na #1 fajnie książeczka wyszła... na taką starą jak właścicielka....
Wersja do druku
na #1 fajnie książeczka wyszła... na taką starą jak właścicielka....
ok, postaram sieCytat:
Zamieszczone przez thorin
koniec off topicu
ziarno nie było dodawane w PSie :P zdjecie jest robione na ISO 1600 i jeszcze podbijana ekspozycja w RAWie.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Pozdr
Tak sobie na kanwie innego watku looknalem i sesja z Sonia naprawde nalezy do takich sobie.
Wiele rekompensuje ladna modelka ale albo nie zadbales o jej komfort albo nie w tym momencie naciskales spust bo na wiekszosci zdjec jej miny sa wyjatkowo sztuczne i wymuszone.
Klimaty industrialne maja to do siebie (oprocz tego ze sa ostatnio popularne) ze musza tez byc rozsadnie zagospodarowane. A tego wlasciwie nie widac oprocz zdjecia schodow (nr 7 bodajze), ktore IMHO jest najlepsze z calej serii.
Co innego ciasny portret na tle scian czy okien a co innego cala sylwetka w jakims otoczeniu. Jedno ze zdjec pokazuje ze Sonia wchodzi do wysokiej hali i zachowuje sie jakby zwiedzala ... no ma to jakis sens. Co natomiast ma przekazac zdjecie dziewczyny i dwoch obskurnych wnek w mocnym punkcie ? To taki artyzm na sile nieco.
Same dymiace kominy to tez zadna fota ... ani to ciekawe ani odkrywcze po prostu kominy.
Za to ta Pani czytajaca i modlaca sie jest rewelacyjna. Chyba najlepsze Twoje zdjecie chociaz ja bym dal nieco mniej ziarna i bardziej do tego ziarna sie przylozyl (zeby bylo nieco bardziej "analogowe"). Dobry kadr, fajne kontrasty no i ma przekaz czego o wiekszosci zdjec jakie sie oglada w sieci nie mozna powiedziec.
I ostatni komentarz co do chamstwa w Twoich postach. W zaden sposob nie tlumaczy Cie to ze masz 19 lat i obrazliwe komentarze w stosunku do forumowiczow napewno nie przysporza Ci popularnosci. To nie podworko ani blokowisko gdzie teksty z watku Analog vs Cyfra rozsmiesza gawiedź spod budki z piwem i dobrze zebys o tym pamietal.
Pozdrawiam i zycze wiekszej ilosci tak dobrych zdjec jak te ostatnie :)
pierwsze wymiata.
bardzo mi się podoba - kadr i ziarno.
natomiast pies hmm:) jakoś niemam przekonania do takich ujęć - poprostu mi nie podchodzą.
lol nie wiem czemu nie zauwazyłem twojego posta tutaj :) ok wiec nadrabiam:
Cwicze dopiero ten temat... jestemz tego zadowolony ale zdaje sobie sprawe ze napewno nie są to super zdjęcia. Bede jeszcze probował swoich sił w tym bo spodobała mi sie praca z drugim człowiekiem jako modelem.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
tam oprocz kominów jest tez sylwetka człowieka ktora tam ustawiłem by wlasnie nie było TYLKO kominów. Ale widocznie w Tobie to tez nie wzbudziło ... hmm emocji? :) (lol smieszne ze moje foty w ogole mogą miec takie wlasciwosci ;) )Cytat:
jak juz chyba pisałem wyzej nie przerabiałem tego zdjęcia w zaden sposob... to było ISO 1600 w 300D w RAWie i jeszcze troche ekspozycja wyciągana bo za ciemno troche wyszło wiec ziarno 'sie zrobiło' samo :p jakos nie mam zwyczaju dodawania ziarna cyfrowo...Cytat:
ja sie w ogole nie tłumacze moim wiekiem przeca :p powidziałem to co myślałem i biore za to odpowiedzialnosc. I nie cofnął bym nawet teraz tego co powiedziałem. A to ze gosc sie poczuł urazony to juz jego sprawa. Widac ma w zwyczaju skarzyc sie innym 'otwarcie' zamiast załatwic do konca w PW tak jak ja tez mu napisałem. Wiec nie traktuje forum jako podworka jak to napisałeś... pisałem to wszystko w PW. Tyle...Cytat:
dziękuje i zapraszam do nastepnych zdjęć :)Cytat:
A wiec nadrabiam troche zaległosci bo sie nowych zdjęc nagromadziło wiec stopniowo...
to by było na tyle z makro :)
Macro super ale dzieci na blokowisku fajniejsze!
Pozdrawiam
Czym robione te makro?
20D, sigma 70-300 Super Macro II najczesciej na 300mm i 250mm