-
Witam, jako, że linki nie działają poprawnie, pozwolę sobie wkleić linka z tym samym tematem z tą różnicą, że linki działają i jeżeli cała operacja jest wykonana wg opisu, wszystko działa jak należy. Mam też pytanie, na ile ten licznik zdjęć jest wiarygodny??( pytam ponieważ kupiłem 350d z drugiej ręki i jak zobaczyłęm licznik to zamarłem - 72 tyś zdjęć, czasem wyskoczy error99, ale wył i wł pomaga- sory za mały off top).
Pozdrawiam
Link --> http://chdk.wikia.com/wiki/350D
-
Witam, chciałbym odświeżyć trochę wątek... mam kartę 8gb i spędziłem już cały dzień na kombinacjach z partycjami wgrywaniem, zgrywaniem i kombinowaniem co zrobić żeby ten soft zaczął mi działać... czy jest ktoś kto zrobił to z kartą 8bg i byłby w stanie wytłumaczyć to najprościej jak się da co trzeba zrobić żeby to zadziałało?
-
Może pytanie jest nie na miejscu, ale: Czy działało Ci to na mniejszych kartach, a jeżeli nie bawiłeś się tym wcześniej to czy wykonałeś procedurę modyfikacji firmware aparatu? Nie znamy Twojego stopnia zaawansowania w temacie...
-
niestety nie mam mniejszej karty, więc nie mam możliwości... na aparacie mam już system 1.0.3 więc nie musiałem nigdy modyfikacji... teraz zrobiłem wszystko tak jak pisali w instrukcji... wydaje mi się że nigdzie nie popełniłem błędu, ale jednak nie działa...
-
Ale masz świadomość, że trzeba zmodyfikować ten właśnie firmware? Potrzebny jest zmodyfikowany firmware, który spowoduje, że 350d zacznie wczytywać autoexeca z karty...
-
ok, problem rozwiązany, jeszcze raz ustawiłem kartę za pomocą programu EOScard, wgrałem pliki i jeszcze raz wyjąłem i włożyłem baterie.. i o dziwo poszło :D dzięki za pomoc ;)
-
Witam,
chciałem do swojego 350D wgrać tego hacka ale jest jeden problem ... nieosiągalna w sieci jest paczka autoexec.bin-iso3200-20090920.zip, , ma to ktoś jeszcze na dysku żeby sie podzielić ?
Przy okazji mam firmware 1.0.3 czy jest coś nowszego lub nowsze ulepszenia które można wrzucić starego do 350D ?
Pozdrawiam...
-
Mam paczkę 350D-20101008.
-
mc_iek W tej twojej nowszej paczce będą pliki ktore można zastosować do twojej instrukcji tego hacka ? Jeśli tak to podrzuć linka to bym wgrał sobie te usprawnienia...
-
Skąd można ściągnąć plik : autoexec.bin-iso3200-20090920.zip
wszystkie dostępne żródła wygasły....