Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorz01
Szanowni,
Wczoraj byłem na imprezie dzieciecej (wiecie dużo ruchu, sztuczne oświetlenie punktowe) z moim 70D i Sigmą 17-50/2,8 i tak zrobiłem 200 zdjęc z czego do pokazania nadaje się może z 40 a tych które mi się jako tako podobają może z 10. AF pudłował jak szalony i to nawet na zdjęciach na których pokazywał że ostrość jest ustawiona w punkcie w którym chciałem po obejżeniu na dużym ekranie okazywało się, że nie są ostre, mimo, że nie schodziłem raczej poniżej f4.
Poważnie zastanawiam się po co się męczyć i czy go nie sprzedać w cholerę skoro nie umiem nim robić zdjęć i faktycznie przejść na EOS M i tutaj tylko bardziej mi sie podoba M5 niż M50, bo ma lepszą baterię, odchylany ekran i więcej pokręteł sterujących.
Rozumiem, że znasz zasady fotografowania w ruchu i ustawiłeś preselekcję czasu np. 1/100-1/500 (1/800 i więcej aby "zamrozić" ruch) aby uniknąć poruszonych zdjęć przy włączonym ciągłym ustawianiu ostrości ?
https://www.youtube.com/watch?v=4U7Mt9k1S0s
proszę Cie, może ma jeszcze zdjąć folie z instrukcji obsługi....
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
proszę Cie, może ma jeszcze zdjąć folie z instrukcji obsługi....
:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
bezlusterkowiec - do dynamicznych kadrów - pożyjemy zobaczymy - kup używanego 5DIII
BTW - ja bym nie doradzał 5D mark III oraz nowszych korpusów jeśli użytkownik ma problemy z okiełznaniem AF-a oraz trybów PASM. W tej puszcze AF ma tyle możliwości ustawień do różnych sytuacji, że bez przeczytania instrukcji trudno będzie go ogarnąć z marszu.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
BTW - ja bym nie doradzał 5D mark III oraz nowszych korpusów jeśli użytkownik ma problemy z okiełznaniem AF-a oraz trybów PASM. W tej puszcze AF ma tyle możliwości ustawień do różnych sytuacji, że bez przeczytania instrukcji trudno będzie go ogarnąć z marszu.
dotąd doradzałem 5D II w tym wątku ale skoro akcja jest dynamiczna i użytkownik lubi "pokrętła" to podniosłem poprzeczkę ale może rzeczywiście przesadziłem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
dotąd doradzałem 5D II w tym wątku ale skoro akcja jest dynamiczna i użytkownik lubi "pokrętła" to podniosłem poprzeczkę ale może rzeczywiście przesadziłem ;)
Też lubię pokrętła, ale całkiem poważnie myślę, że problem nie leży akurat w braku pokręteł na korpusie.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
jest 2019 rok, a ludzie nadal robią nieostre zdjęcia. eh, czasami nic się nie zmienia.
Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
jest 2019 rok, a ludzie nadal robią nieostre zdjęcia. eh, czasami nic się nie zmienia.
No teraz to obraziłeś wielu artystów dla których nieostrość jest wisienką na torcie :mrgreen: http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...l,t,id,tm.html
Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
ja osobiście lubię nieostre i intencjonalnie poruszone zdjęcia - do tego trzeba dojrzeć i nie są to proste techniki
Re: Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
ja osobiście lubię nieostre i intencjonalnie poruszone zdjęcia - do tego trzeba dojrzeć i nie są to proste techniki
A to zależy od odbiorcy. Przykładem zdjęcia sportu Rafała Klimkiewicza z IEM i ESL One Katowice https://cybersport.pl/183467/fotogra...zcze-nie-bylo/ Ale zakładam, że takie zdjęcia ze ślubu raczej by nie przeszły...
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Bo to nie są nieostre zdjecia czy tam rozmazane tylko to są pewnie zdjecia w technice "czy de" - jak się założy okulary "czy de" to bedzie trójwymiarowe zdjęcie.