Odp: Łódzcy Canonierzy i nie tylko odliczcie się ;-)
Mam nadzieję, że jeszcze nie. Wysłałem kilka zapytań odnośnie udostępnienia pomieszczeń na taką sesję.
Dziwne (być może tak jest zawsze, ale robię to I raz) ale każdy po usłyszeniu założeń: 8-10 Osób,
4-8 godz., sesja fotograficzna podnosi kwotę do 700 a nawet 1500 (Giemzów) PLN. Nie chcę całej historii moich mailingów przytaczać
bo nie miejsce i czas. Jak tylko znajdę coś taniego (myślę o ok. 200-300 Pln) to dam zaraz znać. Mam nadzieję, że nie tylko ja szukam :)).
Będzie trzeba do tego doliczyć pewnie jeszcze koszt modela/ki, manicurzystki. Ktoś z Was się orientuje jakie to koszta ?
Chyba tylko mi udawało się zbierać chętnych i coś z tego wychodziło, łódź to specyficzni ludzie :/
Teoretycznie mógłbym to zorganizować, ale widzę to tylko w opcji nie po kosztach, tzn. ok 100zł przy 8-10 osobach, macie lokal przez kilka godzin, 2 grupy fotografów żeby każdy mógł na spokojnie podziałać, 3-4 modelki, make-up, stylizacje, oświetlenie zapewnione. Jeśli byli by chętni - zapraszam, można coś ustalić
Bo jak widzę że ktoś chce wynająć lokal za 200zł do zdjęć, które typowo mogą służyć jako reklama, do tego brać pierwsze lepsze modelki byle tfp, make up może wg niektórych nawet nie być, byleby było tanio, to to się kupy nie trzyma niestety.
Zobaczcie sobie jak inni sobie radzili:
Master Class Weekend Łódź - Backstage - YouTube
Koszt modelki - to zależy jakie się ma portfolio i znajomości :) Makeup - ok 50zł, za dwa da się załatwić, fryzura to samo mniej więcej.
ale nie taki lokal jak na filmie...
Mam taką propozycje. Co Wy na to aby zacząć organizować Foto Deje (pewnie część pamięta te organizowane przez Moje Miasto) w różnych ciekawych miejscach (typu stare rozwalone czy też odrestaurowane fabryki/pałace itd itp... ogólnie ciekawe miejsca nie koniecznie dostępne na codzień dla zwykłego szarego Łodzianina). Osobiście mógłbym się zająć kontaktem z ''opiekunami'' obiektów które by nas interesowały. Może MMka wzięłaby nas pod patronat, albo np Nasze miasto czy Obiektywna? Można by coś pokombinować. Nie znam zbyt wielu ciekawych miejsc więc tu prosiłbym o jak najwięcej propozycji. Oczywiście widziałem to od początku do końca bezpłatne dla każdego zainteresowanego.
ja mogę tylko napisać, że jestem zainteresowany bardziej takim fotografowaniem niż kolejny cykaniem dziuni w studio
będziesz robić zdjęcia na Widzewie w rundzie wiosennej?
Każdy pomysł jest dobry... Czekamy na jakieś propozycje, puki są chętni :)
Cytat:
Zamieszczone przez
szuler
niż kolejny cykaniem dziuni w studio
jeśli cykasz dziunie w studio to tylko współczuć... są tacy którzy wolą prawdziwe modelki od dziuni
a tak serio to więcej szacunku dla kobiet nie zaszkodzi panie pstrykacz
oczywiście poprawię się panie fotografie
życzę fotografowania samych profi modelek :)
odpowiedź także z klasą...