Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
@KNC czyli szarżującego na Ciebie dzika bez problemu złapiesz AF-em ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
@
KNC czyli szarżującego na Ciebie dzika bez problemu złapiesz AF-em ;)
sytuacja niemożliwa, ale gdyby miała miejsce a ja mało rozumu i fociłbym dalej to tak, i wszytkie byłyby ostre :)
Czy może komuś udało się ładowanie R-ki przez USB-C (https://m.youtube.com/watch?v=RVFgimGPbEw)?
Próbowałem banki i ładowarki kompatybilne IQ lub PD i nic. Te same banki i ładowarki ładują poprawnie Z7 i X-T3. WTF?
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
T
Jakoś nie zaobserwowaliśmy zniekształceń anatomicznych przy foceniu z elektroniczną migawką, ani tym bardziej żadnych kolorowych pasków - być możę dlatego że na dworze nie ma sztucznego oświetlenia? ;)
To i dobrze. Ale serio jestem zainteresowany pracą migawki elektronicznej w R - w rożnym świetle sztucznym (świetlówki, żarówki) celnością oraz tzw. pasmowaniem bo zakładam, że jednak każdemu zdarzy się fotografować w pomieszczeniach i na koncertach. Na Fuji już miałem z tym problem i ciekawy jestem co w tym kierunku zrobili w R.
Cytat:
Zamieszczone przez
Diabeł
Czy ktoś z posiadacze EOS R mógłby coś więcej napisać jak sprawuje się autofocus w trybie servo, jak wygląda śledzenie obiektów, ile tak naprawdę można uzyskać klatek na sekundę. Czy porównywalny jest z tym 5d MK IV. Może ktos fotografuje ptaki i na tym polu mógłby ocenić ten autofocus
Ku mojemu zaskoczeniu, tryb serwo, a szczególnie śledzenie twarzy jest o klasę niżej niż w sony A7mkII, a to już prawie zabytek.
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
Ku mojemu zaskoczeniu, tryb serwo, a szczególnie śledzenie twarzy jest o klasę niżej niż w sony A7mkII, a to już prawie zabytek.
KNC - kilka postów twierdzi całkiem coś odwrotnego ;) Akurat ww. aparat znam całkiem dobrze i o tym wiem ;) Tak więc ile osób, tyle opinii :)
Mój sentyment do canona sprawił, iż mimo moich deklaracji czekania na Rmk2, kupiłem w R-kę (w komplecie z RF24-105). Tak się składa, że mam A7II i R-kę i jestem trochę zawiedziony.
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
Mój sentyment do canona sprawił, iż mimo moich deklaracji czekania na Rmk2, kupiłem w R-kę (w komplecie z RF24-105). Tak się składa, że mam A7II i R-kę i jestem trochę zawiedziony.
To jest ciekawa perspektywa, pisz jak masz inne spostrzeżenia A7II vs R :)
Eos R nie biorę w ogóle pod uwagę póki nie będzie mieć stabilizacji matrycy, bo ten korpus miałby u mnie pracować ze 135/2 i 200/2.8...