tw. obserwacje i uwagi zawsze są rzeczowe i fachowe. W bezusterkowacach dopiero raczkuję i pewnie na tym etapie pozostanę, dlatego nie podejmuję dyskusji. Na pewno jest to ciekawy segment rynku i intrygujące technologie, które warto śledzić.
pełna recenzja Dpreview - Panasonic GF2 (micro43):
http://dpreview.com/reviews/PanasonicDMCGF2/
I szału jakiegoś wielkiego nie ma...