Wiem. Tyle że to była jedyna fota z języczkiem na wierzchu :DA nie wiem, jakiś Polsat się szwędał po scenie, w ogóle jak oni tak śmią!?
Wersja do druku
Uwieńczenie serii :
063.
064.
065.
066.
067.
Koncertowe bardzo fajne, 042 i 044 syfy na matrycy, brudne szklo czy cos innego? Jesli tak jak piszesz robisz na pelnym otworze to az dziwne ze wyszly.
063 Fajne, a nastepne to nie wiem po co wstawiales.
Wiem, że wolisz krytykę negatywną, ale...
063 i 064 to śliczne, pełne emocji zdjęcia. Bardzo się cieszę, że wreszcie pokazujesz emocje na zdjęciach. Bardzo podoba mi się bokeh na 063
067. "...pośród ogrodu siedzi ta królewska para..."
Z "uwieńczenia serii" najbardziej podoba mi się 065.
To ja jestem słabiak, mi trudno zrobić nieporuszone zdjęcie przy 1/100 na 200mm, z moją ręką bez stabilizacji muszę się trzymać zasady: dł. ogniskowej=min. czas naświetlania.
Optymalnym czasem, żeby nie rozmyć ruchu też jest dla mnie ok. 1/100, ale co z tego, że poruszę więc IS byłby użyteczny.
Chyba, że zastosować naturalną stabilizację - 1-2 setki i zestaw już tak nie drży :lol:
Dla porównania mam 18-200IS i bez większych problemów udaje mi się zrobić w miarę ostre zdjęcie - jak na to szkło, na 200mm (320mm crop) przy 1/30.
W 56 super by było jakby światło było centralnie za postacią - aureola. Koncertowe ogólnie super.
Z ostatniej serii i tak 35-ka pozamiatała wszystko.
Z ostatniej serii fajne jedynie 063. Reszta to chyba jakieś nieporozumieni, 067 zwłaszcza, ciemne, bez sensu kadr, moment też żaden tak naprawdę.