-
Jest tak jak mówisz, gniazdo w lampie działa tylko w jedną stroną (tylko "przyjmuje"). Jedyną opcją jest chyba zakup kostki która ma i stopkę i gniazdo pc, z tym że wtedy lampa działa tylko w manualu... A swoją drogą, jest jakiś szczególny powód dla którego chcesz zostawić jedną lampę na aparacie?
-
I nic dziwnego ze nie dziala. W lampie masz Wejscie PC a nie wyjscie. Poza tym po co ci lampa na aparacie skoro masz ich wiecej i wyzwalasz radiowo? Sciagnij ja z aparatu, albo podlacz nadajnik od wyzwalaczy do wyjscia PC w aparacie (ktorego pewnie 350d niema :(
-
mam pytanko, czy instrukcja od C 430 EX będzie taka sama jak od 430 EX II ?? mam tą drugą lampę i niestety bez instrukcji, więc czy spokojnie można wczytywać się w 430 EX. jakieś konkretne rożnice są między tymi modelami, czy tylko kosmetyczne i zmieniona nazwa na "II" ?
-
bienio, wytłumacz z łaski swojej jaki związek ma Twoje pytanie z tematem wątku? masz przecież w tym dziale forum przyklejony wątek z instrukcjami a w ostatnim poście w tym wątku jest właśnie link do instrukcji do 430EX II więc w czym problem?
-
MaciekH faktycznie - instrukcję już widzę, a ja najwyraźniej napisałem, to o co chciałem zapytać, tylko nie ten temat kliknąłem - moja wina. Wybaczcie ;) jak widać stawiam pierwsze kroki na forum.
-
do MaciekH i Maver: chyba faktycznie muszę dodać jeszcze:
Stopkę kostka synchro - gniazdo PC z eTTL do Canon .....
lampa na aparacie jest mi potrzebna w trakcie do głównego oświetlenia 'obiektu'
a pozostałe mają za zadanie doświetlić w tle
-
Panowie takie szybkie pytanko.
Mam 430exII i korzystam z chinczykow ale doskwiera mi ograniczenie sync'a do 160 bo powyzej wylazi mi ciemny pasek z boku.
Jaki sync osiagnol bym przez kabel?
-
Jesli to kabel OC-E3 lub jakakolwiek jego przerobka, to osiagniesz taki sam sync jak majac lampe na sankach, wlaczasz HSS i nawet do 1/8000, jesli problemem sa zbyt wysokie wartosci przyslon, zawsze mozna sobie pomoc stosujac filtr szary.
-
Tak jak Kamil powiedział, kabel ttl max 1/8000 kabel pc 1/200, ograniczoną instrukcję masz?
-
Dzieki za pomoc panowie. Instrukcja mi gdzieś wsiakla.