dokładnie tak. Max 2 parametry z tych, które podałeś.
Swego czasu przy 5D mrkII ludzie narzekali, że nie przyda się autoiso, podczas przejścia z ciemnego miejsca na jasne, i tu zostało to dodane.
Na razie tyle...
Wersja do druku
Czy cena 7D spadnie?
Czy ktoś oprócz mnie zamawiając 7D we wrześniu na cyfrowe.pl nadal czeka na puchę?
patrzac na ceny slynnego keaphoto, z przesylka do UK to cena nowego 7D wychodzi lekko ponizej 5tys zl.
to mnie zainteresowało
mozesz mi to rozwinać ?
no bo ja to rozumie tak
mam mozliwość regulacji czasem - czyli wklepuje 1/100
mam mozliwosć korekty EV - ok też wklepuje coś tam
ale mam pytanie. czy wartość iso zmienia sie dopiero wtedy jeśli obiektyw dobije do muru z wartościami przysłony na górze i na dole ?
jak to jest ? aparat bedzie dążył za wszelką cene do najniższego iso nawet jeśli będzie to wymagalo ustawienia f/1.4 ? i dopiero "zareaguje" jesli braknie światła dla tej wartości ?
byłbym wdzieczny za rozwinięcie tego pkt, lub ewentualne potwierdzenie moich gdybań
Mam pod ręką 50d z zapiętym 50/1.8 i w tym korpusie jest zaszysty pewien algorytm, który trzyma się małych przysłon (na Tv+Auto ISO). Ustawi on np. przysłonę 2.0 dla ISO 500 lub wiekszego, ale praktycznie w ciemniejszych miejscach zawsze masz 1.8 lub 2.0. Większa przysłona będzie dobrana gdy automat nie może zejść poniżej 100 ISO.
Próbowałem kiedyś używać Auto ISO z 35/2 na Tv i praktycznie zawsze miałem przysłonę 2.0. Generalnie mało to użyteczne. Auto ISO w Canonie jest wykastrowane - nie podoba mni się takie podejście do potrzeb użytkownika.