Jaki album dokładnie wybrałes?
Wersja do druku
Jaki album dokładnie wybrałes?
ja niezauważyłem aby coś takiego miało miejsce :)
Ja ostatnio również zamawiałem z najlepszefoto foto książkę i foto album, z fotoalbumu bylem bardzo zadowolony ale z fotoksiążki już mniej chodzi o sam druk zdjęcia strasznie mydlane.
Jak sie biguje a raczej masakruje papier na bigu przy uzyciu jakiejs maszynki do łamania kartonu to tak sie to kończy.. U nas przebarwienia na bigu są minimalne - mamy specjalnie dopracowana technologie bigowania elektromagnesem. Małe albumy ze względu na jeszcze mniejszy big łamiemy ręcznie.
Poza tym drukujemy na Fuji który ma trochę inną strukturę - jednak jest droższy ...
Jeśli nie chcesz przebarwiania na bigu to zawsze zostaje papier niefotograficzny.
Oto przyklad naszego ArtBooka - http://www.youtube.com/watch?v=BJJMfqc5d4U&hd=1
ripek, czy mówiąc o papierach niefotograficznych masz na myśli wydruki?
ArtBook podoba mi się. Na jakim papierze to robiłeś?
Ja swoje rozkładówki puszczam na Canon Galcier i Canson PhotoGloss. Są ekstra. Jakoś bardziej mi się podobają niż odbitki z labu.
No i jeszcze jedno - bigi się nie zmieniają w tęczę.
Chcę się skusić na lforda Fibre Gold Silk bo jest wyjątkowy.
--- Kolejny post ---
A co do najlepszefoto.pl - zamówiłem u nich kilka miesięcy temu fotoksiążkę. Miałem różne w ręku, ale ta jest naprawdę bardzo dobrze wykonana. Bardzo dobry druk i dopracowana oprawa.
Nie ma co porównywać z książkami Cewe.
Cewe to inny typ produktu wiec istotnie nie ma co porównywać. Cewe to jest zwykly pressprint.
Tak - wydruki na ploterze pigmentowym. Mamy specjalny papier który jest swietny w dotyku i nie łamie się ani nie przebarwia na bigu. Dodatkowym (a raczej podstawowym) atutem jest archiwalność wydruków pigmentowych szacowana na ponad 100lat.
Odbitki z labu w po takim czasie zbledną mocno.
najlepszefoto.pl, zamówiłem dwie foto książki, długotrwałe ustalenia co do jakości... czas realizacji bardzo szybki, jakość, poniżej krytyki. Oprawa w skórę, bardzo ładna, wydruki bardzo kiepskie, przebarwienia itd