Dzięki za odpowiedź. Czyli jest pewnie tak, jak myślałem.
BTW, podobno Fuji szykuje niespodziankę dla posiadaczy starego X100 :)
http://www.fujirumors.com/x100-firmw...rs-confirm-it/
Wersja do druku
Dzięki za odpowiedź. Czyli jest pewnie tak, jak myślałem.
BTW, podobno Fuji szykuje niespodziankę dla posiadaczy starego X100 :)
http://www.fujirumors.com/x100-firmw...rs-confirm-it/
Panowie możecie mi polecić jakiś szmaciany pokrowiec na x100, który pasuje na wyłączonego x100 z założonym deklem ?
Im mniejszy, im bardziej dopasowany tym lepiej.
Nie chce jakiś*retro wynalazków ani broń boże ustrojstw, które są*do połowy założone w trakcie korzystania z aparatu.
Potrzebuję cokolwiek co wykorzystam w czasie kiedy aparat leży w torbie z kluczami, okularami czy innymi narzędziami.
Obecnie wykorzystuję do tego futerał z 580II ale to już trochę przesada i szukam czegoś "bardziej dopasowanego" :lol:
Polecem Newswear Small Utility Pouch,
Newswear | Chestvest, pouches, rain ponchos
używam taki na przemian z Lowepro Apex 100Aw i do Fuji x100 nadaje się idealnie, choć ostatnio coraz częściej noszę fujika w zwykłej "nerce".
No i mamy...
Firmware for FinePix X100 | Fujifilm Global
Panowie i panie szybciutko raportujemy jak działa! 8-)
PS. Spodziewałem się jednak więcej... :roll:
Wgrane i działa :), AF przy filmie robi wrażenie jakby lepiej pracował :)
Czy ktoś używał X100 / X100s z lampami fuji i kablem TTL canona ? jeśli tak to jaki to był dokładnie kabelek ?
Tak mi się właśnie z czymś kojarzyło to "koniecpolska", i teraz już wiem, że z zakompleksionym popaprańcem z Optycznych, ale to tylko luźne skojarzenia.
Tam był taki oszołom, co walczył ze wszystkimi, bo akurat Samsunga sobie sprawił, widzę że system się zmienił, reszta bez zmian.
Bardzo proszę bez obrażania personalnego, a kolegę koniecpolska przestrzegam że takie trollowanie to się tu kończy smutno 8-).
Przepraszam, postaram się ignorować.
X100/S tele converter lens available in late April or May (and more images). | Fuji Rumors
Nowy konwerter do 100/s
Tia. Fuji jak komuniści walczy z problemami które samo tworzy. Najpierw zrobić aparat z przyspawanym obiektywem, a potem robić konwertery. Wot i logika.
Ja nie widzę tu żadnych problemów, jest wybór, więc w czym problem. Osobiście nie interesują mnie takie rozwiązania, ale wiele osób płakało za takimi wynalazkami, więc dostali.
Widzę tu raczej problem żarliwej walki "systemowej" , a kolega to w jakim systemie/religii jeśli można spytać ? ;)
Ze 23mm robi 33mm (odpowiednik 50mm na FF).
Wrzucam tutaj opisy ze zdjęciami. Ja używam (więcej żona) X100 + WCL-100 (28mm).
Zawsze szerzej trudniej zrobić niż wykadrować 50mm ze 35mm, ale może warto dla "plastyki" - może jest fajny obrazek?
Co sądzicie. Tyle z ciekawszych ja znalazłem.
Fujifilm TCL-X100 review: Is this partner to the X100/X100S the new king of teleconverters?
TCL-X100 Review from a Working Pro
Blog - Riley Joseph
Przy DR 400 w Lightroomie zdjęcia są niedoświetlone o 2EV, kiedyś już miałem z tym problem, ale nie pamiętam czy wystarczy podbić o 2EV, czy wybrać inną drogę :)
Trochę porównań z TCL-X100. Ma ktoś, jakieś zdanie?
MACLEAN PHOTOGRAPHIC: REVIEW: Fujinon XF35mm f1.4R 'versus' X100 + TCL-X100
Review: Fujifilm TCL-X100 Teleconvertor For X100s/X100 - The Phoblographer
Zacznę od tego, że używam praktycznie na co dzień kilku TC ze szkłami Canona. Oczywiście podłączanych z drugiej strony. I jak na razie nigdy nie przyszło mi do głowy podłączyć któregoś z nich do 40/2.8 czy 50/1.8 nawet dla hecy (a hece lubię :lol:). Ale zdaję sobie sprawę, że dla kogoś innego to może mieć sens. I wtedy rozwiązanie Fuji jest po prostu wygodniejsze. Za to mniej uniwersalne, bo w przypadku Canona mogę podłączyć TC praktycznie do dowolnego szkła. Ogólnie muszę jednak przyznać, że od strony optycznej to nawet nieźle im to wyszło, bo wpychanie się przed pierwszą grupę soczewek, to szukanie kłopotów. Ale cena nie jest niska.
A Fuji ma/będzie mieć "klasyczne" telekonwertery? Pewnie na razie za bardzo nie ma do czego...
Jakie wrażenia z użytkowania x100, x100s, x100t?
Chętnie przeczytam wszelkie opinie. Bardzo mnie się widzi ten sprzęt jako dodatkowy aparat w kieszeń :)
Może tutaj znajdziesz odpowiedź Fuji X100T vs. X100S vs. X100 â Fuji vs. Fuji
mam go od wczoraj i jestem oczarowany :)