Ponieważ Canon nie wydał jeszcze SDK dla 5D Mk III.
Wersja do druku
Ponieważ Canon nie wydał jeszcze SDK dla 5D Mk III.
Tryb fotografowania cichego, az sie nie chce go wylaczac :) Jakis dyskomfort psychiczno-fizyczny czuje jak przechodze z cichego na normalny :D
Zastanawiam sie czy ma jakis wyplyw na trwalosc elementow wykorzystywanie tegoz trybu...spotkal sie ktos z opiniami na ten temat?
Byla wzmianka chyba na forum ze to moze miec wplyw ale jakies potwierdzenie tej tezy? :)
Hej, korzysta ktoś z 24-105 f4 z+mk3? Interesuje mnie komfort pracy bez czynnych sensorów podwójnie krzyżowych. W tym momencie mam kilka jasnych szkieł, ze światłem powyżej 2.8. Wszystkie sensory działają i jest ok. Pytanie, czy bardzo odczuwalny jest brak sensorów podwójnie krzyżowych w przypadku pracy z obiektywem o świetle 4. Czy warto wydać tysiaka więcej i kupić 24-79 f2.8 i mieć jeden sensor krzyżowy czynny? Pozdro!
Kolejna rzecz mnie denerwuje w 5d3 oprócz słabego podświetlenia punktów AF. Wyświetlacz LCD. W plenerze, gdy mam założone przeciwsłoneczne okulary polaryzacyjne, na LCD nic nie widać. Początkowo myślałem że LCD padł - a tu całe światło odfiltrowane jest przez okulary. W 5d2 nie ma tego efektu. Trochę denerwuje, gdy przed sprawdzeniem czegoś na LCD każdorazowo trzeba ściągać okulary.
Robienie zdjec w okularach p. slonecznych ... niezłe.
obróc 5d3 pod innym kątem i będziesz widział ;)