Jak ją zaktualizować, bo jestem kupcem od 2 miesięcy?
Wersja do druku
Jak ją zaktualizować, bo jestem kupcem od 2 miesięcy?
Program po uruchomieniu sprawdza aktualizacje i wyświetla komunikat gdy są dostępne. Jeśli nie ma komunikatu to znaczy, że antywirus blokuje przesyłanie danych.
Użyj opcji "Sprawdź aktualizacje" z menu, albo pobierz program z linka, który otrzymałeś w e-mailu razem z kluczem.
Dostępna wersja 2.9.20 Machinery HDR Effects
* Dodana funkcja usuwania aberracji chromatycznej.
Wersja 2.9.24
* Usunięty problem z pojawiającymi się na niektórych konfiguracjach pasami na wyświetlanym obrazie.
A ja mam pewien problem... Przy połączeniu trzech zdjęć (zarówno RAW i jpg) robionych przy iso 100 lub 200 (brak jakichkolwiek szumów, światło dzienne) pojawiają się nagle szumy. Redukcja szumów nic z tym nie robi (wręcz efekt pogarsza). Dokładnie to samo robi się przy braketingu (jako funkcji programu). Niestety szumy wychodzą od razu- bez użycia presetów, w ustawieniach naturalnych.
Nie wiem... coś źle robię? W prawdzie jeśli zdjęcie pomniejszę do np. 1200X800 to tej wady aż tak nie widać... ale nie po to robię zdjęcie 3 razy większe...
Szumy jeśli się pojawiają to nie z powodu łączenia ale z powodu podciągania poziomu detali.
Ciekawa teoria. Możesz pokazać przykład? :-)
Nie ma czegoś takiego jak ustawienia "naturalne", mogą być co najwyżej ustawienia "neutralne".
Jeśli używasz funkcji 'bracketing' i programowo podbijasz ekspozycję o +2EV to nic dziwnego że mogą pojawić się szumy.
Poniżej jest kilka sampli z najnowszej wersji programu, demonstrujące działanie ulepszonego filtra 'Mikrokontrast'.
Obróbka została w całości wykonana w Machinery. Zdjęcia 5D2 + 200/2.8L II.
Większe rozdzielczości są tutaj:
https://www.flickr.com/photos/73837903@N05/
Ups.. Okazuje się, że 5D2 dalej robi zdjęcia ;).
Machinery HDR Effects 2.9.30 (2014.05.11)
* Dodana funkcja nakładania znaku wodnego na obraz.
* Drobne zmiany interfejsu użytkownika.