Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Też jestem tego zdania choć może w 2020/21 pokażą się jeszcze jakieś modele lustrzanek które są w końcowej fazie rozwoju/przygotowania produkcji.
I aby się sprzedawały będą musiały mieć niską cenę
A może wysoką cenę, aby pokazać, że ML wcale nie jest taki drogi.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
I aby się sprzedawały będą musiały mieć niską cenę
Na to bym nie liczył. 5Dmk5 czy jakiś 5Dsrmk2 znajdą nabywców. Sporo fotografów nie chce sie przesiadać, sporo jest konserwatywnych użytkowników i .. w niektórych dziedzinach/zastosowaniach lustrzanki są ... lepsze.
tez myślę ze lustra FF będą trzymały cenę
ci co zarabiają zapłacą z przyjemnością:!:
a propos
będąc ostatnio w Mediolanie znalazłem tylko sklep Leica, w dobrej dzielnicy przy drogiej ulicy
Canon shop okazał się być...sklepem tylko z drukarkami:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
tez myślę ze lustra FF będą trzymały cenę
ci co zarabiają zapłacą z przyjemnością:!:
a propos
będąc ostatnio w Mediolanie znalazłem tylko sklep Leica, w dobrej dzielnicy przy drogiej ulicy
Canon shop okazał się być...sklepem tylko z drukarkami:mrgreen:
Stety niestety wszystko przeniosło się do Internetu. Już nie idzie się do sklepu żeby obejrzeć sprzęt i kupić tylko oglądamy youtuberów, czytamy blogi, fora a potem szukamy najlepszej oferty w necie. Z większością produktów z wyższej półki tak się stało.
3 załącznik(ów)
Podobno Samyang przygotowuje się do ogłoszenia obiektywu AF 14 mm f / 2.8 z mocowaniem RF.
Załącznik 2996
--- Kolejny post ---
Jeszcze raz z lewego profila
Załącznik 2998
oraz Lens Station
Załącznik 2997
Mnie ta ogniskowa nie interesuje, ale to dobry znak, bo potem będą następne. Bardzo fajna jest ta nowa 85 pod Sony. Świetna plastyka. Fajnie jakby wyszła też pod RF.
1 załącznik(ów)
Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
W Canonie chyba zauważyli problem i opatentowali aparat z lustrem półprzepuszczalnym i dwoma matrycami, który pozwoliłby na większy zakres dynamiczny,czy też pracę w słabym świetle :mrgreen:
https://www.canonnews.com/canon-pate...-sensor-camera
Załącznik 3044
"Jednym z głównych celów jest zapewnienie podwójnego obrazu dla pojedynczego ujęcia dla HDR, przy czym oba czujniki zapisują zdjęcie przy różnych poziomach ekspozycji. "
A nie lepiej od razu dać cztery matryce ? Byłoby jeszcze weselej :mrgreen: A ja się zastawiam, czy CPU się wyrobi na zakrętach przy takim rozwiązaniu ;)
Odp: Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
W Canonie chyba zauważyli problem i opatentowali aparat z lustrem półprzepuszczalnym i dwoma matrycami, który pozwoliłby na większy zakres dynamiczny,czy też pracę w słabym świetle :mrgreen:
https://www.canonnews.com/canon-pate...-sensor-camera
Załącznik 3044
"Jednym z głównych celów jest zapewnienie podwójnego obrazu dla pojedynczego ujęcia dla HDR, przy czym oba czujniki zapisują zdjęcie przy różnych poziomach ekspozycji. "
A nie lepiej od razu dać cztery matryce ? Byłoby jeszcze weselej :mrgreen: A ja się zastawiam, czy CPU się wyrobi na zakrętach przy takim rozwiązaniu ;)
To taki patent jak czołgi z dwoma wieżami ;)...
No da się zrobić tylko po co ;)...
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
Ciekawe czy jako uzupełnienie kolekcji zrobią też RF 70-200 f/2 ?