A ja ciągle czekam na na 40D z matrycą FF w cenie zgodnej z grubsza z polityką cenową zaprezentowaną przez Nikona, czyli w cenie 40D x2... i żaden test na optycznych tego nie zmieni :)
Wersja do druku
A ja ciągle czekam na na 40D z matrycą FF w cenie zgodnej z grubsza z polityką cenową zaprezentowaną przez Nikona, czyli w cenie 40D x2... i żaden test na optycznych tego nie zmieni :)
Marketingowo może nie ma, ale dla mnie tak. Do hobbystycznego pstrykania niczego więcej mi nie trzeba.
"Oczekiwaczy" 40D+FF może spotkać spory zawód, jeśli Canonowi z rachunków wyszło 40D+1.3x...
W życiu. Sprzedaż nowych szkieł Ef-S od razu spada.
FF w 40D to raczej słaby pomysł. To czego bym chciał od nowego aparatu np. AutoISO, mniejszy spot, większa drabinka korekty, regulacja AF, lepszy wyświetlacz, 40D nie posiada. Zostaje lepszy AF, przycisk AF-ON i fpsy które mi do niczego nie potrzebne.
Lepszy AF to też sprawa dyskusyjna, bo taki AF z 40D oznacza w 5D skupione punkty w środku klatki (tak jak jest teraz) i ich użyteczność przez to jest ograniczona.
A ja się tam wcale nie upieram. Zastanawiam się tylko głośno, bo sam Chuck Westfall przyznał, że 1.3x jeszcze na emeryturę nie wysyłają...
No i "40D+1.3x" to miałby być bardziej "7D" niż "50D" ;)