Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Przeczytajcie jeszcze raz post pana.kolegi i wskażcie, w którym miejscu drwi, czy troluje? Ktoś tutaj chyba naprawdę ma poważne problemy (sprzętowe:)) i to na pewno nie pan.kolega:)
No też mi się tak wydaje. Bardziej sarkazm.
Takie małe info w usa zaczynaja realizować zamówienia na 35mm 1.4 II
http://www.bhphotovideo.com/c/produc...4l_ii_usm.html
Ciekaw jestem kiedy w Europie będą dostępne
W Polsce już jest - na cyfrowe.pl za jedyne 8700 PLN (2300 USD). Poczekam na inne sklepy w jakiej cenie będą miały. Różnica 500USD w cenie między USA a Polska - zdecydowanie za duża. W porównaniu do różnicy przy 7DII czy 100-400/II jest masakra.
Cytat:
Zamieszczone przez
LukasS
W Polsce już jest - na cyfrowe.pl za jedyne 8700 PLN (2300 USD). Poczekam na inne sklepy w jakiej cenie będą miały. Różnica 500USD w cenie między USA a Polska - zdecydowanie za duża. W porównaniu do różnicy przy 7DII czy 100-400/II jest masakra.
A np. C16-35/4L IS w Polsce kosztuje sobie 3800 PLN np w MM wobec 1049 USD w BH Photo. Czyli można...
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
A np. C16-35/4L IS w Polsce kosztuje sobie 3800 PLN np w MM wobec 1049 USD w BH Photo. Czyli można...
Mam nadzieję, że cena po świętach spadnie :) - bliżej 7 tys, nadzieja matką głupich?
Cytat:
Zamieszczone przez
LukasS
Mam nadzieję, że cena po świętach spadnie :) - bliżej 7 tys, nadzieja matką głupich?
A na kolejne święta do 6k pln i będzie już rozsądnie ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
A na kolejne święta do 6k pln i będzie już rozsądnie ;).
Rozsądnie to już co innego ale na prostackie przeliczenie 1800 USD na 6800 PLN to chyba mamy prawo liczyć ;)
Tyle kosztowała 7DII w US i 6,600 w Polsce. Dlatego dziwię się że cyfrowe.pl tak wysoko wyceniło ten obiektyw. Ale patrząc na inne sklepy dochodzę do wniosku że to ich radosna twórczość i że na razie tylko oni mają ten obiektyw w formie preorderu. Premiera miała być w połowie października więc jeszcze spokojnie poobserwuję co się dzieje u nas na rynku. W ostateczności zamówię w US i przywiezie mi go znajomy lub kupię w HK z dostawą do Polski (ale bez dopłaty VAT).
Bardzo dobrze:
LensRentals.com - 35mm f/1.4 Shootout: Canon 35mm f/1.4L II VS Sigma 35mm Art VS Canon 35mm f/1.4L I
Testy na lensrentals to dla mnie jedyne, które opisują wykresami to co widać na obrazku. W odróżnieniu od wykresów MTF50, które wydają mi sie bezwartościowe.