Oczywiście że słowa kluczowe muszą być trafne, wpisując odbiegające od tematu naszej pracy szkodzimy sami sobie, nie tylko przez to że fotka może zostać odrzucona przez sam serwis ale tez przez to że potencjalny nabywca może nie trafić do niej...
Wersja do druku
przerabiałem to na IS - odrzucają fotkę za źle dobrane słowa kluczowe, jest oczywiście "can resubmit" ale biorąc pod uwagę ich limity - nie warto moim zdaniem ryzykować
Przeczytalem!!!!
Witam,
z przyzwyczajenia juz klikam na strzalke na nastepna strone a tu nic! Jakiez bylo moje zdziwienie gdy wreszcie po trzech dniach spedzonych nad tym watkiem dotrwalem do konca!
Z 3 razy zostala przerabiana tematyka podatkow i rozliczania, przez jakis czas byla poruszana technika wykonywania zdjec, czasami pojawil sie ktos kto przez watek nie przebrnal i zostal szybko sprowadzony na ziemie. Ogolnie Matka_Wariatka juz dawno na watku sie nie pojawila.
W kazdym razie w czasie jaki uplynal na czytanie tego tematu (3 dni w pracy) moglem zapewne robic cos,za co mi placa - a dzieki wam mialem jakze sluszna lekture. Wiele ciekawych linkow pokopiowalem i posprawdzalem przez co moja wiedza dosc znacznie sie rozbudowala - za to wam wszystkim wielkie dzieki.
Pozdrawiam
PS. Co ja mam teraz czytac, heh?
heh, cieszę się, że przeczytałam ten wątek w lipcu:)
teraz być może bym po prostu wysiadła:)
Jeszcze jest "przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)", miłej lektury :-)
sama go zakładałam:DCytat:
Jeszcze jest "przeżycia zarabiających na zdjęciach (odnoga od wątka giganta)", miłej lektury
po takiej ilości przeczytanych postów polecam na jakiś czas przestać czytać, porobić fotki, i zobaczyć jak to wszystko działa :)
Oprócz czytania, warto sobie różnorakie filmy z tematyki fotografii poogladac np na youtube.
albo jeśli już koniecznie czytać to np strobist.com :)
Pozdr.
Robgr85 - dzieki, Strobist czytam juz od jakiegos czasu. Jesli zas chodzi o filmiki to rowniez duzo juz przejrzalem. Niestety w tym akurat sie zorientowali i w pracy zablokowali mi dostep do youtube wiec po sprawie ;] Na szczescie canon-board nadal funkcjonuje - zobaczymy na jak dlugo.
Dzieki wielkie za rady. Co do pstrykania to szczerze sie przyznam ze duzy zapas fotek mam. Niestety sa dwa problemy - jeden to nieziemsko wolne lacze i wysylajac 3 fotki do akceptacji (przez html) z 3-4 razy zrywalo mi polaczenie i musialem pojedyncza fotke zaczynac od nowa. To mocno zniecheca i zwyczajnie nie ma sensu. Nastapi zmiana dostawcy internetu bedzie i wiekszy postep - wyslanie zdjec to najmniejszy problem. Teraz zabawa w studio - mala inwestycja!8-)
jaki tam znowu problem :P http://manta.univ.gda.pl/~dlajourd i youtube chyba działa :) a jak nie to zawsze możesz sobie jakiś prosty alias w darmowych serwisach założyć :P
odnośnie wysyłania fotek, to jeśli masz laptopa sprawdź czy lokalne universytety lub biblioteki nie mają przypadkiem hotspotów.
zawsze możesz fotki zgrać na pendrive i z pracy wysyłać... pewnie mają szybszy net niż Ty. Albo z jakiejś kafejki wysyłać jakiś większy set.
Pozdrawiam,
Robert
edit:
Odnośnie 'rozbudowy studia' to właśnie doszedły do mnie pocztą dwa flashe sb24 i bezprzewodowe wyzwalacze radiowe :> czas sie pobawić w stylu strobist'a :)