Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Dokładnie. Ciekawe szkła spowodowałyby, że przynajmniej 30% tego forum dokupiłaby M do swoich zaawansowanych zestawów. To 35/1.4 i jeszcze ze 2 inne stałki w podobnej konwencji też mogłyby być przełomowe dla tego systemu. Wszyscy tu czekają na bezlustro FF, ale rynek zdobędą lub stracą właśnie systemem M.
EF-M 32/1.4 STM to sprawa przesądzona. 22/2 już jest.
Mi brakuje tele 55-200 z jasnością 4 ale o rozsądnych gabarytach, bez przejściówki.
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
@
marfot
Ale m5 mark II może być bardzo fajnym aparatem. W szczególności jak włożą do niego eye-af i dpaf będzie działało w 4k. A jak w nim zadebiutuje nowa matryca
ISOobojętna to już w ogóle będzie super :D
Przecież większość tego już jest w M50.
No tak, ja w zasadzie nie filmuję aparatem fotograficznym i przeoczyłem ten wyjątek w 4k.
No to szykują się dwa bezlustra FF (ta plotka jest dość powszechna). Jedno z sensorem z 5DIV a drugie jakieś:
The Full List of Unreleased Canon Camera ID’s
Martwi mnie data prezentacji - dość odległa.
Zaczynam się obawiać, że to profesjonalne FF będzie postury Leici SL.
Gdyby rzeczywiście dość głośni miłośnicy wielgachnych gripów zostali wysłuchani to możliwe jest takie nieszczęście :mrgreen:
Trzeba przyznać, że CR konsekwentnie jako ilustrację bezlustra FF od Canona prezentuje Leicę Q - dość poręczną.
Matryca z 5dmk4 w nowym bezlusterkowcu to dobra wiadomość. W końcu mogli do niego włożyć matrycę z 6dmk2 :P
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Matryca z 5dmk4 w nowym bezlusterkowcu to dobra wiadomość. W końcu mogli do niego włożyć matrycę z 6dmk2 :P
5d4 - znając Canona mogą tam dać legendarne 18Mpix :)
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
No nie wiem czy matryca 5D4 w bezlusterkowcu to dobra wiadomość.
Chyba że to będzie nowatorska konstrukcja bez ogniskowania fazą, tylko AF kontrastu
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
No właśnie pomyślałem, że do tego drugiego FF dadzą matrycę z 6DII:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
No nie wiem czy matryca 5D4 w bezlusterkowcu to dobra wiadomość.
Chyba że to będzie nowatorska konstrukcja bez ogniskowania fazą, tylko AF kontrastu
jp
W 5d mk4 jest przecież DPAF.