Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Z tym, że jak wynika z relacji kolegi, to umówienie się nie było zbytnio możliwe.
No to odpuszczamy temat.
Skończyły się już czasy, kiedy kupowaliśmy to co było w sklepie.
To kupujący ma być zadowolony, a nie sprzedawca robić łachę.
W wielu krajach sprzęt o dużej wartości, który jest wystawiany na sprzedaż przechodzi wcześniej przegląd w serwisie - ocena stanu technicznego i obie strony są zadowolone.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
W wielu krajach sprzęt o dużej wartości, który jest wystawiany na sprzedaż przechodzi wcześniej przegląd w serwisie - ocena stanu technicznego i obie strony są zadowolone.
Tak powinno byc,ale w mentalnosci polskich uzytkowników sprzetu foto oraz negatywnych opiniach o polskich serwisach -to podanie informacji ,ze sprzet w byl w serwisie ,mial przeglad czy byl czyszczony -jest informacja nie korzystna dla sprzedajacego a u kupujacego podstawą do bardzo dużych podejrzeń co do stan technicznego i rozterki czy warto kupic dany sprzet -"bo dobrego nie daje sie do serwisu".
Wszak lepsza dla wielu z nas jest opinia -"stan idealny nikt w nim nie grzebał".
Problemem nie jest sprzedajacy. Kompletnie zagubil sie tutaj główny problem. Kolega, autor watku na publicznym forum podważa wiarygodnosc obcego czlowieka, bo ten wysyla mu sample z inna przyslona i nie chce sie z nim umowic (moze nie ma czasu) i w efekcie zapewne serii maili odmawia mu sprzedazy.
Nie znamy szczegolów, ale publicznie sie obmawia i rzuca jakies podejrzenia na bogu ducha winnego allegrowicza.
W sumie warto moze zastanowić sie jaki sens ma istneinie takiego forum, bo kazdy moze napisac tutaj wszystko bezkarnie o kazdej aukcji :(
A to ze foty male, a to ze odpisal niegrzecznie wiec pewnnie zlodziej itd....
Plisss.
Paranoja.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
To kupujący ma być zadowolony, a nie sprzedawca robić łachę.
Udana transakcja to taka, gdy obie strony są zadowolone.
Z mojego doświadczenia. Wystawiam coś za powiedzmy 2000zł. Przychodzi mail "za 1200 biorę". Ani witam czy dzień dobry tylko "za 1200 biorę". Taka osoba jest u mnie skreślona.
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Prędzej czy później i tak sprzedam szkło i wiesz kto jest kupującym ? - ten co o nic nie pyta.
co to za tekst :O w takim przypadku kupujacy albo spi na $$$ albo jest kretynem
ja kupujac szklo za 1000, 5000 czy 10000 czasami chce sample a czasami nie chce, w niektorych przypadkach mozna ocenic czy jest ostro na np jakims tam XXX/2.8, jak chce sample ze szkla za dyche i ktos mnie oleje to moze byc pewny ze i ja jego oleje, szanujmy sie wzajemnie a nie ''nie i ch**, sp***''....
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Facet doszedł do wniosku, że trujesz dupe i nie chce mu się z tobą gadać. Pewnie sobie pomyślał, że kupisz i będzie miał przez ciebie same problemy bo doszukasz się małego włoska między szkłami. Nie dziwię się mu jeśli rzeczywiście wywarłeś takie wrażenie.
Też miałem taki przypadek,takiego dupotruja.
Napisałem ,żę w czasie pakowania ,obiektyw padł na podłogę i nie nadaje się do sprzedaży.
Ten sam i pozostałe kilkanaście sprzedałem bez problemu,
otrzymujac podziekowanie za ...itd.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
co to za tekst :O w takim przypadku kupujacy albo spi na $$$ albo jest kretynem
ja kupujac szklo za 1000, 5000 czy 10000 czasami chce sample a czasami nie chce, w niektorych przypadkach mozna ocenic czy jest ostro na np jakims tam XXX/2.8, jak chce sample ze szkla za dyche i ktos mnie oleje to moze byc pewny ze i ja jego oleje, szanujmy sie wzajemnie a nie ''nie i ch**, sp***''....
Myślę, że kupujący nie śpi na kasie ponieważ wtedy kupowałby w sklepie. Kretynem też nie jest a raczej kimś mądrzejszym niż Ci się wydaje ponieważ wie że te sample nic mu nie powiedzą. Woli kupić szkło, podłączyć do swojego body i cieszyć się swoimi zdjęciami niż analizując w 100 % cropie cudze zdjęcia z cudzego body. Chcesz kupić ostre szkło i mieć pewność, że absolutnie dobrze współpracuje z twoim body to idz do sklepu i testuj do woli. Dla mnie fotografia jest przyjemnością a nie paranoją.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Też miałem taki przypadek,takiego dupotruja.
Napisałem ,żę w czasie pakowania ,obiektyw padł na podłogę i nie nadaje się do sprzedaży.
Ten sam i pozostałe kilkanaście sprzedałem bez problemu,
otrzymujac podziekowanie za ...itd.
To tak jak ze zleceniem, jeśli z góry wiemy że ktoś jest problematyczny to lepiej odpuścić. Ja unikam trucicieli bo oni nawet w nowym obiektywie znajdą wady więc uprzejmie im dziękuję.
btw
od paru dni mam duzy problem z logowaniem sie do allegro- z pracy jest to niemozliwe
czy u was tez wystepuja z tym problemy
w domu ok, w pracy,z telefonu wyskakuje blad logowania
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
od paru dni mam duzy problem z logowaniem sie do allegro- z pracy jest to niemozliwe
czy u was tez wystepuja z tym problemy
w domu ok, w pracy,z telefonu wyskakuje blad logowania
U mnie wszystko OK. Zarówno z PC jak i telefonu.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
jeśli z góry wiemy że ktoś jest problematyczny to lepiej odpuścić
Zgadza się. Czasami nawet nie trzeba takich potencjalnych kupujących szukać na allegro. Wystarczy przejrzeć na forum wątek "kupię" :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Zgadza się. Czasami nawet nie trzeba takich potencjalnych kupujących szukać na allegro. Wystarczy przejrzeć na forum wątek "kupię" :mrgreen:
Ogólnie masz rację, ale w tym konkretnym przypadku sprzedający ma niespecjalnie chodliwy towar i taka "selekcja" kupujących może nie być najrozsądniejszym wyjściem...