To tylko Hazan moze zrobic.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Wersja do druku
To tylko Hazan moze zrobic.Cytat:
to zaraz do niego napiszę.dzięki za info.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ta gazeta jest coraz większą kopią CB a to coraz bardziej powoduje że nie będzie powodu do niej zajrzeć. Co za sens umieszczać w PDF zdjęcie skoro już je wszyscy będą znali z CB? Czemu tylko jedno zdjęcie? Poszukajcie autorów zdjęć nie koniecznie na CB, onephoto, fototok pewnie się zgodzą na zamieszczenie kilku zdjęć i jakiś krótki „wywiad”. Niech to będą zdjęcia nie znane dla użytkowników CB. Może 2 autorów na numer dal każdego po stronie albo jedno duże zdjęcie a na drugiej kilka małych + jakiś tekst. Odnoszę wrażenie że to będzie coraz większy przedruk CB, ciekawe kiedy wpadniecie za pomysł żeby artykuły najpierw zamieszczać na CB i robic ankiete który ma się ukazać :)Cytat:
Il fuoco ten PDF to twój pomysł, znajdź sobie 2-3 pomocników i sami oceniajcie co zamieścicie – tekst, zdjęcia. Nie pytaj się tutaj wszystkich o wszystko czy to się nadaje, nie rób żadnych ankiet oprócz tytułu i albo zrobisz dobrą gazetę i będziemy cię lubili albo wielkie g… i ograniczymy kontakty z tobą :) Jak się któremuś malkontentowi nie podoba niech sobie zrobi własnego lepszego PDF a czytelnicy ocenią którego wolą.
(nie tylko)Cytat:
Zamieszczone przez czeczot
Mnie mimo wszystko chodzi i pewnie nie tylko mnie o to, by to było coś związanego z CB a nie coś prywatnego z materiałami wziętymi z CB - może gdybym był Hazanem i miałbym czas to bym tak zrobił.Ale generalnie to idea nie w tą stronę idzie.Cytat:
I właśnie dlatego niechcę robić Il fuoco board we 2 czy 3 osoby tylko Canon-board.info.Jak forum to demokracja.Jak demokracja to należy pytać, by była odpowiedź i możliwości rozwoju.Cytat:
To jest postawa aspołeczna i ciut zbyt dziecinna(to nic osobistego broń boże) chociaż jakże w naszym kraju czasem potrzebna.Ale nie tutaj.Możesz się ze mną nie zgadzać ale to będzie kwartalnik Canon-board.info.Wywiady z ludźmi spoza CB będą - ale później.Najpierw musimy fizycznie istnieć.Tzn fizycznie jak fizycznie:) W *pdf.Cytat:
Zrobiłem mała, prostą,brzydką ale myślę że chociaż trochę pomocną na początek stronę o tym co kto i na kiedy ma zrobić i co mamy wszyscy do zrobienia.
http://www.dyras.home.pl/kwartalnik.htm
Każdy kto wie że ma coś do roboty niech tam sprawdza jak nie będzie pamiętał na kiedy ma zrobić to, co ma zrobić:)
Będę zajmował się utrzymaniem tej żałosnej stronki i jej stałą aktualizacją.
Mówcie proszę co tam dodać jeszcze a co wywalić.
Takie przedsięwzięcie to nie demokracja, ktoś musi to trzymać do kupy. Demokratycznie można będzie to czytać lub nie albo zrobić sobie swój PDF ewentualnie po 2-3 numerach wypowiedzieć się w ankiecie co się podoba a co zmienić. Jak będziesz się o wszystko pytał to wszyscy będą wiedzieli co tam jest i po jaka cholera będą mieli drugi raz to czytać / oglądać w PDF? Wszyscy będą tworzyć pdf dla … nikogoCytat:
pozwól że zastosuję Twoją propozycję - zrobię jak będę uważał.Cytat:
rozumiem Twój punkt widzenia i w pewnych kwestiach zgadzamy się i dlatego staram się w jakiś sposób trzymać cały ten projekt jakoś w całości.
kwartalnik ma nas promować na zewnątrz.to nie ma być od nas dla nas tylko od nas dla nich.
Zrobisz po swojemu… co nie znaczy ze zrobisz dobrze :) Periodyki maja pewien sposób ich wydawania, wszystkie jakoś tam podobny, obojętnie czy papierowe czy elektroniczne gazetki sceny komputerowej. Ty chcesz to wymyślać od nowa, wątpię żeby to był dobry pomysł.Cytat:
Już widzę te tabuny nikonowców czytające wspólnie z wypiekami na twarzy canonboard info w wersji PDF :)
będzie dobrze czeczot;)
Wydaje mi się, że dobrze by było, gdybyśmy uśmiechnęli się ładnie do Hazana by stworzył małe pod-forum (dodatkową kategorie) tylko dla tworzących periodyk - dzięki temu można by było omówić niektóre kwestie (podział obowiązków na dany numer, poddawanie do oceny zalążków artykułów, obranego schematu, potrzeby [np. "chłopaki chcę w tutorialu nawiązać do usuwania czerwonych oczu, nie ma ktoś pod ręką takiej fotki?"] itd.) poniekąd 'prywatnie', ale w "redakcyjnym" gronie.
też o tym marzę ale pisałem PW w innej sprawie do Hazana i ma chyba przepełnioną skrzynkę lub poprostu narazie niechce odpisywać lub zapomniał lub wogóle nie przeczytał moich PW co poniekąd rozumiem...