Vanguard Havanna 48 - miał ktoś?
Wersja do druku
Vanguard Havanna 48 - miał ktoś?
Mam Lowepro i chociaż jakość jest przyzwoita to mam też zastrzeżenia, pewnie szyta w Chinach :/
Czy ktoś używał takiego plecaka Plecak Lowepro Flipside Trek 450?
Oglądałem w sklepie i wydaje mi się, że to coś dla mnie na całodniowe wycieczki.
Jedyna rzecz jaka mnie nie przekonuje i ciężko to stwierdzić oglądając to plecy i system nośny. Szczególnie pas biodrowy jaki taki mały, ale może mimo wszystko dobrze się nosi.
BTW recenzje ma dobre, ale wiadomo jak to z recenzjami teraz jest ...
Czy ktoś miał okazję porównać dwa plecaki, a mianowicie Lowepro Fastpack 250AW II vs. Manfrotto 3N1-35?? Przede wszystkim chodzi mi o jakość wykonania i zabezpieczenie sprzętu.
Tak się składa, że jakiś czas temu postanowiłem kupić ten plecak i samodzielnie sprawdzić czy jest on wart swojej ceny.
W efekcie używania go od kilku już miesięcy i przebyciu z nim sporej ilości kilometrów po Polsce stwierdzam, że plecak nie jest dramatycznie zły czy nawet słaby. Na moje potrzeby czy transportowania przeważnie ze sobą aparatu, dwóch obiektywów, laptopa, tableta, okablowania i innych pierdół nadaje się całkiem OK. Jedyną rzeczą jaka mnie w nim wkurza to niestabilność przegródek w środku plecaka. Gdy plecak załadowany jest na maxa to wtedy wszystko w naturalny sposób trzyma się ciasno. Jednak gdy są luzy to przegródki potrafią się przesuwać. Drugim stosunkowym mankamentem jest to, że do dolnej części plecaka jest średni dostęp przez to że tylnia część nie otwiera się całkowicie.
Jednak można się do tego przyzwyczaić i znaleźć na to sposoby :)
Zajechałem już wiele plecaków, nie tylko fotograficznych i żaden nie "urwał" mi się z pleców. Każdy dawał znaki, że już ma dość (poprucia tu i tam, zepsute zamki itp.), których ciężko nie zauważyć podczas eksploatacji. Także z obawą przez włożeniem sprzętu bym nie przesadzał. Uzasadniona może być obawa, że nie posłuży długo.
smutna wiadomosc... Vitec, wlasciciel Manfrotto i Katy, kupil LowePro...
https://petapixel.com/2017/09/25/job...ner-manfrotto/
:twisted:
szkoda, kurcze. byly swietnie przemyslane i wyjatkowo trwale plecaki. a pewnie zrobia z tego takie samo g* jak Manfrotto czy Kata... bajerancki wyglad ale beznadziejna jakosc i trwalosc :/