Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp
proszę o poradę jak zastosować nadajnik PIXEL PAWN z lampą NISSIN DI866 Z CANON 5D - kanały są ustawione właściwie, po wciśnięciu spustu do połowy lampki na nadajnikach zaświecają się na zielono, ale lampka nie błyska. Siedzę już nad tym sporo czasu, wyczytałem instrukcje i tracę wiarę w swoje szare komórki, sprzęt mnie przerasta. Proszę o kilka żołnierskich słów porady co do ustawień aparatu i lampy i nadajników. Porady dla dyletanta, ale lepiej pytać niż umierać głupim...
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
Czy tylko to wnosi wersja TX? Bo cena 4 krotnie wyższa od 622c
- ekran
- port USB do aktualizacji oprogramowania
- światło modelujące
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorzki
- ekran
- port USB do aktualizacji oprogramowania
- światło modelujące
Światło modelujące?
Poza tym prawdopodobnie będzie możliwość mieszania trybu pracy pomiędzy grupami - cześć w M, a część w ETTL.
czy odbiornik yn rf-603 jest kompatybilny z rf-603 II ? ponieważ w żaden sposób nie mogę wyzwolić lampy posiadając odbiornik rf603 na body i 603II na lampie ?
Wg specyfikacji tak.
Spróbuj dać RF-603 II w trybie TX na body. Kanały ustawione takie same?
Cytat:
Zamieszczone przez
jamada202
chodzi Ci o te kanały które są pod baterią ?
Tak, te kanały.
Support simulate (modeling) flash
No ciekawostka.
Cytat:
Domyślnie 07-02-2014, 22:19
proszę o poradę jak zastosować nadajnik PIXEL PAWN z lampą NISSIN DI866 Z CANON 5D - kanały są ustawione właściwie, po wciśnięciu spustu do połowy lampki na nadajnikach zaświecają się na zielono, ale lampka nie błyska. Siedzę już nad tym sporo czasu, wyczytałem instrukcje i tracę wiarę w swoje szare komórki, sprzęt mnie przerasta. Proszę o kilka żołnierskich słów porady co do ustawień aparatu i lampy i nadajników. Porady dla dyletanta, ale lepiej pytać niż umierać głupim...
a czy PIXEL obsługuje NISSINa? Tutaj może być problem.
czy ktoś wie, czy można jescze kupić gdziekolwiek odbiornik i nadajnik pixel king? Lub coś podobnego do 430ex II?