Tak się zastanawiam po co w tym aparacie taka droga karta?
Wersja do druku
no i właśnie czy rzeczywiście taka prędkość jest potrzebna?
Jak nie robi sie zdjęć seryjnych nie, kolejna sprawa, że mało który aparat jest w stanie sprostac takim kartom :)
Ale tam taki transfer jest w ogóle możliwy do wykorzystania?
właśnie też jestem ciekawy jaką prędkość max obsłuży
W pro puszkach mało która karta daje radę więc w 6D nie spodziewałbym się takiego odczytu. Inna kwestia jest fakt, że to producenci kart wymuszają kupowanie tych drogich wiadomo po co. Do normalnego użytku wystarczy karta z zapisem x133. Już dawno przestalem inwestowac w drogie karty, mam obecnie 16GB preteca x266 i ani razu nie miała zacinki w starym 5D.
Jest to jakiś argument ale póki co nie widzę żadnej istotnej różnicy pomiędzy sandiskami zwykłymi, a tymi złotymi. Używam tych kart (32) w kamerach, niby miało być lepiej, a dropy są takie same jak na innych kartach (tu zapewne znacznie większe znaczenie ma kodek i sama kamera jako taka) 8-). Po prostu wyrzucona kasa. Przy czym używam bardzo szybkiego lapka i czytnika USB 3.0.
Mam od 2 tygodni 6d obsługuje szybkie karty. Na nic nie czekasz w kompie zdjęcia natychmiast. HDR z aparatu od razu gotowy nie czekają jak z wolniejszą kartą.