Bo is-a nie masz. To szkło bez is-a ma ograniczone nieco zastosowanie. A dźwigać trzeba strasznie. Wersję z is-em przynajmniej wiesz, czemu targasz... 135L zleci do mnie pewnie koło wtorku:) Podzielę się wrażeniami:)
Wersja do druku
Bo is-a nie masz. To szkło bez is-a ma ograniczone nieco zastosowanie. A dźwigać trzeba strasznie. Wersję z is-em przynajmniej wiesz, czemu targasz... 135L zleci do mnie pewnie koło wtorku:) Podzielę się wrażeniami:)
Ernest_DLRS wszystko idzie sprzedać jest tylko kwestia ceny :)
To ja może coś też wrzucę z mojego ulubionego szkiełka.!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sławek przyprawiasz mnie o daleko idącą zazdrość:twisted:
na koncerty idealne szklo. Ale tak jak wczesniej wspominano - kombo 35L + 85tka bardziej sie na slubie sprawdzi niz 135tka. Ona to dopiero na plenerze dostanie kopa.
Ogolnie portety robione 135tka to tak z kilku metrow najlepiej robic, 85tka pozwoli podejsc blizej.
ja protestuje ! ;] , dzis 40% w ruch poszla 135L , pazurki 85L pokazuje jak naprawde brakuej swiatla , np sala , 1.2 a 2.0 robi roznice nie powiem...
zeby nie bylo , iz slowa na wiatr rzucam ;]
sory za tyle ;]
Pięknie rysuje ten obiektyw. Ale jeszcze żaden z kadrów mnie nie przekonał do zmiany planów czyli 85L...
85L ma brzydkie CA, zastanawiające zresztą biorąc pod uwagę cenę tego obiektywu...
135 nie jest żadnym demonem, a już na pewno prędkości, ale ostrość i kontrast to ma powalającą. Jeśli chodzi o prędkość to 85/1,8 jest sto razy szybszy.