ja to nawet nie sciagam gripa jak na statyw wpinam bo jak ma sie przypiety hand strap E1 i jeszcze neck strap to straszna zabawa jest ze sciaganiem gripa:D
Wersja do druku
ja to nawet nie sciagam gripa jak na statyw wpinam bo jak ma sie przypiety hand strap E1 i jeszcze neck strap to straszna zabawa jest ze sciaganiem gripa:D
Ja po zakupie nie moge sie juz bez niego obejsc. Kilkaset fotek dziennie (nie codziennie :) i grip naprawde ulatwil mi zycie. Kupilem oryginal, jednak mam pytanie, czy suwak na gripie (on/off) wplywa u Was na dzialanie aparatu? Z tego co zauwazylem, to jak jest "off" to tez moge pstrykac. Moze to o to chodzi, ze na "off" dziala tylko jeden aku, natomiast przy "on" chodza dwa aku.
Jak jest u Was, bo nie wiem czy to normalne :/
Zreszta na akumulatorkach jest podobnie, nie rozumiem jak to dziala :/
PZDR
przycisk ON/OFF z tego co wiem uruchamia tylko przyciski, natomiast aparat dziala i ciagnie z obydwu AKU
W większości grip-ów (jeżeli nie we wszystkich) ustawienie przełącznika znajdującego się w grip-ie w pozycję OFF powoduje wyłączenie jego funkcji. Oczywiście aparat nadal zasilany jest z ogniw znajdujących się wewnątrz grip-a i "zabieg" taki nie wpływa na jego funkcjonalność.
Dzieki za wyjasnienie, odnosnie funkcjonalnosci gripa to juz sie wypowiedzialem :)
Jestem jeszcze ciekaw energooszczednosci wyswietlaczy w niektorych gripach, ile ten (chyba) funkcjonalny bajer pozera energii (ilosc fotek z wyswietlaczem i bez - porownanie na oko prosze)?
PZDR
Ja do swojego 350d kupiłem grip Delty - potrzebowałem czegokolwiek bo aparat byl po prostu dla mnie zbyt lekki i zbyt maly. Większych problemów z gripem nie miałem jednak muszę potwierdzić ze średnio części są spasowane - zamknięcie w koszyku na baterie nie chce sie zbyt dobrze zamknąć (a że jest tam przycisk ktory odcina zasilanie jak jest otworzone zamkniecie...) - wymienic nie moge zbytnio na gwarancji bo jeszcze przy okazji wdepnąłem w ten koszyk i kilka kawalkow plastiku sie odlamalo (nie ma to wplywu na funkcjonalnosc)
na szczescie uzywam tylko akumulatorów i koszyka na takowe...
Gripy (podróbki) czesto srednio pasuja do aparatow bo po prostu są uniwersalne do kilku modeli...
A mi dzisiaj przez grip JENIS w 400d zwariowało koło nastaw. Nastawiało tylko w jedną stronę niezależnie w którą kręciłem. Zdjąłem gripa, założyłem ponownie i jest ok póki co, ale stracił on moje zaufanie. Tak więc TYLKO ORYGINAŁ!!!
Juz od dluzszego czasu (tysiace fotek) uzywam oryginal i zadnych problemow z nim nie mam.
Ja używam oryginału i nie żałuję każdej wydanej na niego złotóweczki....spasowany jak trzeba, zamknięcia, klapki i inne pierdoły bez żadnych luzów czy złego spasowania...po prostu idealnie pasuje, jest niesamowicie wygodny i nie miałem z nim żadnych problemów i to w różnych warunkach!!
Więc moim zdaniem wybór tylko jeden - CANON :D