Wątpliwa sprawa. Mogę na tygodniu sprawdzić oba z 50d z 100-400 lub s150-600. 400 jest dużo lepszym plecakiem niż 300.
Wersja do druku
Nie wiem, o ile większa jest "300" i "400"; do Flipside 200 mieści mi się 5d3 z Sigmą C150-600 ALE ze złożoną osłoną.
Posiadam do canona 60 D plus sigma 150 -600 mm flipside 500aw.bez problemu wchodzi z założona osłona przeciwsłoneczną.
Plecak duży, wygodny, jak na plecak dla fotografa, jedynie dorobiłem kilka dodatkowych zapięć na solidniejsze górne mocowanie statywu. Bo na oryginalnym się ciut majdał :) Dodatkowo czasami podpinam krzesełko składane plus siatkę,
Na ryby z tele chodzisz? ;):mrgreen:Cytat:
Dodatkowo czasami podpinam krzesełko składane plus siatkę,
Pewnie do Flipside 200 by się zmieścił, tylko nie wiem jak zniesie to mocowanie osłony, tzn. ciągłe jej zdejmowanie i zakładanie, z drugiej strony chowam aparat tylko w czasie jazdy samochodem i w przypadku deszczu, a tak to noszony jest za uchwyt od obiektywu. Sprawdzałem wymiary i plecaki mają odpowiednio wymiary wewnętrzne: 200 długość 380mm, 300 długość 405, 400 długość 425mm. Cały mój zestaw z 50d + Tamron 150-600 g2 z założoną osłoną ma 41cm. Więc wypada, że chyba pozostaje zakup 400 AW.
A ma ktoś może doświadczenie z szelkami do aparatu na taki zestaw, czy sprawdza się to w praktyce.
Witam!
Szukam torby naramiennej, która pomieści Canona 6D z obiektywem 24-105, lampę 430, ładowarkę, zapasowe akumulatory i ew. dodatkowy obiektyw tele zoom.
Czy w torbie Lowepro Nova 170 zmieści się to wszystko, czy lepiej zakupić 180? Chodzi mi o to, aby nie kupować olbrzymiej torby, tylko możliwie jak najmniejszą, która to pomieści.
Jeśli ktoś ma 180 lub 170 proszę o opinie i rzeczywistą wielkość (czy poręczne, czy nie).
Pozdrawiam,
Jerry
Co do torby Nova 170 to u mnie mieści się do niej canon 50d z podpiętym tamronem 70-300 VC z odwróconą osłoną przeciwsłoneczną, i z boku canon 18-200mm IS lampa wtedy już raczej nie wejdzie, baterie i karty spokojnie mieszą się z przodu w kieszeni, a po bokach idzie upchnąć np wodę 0.5l (ja używam w terenie).
Szukam małego plecaka mieszczącego body z podpiętym 70-200 plus dodatkowe szkło gabarytów 24-70. Oczywiście dodatkowa bateria i jakieś filtry/karty. Mam już plecak lowepro ale jest zdecydowanie za duży. Szukam czegoś kompaktowego. W grę wchodzi plecak lub torba. Plecaki na jedno ramie odpadają - najzwyklej w świecie mi sie nie podobają. Przychodzi Wam cos do głowy ? Najlepiej cos taniego ;)