Dobra przetestowany w boju podczas dzisiejszych sesji :-)
AF spisał się na medal pudeł praktycznie nie ma a foty ostre jak nigdy !!
Cieszę się jak mały gwizdek :-) !!!
Korzystałem z dowolnych punktów AF jakie potrzebowałem :-)
Wersja do druku
Dobra przetestowany w boju podczas dzisiejszych sesji :-)
AF spisał się na medal pudeł praktycznie nie ma a foty ostre jak nigdy !!
Cieszę się jak mały gwizdek :-) !!!
Korzystałem z dowolnych punktów AF jakie potrzebowałem :-)
miło się czyta takie rzeczy, do tego sigma 35/1,4 i piękny zestaw :)
W Nikonie D800 te SD 95mb/sek pracują z zapisem ok 45mb/sek (realny transfer), dokladnie taki sam jak maja o polowe droższe Compact Flash Extreme 60mb/sek.
Przy zrzucie do kompa transfer na poziomie jest 80-90 mb/sek - czytnik lexar na usb3.
Tak jak ktos pisal 5dmk3 mie wspiera tych kart i one tam najzwyczajniej
w świecie mula nie pokazując na co ich stać. Z kolei jesli w 6D juz chodzą
ok to jesli komuś zależy na szybkich kartach z czystym sumieniem mogę polecić.
To są w tej chwili jedne z najszybszych kart na rynku... Szybciej to juz tylko
Cf 90 mb/sek i xqd :)
Jakimi szkłami? No to, że boczne działają przy 2.8-4.0 to akurat mnie nie pociesza :P
gdzie ta sesja? W dzień? Przydałby się test w kościele na bocznych...
Koledzy skonczcie chrzanić o tych kartach bo robicie syf w wątku. Potem ktoś chce poczytać o 6D i musi przewalić parę stron wątku o wyższości USB 3.0 nad 2.0...
Panowie zastanawiam się nad 6D jednak widze ze narazie w sklepach bra BG-E13. Czy ktoś może ma ten grip?
Prosimy o pokaz fotek.
Mam kilka pytań :):
1. Strzelałeś coś seryjnie?
2. Z jakim szkiełkami?
3. Przy jakich przysłonach robiłeś na bocznych?
3a. Jak centralny przy przysłonach powyżej f4?
4. Ile na pełnej baterii fotek?
5. Jak zmiana AF w praktyce?
6. Coś z ciągłym AF robiłeś?
iso 12800
Sesja w pomieszczeniach to najnowszego folderu pewnej uczelni.
Światło sztuczne plus błyskowe choć nie zawsze.
Szkieł jakich używałem to 28mm 1.8 , 50mm 1.4 , 85.1.8 , i 70-200 2.8 is
Przesłony jakie używałem to od 1.4 do 2.2 oczywiście z 70-200 to 2.8 bo więcej nie używam.
Korzystałem ze wszystkich punktów i jak najbardziej żaden mnie nie zawiódł bo wszytskie foty któe wybrał do obróbki są takie jakie bym chciał :-)
--- Kolejny post ---
1.Nie nie strzelam seryjnie bo nie widzę takiej potrzeby akurat przy takich fotkach.
2.28mm 1.8 , 50mm 1.4 , 85.1.8 , i 70-200 2.8 is
3.nie wiem bo rzadko używam powyżej f4 a wsumie 2.8 ale za parę miechów może się zmieni to więc przekaże info jak by co :-)
4.Coś koło 1300 hakiem fot łącznie z przez czas który użytkuje i ma 8% bo to pierwsze lądowanie.
5.już kiedyś pisałem że nie ma problemu gdyż używam krzyżaka który znajduje się na kółku a kadruje przez wizjer prawym okiem.
6.niestety prawie nigdy tego nie używam.
lysy1980 Możesz mi odpowiedzieć na pytanie - jaki zasięg ma WiFi - chodzi mi o to czy jesli na stadionie lub hali zostawię aparat (6d) na statywie, to czy będę mógł swobodnie się z nim połączyć z odległości powiedzmy 100-200m, przy użyciu laptopa lub telefonu?
kolejne pytanie, na które odpowiedź mnie interesuje to czy reakcja aparatu na polecenie (np. zrobienie zdjęcia) wysłane z telefonu/laptopa przez Wifi jest długa?