Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Z D300s nie mają po co.
po jakies 20 różnych usprawnień conajmniej, w tym większa i czulsza matryca i filmowanie fhd . To 4 letni już prawie aparat, przy tym rozwoju technologii to wręcz zabytek...
wszyscy moi znajomi użytkownicy D300 są conajmniej wkurzeni na brak kontynuacji kropowego body z wyższej półki u nikona...
generalnie tu jest podobnie jak z 7D canona...
A mnie ciekawi jak canon w końcu zareaguje na sprzęt wysokomegapixelowy. Nikon podobno szykuję D4x. To byłaby kolejna puszka z świetną matrycą, potężnym DR. A Canon tak jakby zwlekał lub po prostu nie miał nic w zanadrzu. Jeśli takowy wyjdzie N będzie miał dwa aparaty d800 i d4x a Canon nic.
z tym ze chwilowo Canon ma 5D mkIII i 6D, ktore pokrywaja temat FF na ten moment. jesli juz to jakies 1D dla kasiastych pro (takich, ktorzy robia prawdziwe pieniadze na zdjeciach, nie kotleciarzy).
a w cropie... byc moze jakis 70D z jakimis 24 Mpix doraznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
po jakies 20 różnych usprawnień conajmniej, w tym większa i czulsza matryca i filmowanie fhd . To 4 letni już prawie aparat, przy tym rozwoju technologii to wręcz zabytek...
wszyscy moi znajomi użytkownicy D300 są conajmniej wkurzeni na brak kontynuacji kropowego body z wyższej półki u nikona...
generalnie tu jest podobnie jak z 7D canona...
I nie będzie... rynki teraz lecą w pełną klatkę jeśli chodzi o semi-pro + pro => bynajmniej wywnioskowałem z tego co czytałem przez ostatnie miesiące.
New Cinema Camera & Lenses for NAB 2013 Ť Canon Rumors
wygląda na to że Canon ostro idzie w Cinema. Nowe szkła, nowe pudła. Mam wrażenie że totalnie olewa segment typowo foto. Żadnych odpowiedzi w stosunku do konkurencji. Nowa 35= brak 14-24 brak, 24-70 2.8 IS brak. Nie mówiąc o nowym matrycach czy pudłach.
Ludzie forsują ISO 12800 o 3EV i sobie chwalą ;) niedoskonałości szkiełek rasują softem ;) publikują słit focie na zbuku i flikrze, a część przechodzi na trendi bezlusterkowce.. więc po co Canon ma się starać? jest dobrze jak jest,.. tu rzuci Wi-fi, tam GPSa i gra gitara ludziska się cieszą.
Sry nie mogłem się powstrzymać :-P
A tak poważnie to ciekawe którzy pierwsi (bo nastąpi to na 100%) się przełamią i wypuszczą nowość pod tyt. "cyfrowa lustrzanka bez video" za to dopracowana pod względem fotograficznym jak żadna inna od lat,.. jeśli tak to pewnie cena będzie sroga, coś jak sportowa wersja sportowych aut, gdzie np. za zdemontowanie klimatyzacji czy tylnych foteli trzeba słono dopłacić... ahhh ten marketing.
Cytat:
Zamieszczone przez
maxx78
Jeśli się nie mylę, to już było w tym wątku :-P Poza tym na pierwszy rzut oka widać, że to photoshop no może gimp :D
666 post :twisted:
Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
a ja jak widzę jak ma wygladać i jak ma być sterowany 700d to tym bardziej 650d mi sie podoba
Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
700d będzie sterowany tylko przez smartofn lub umysł :mrgreen: