siema :) odrazu wystartuję z pytaniem czy stare analogowe szkła np FD (http://www.allegro.pl/item342119969_...gajacych_.html) bedą pasowały do mojego 350d ? :) pozdrawiam
daje adres fotologa ;) - http://www.kes.fotolog.pl
Wersja do druku
siema :) odrazu wystartuję z pytaniem czy stare analogowe szkła np FD (http://www.allegro.pl/item342119969_...gajacych_.html) bedą pasowały do mojego 350d ? :) pozdrawiam
daje adres fotologa ;) - http://www.kes.fotolog.pl
Witam wszystkich (:,
wypada się ładnie przedstawić więc się przedstawiam (:
na imię mam Krzysiek, fotografią interesuje się już dłuższy czas, zaczynałem od zenita (12xp i TTL), cyfrówka pierwsza to sony H2, a teraz jestem posiadaczem 350d.
moje plfoto: http://plfoto.com/146674/autor.html (wszystkie foty z H2 narazie)
Właściwie to może trochę dziwnie, ale chciałem się przywitać:razz:
Choć na forum zarejestrowany jestem już parę lat, aktywnie uczestniczę w zasadzie od kilkunastu tygodni..
Nie bez kozery powiem, że częściowo za to odpowiedzialna jest wymiana systemowa, i sprzedaż arsenału na forum 8)
Mój faktyczny pseudonim ( nazwijmy go artystyczny ) to Bicki ( i tak mnie można wygooglać). Niestety, administracja nie chciała się zgodzić na przemianowanie.. A stary nick z okresu rejestracji, już dawno stracił na aktualności..
Pstrykanie zacząłem 5 lat temu canonem A30. Miało to być kotletowe pstrykanie imprezowe, ale poprzez fascynację makro i dokonaniami FotmaNa (plftoto Fotoman765), zaczęła się faktyczna przygoda z fotografią.
B. szybko zrozumiałem że to jest największy bakcyl mojego życia, i że kompakt to jednak nie to. Canonowi pozostałem wierny. 350D, 30D, a już jutro jak bozia da 5D.
I tak to sobie leci. I mam nadzieje szybko mi nie przejdzie.
Pozdrawiam forumowiczów, Trójmiejskich zwłaszcza
ps. Specjalne pozdrowienia za opiekunów moich byłych maleństw ;)
Witam wszystkich na forum canon-board.
Witam!
Pomyslalem sobie, ze tez warto wyjsc z cienia jako ze badaczem pisma :) w Canon-Board jestem juz od dluzszego czasu i nie ukrywam ze to wlasnie lektura tego forum sklonila mnie do wybrania tego a nie innego systemu.
Mam na imie Mariusz, obecnie mieszkam w Gnieznie. Fotografia a raczej poczatkowo takim pstrykaniem zajalem sie w wieku 16 lat i tak to trwa juz ze 20 :) Aparaty byly rozne, w wiekszosci z ZSRR, Smienka, Zorka pozniej Start, jakis Canon i Practica, potem Zenit TTL, taplanie sie w chemii przy powiekszalniku :) piekne czasy! Pierwsza cyfra Lumix Fz30 a obecnie Canon 40d. Od 2 lat aktywnie uczestnicze w zajeciach Gnieznienskiej Akademii Fotografii Amatorskiej (GAFA) gdzie dzielimy sie swoimi doswiadczeniami i doskonalimy warsztat w zakresie fotografii plenerowej i studyjnej. Nie ukrywam ze z moja wieloletnia pasja wiaze plany zawodowe w niedalekim czasie, ale jak bedzie to czas pokaze :)
Pozdrawiam serdecznie i zycze zawsze dobrego swiatla w obiektywach.
ArtMoon.
Witam wszystkich pożeraczy światła:-)
Witam wszystkich.
Chciałem się przywitać jako nowy forumowicz :) Forum przeglądam już przeglądam od jakiegoś czasu ale przyszła pora na aktywowanie się. 8-)
Pozdrawiam wszystkich!
Michał
Witam wszystkich,
już jakiś czas przeglądam to forum i postanowaiłem sie zarejestrować. niedawno kupiłem sobie canona eos 300v z kitowy obiektywem, ale dokupiłem sobie obiektyw 50 /1.8. i mam już za sobą pare klisz...
to wciąga...
Pozdrawiam
Czesc :)
W koncu, po 4 miesiacach uzywania Canona sie zarejestrowalem ;p
Na imie mam Slawek. Wczesniej, przez ponad 2 lata zdjecia robilem KM D7D :) jednak z pewnych wzgledow musialem zmienic sprzet i jakos tak trafilo na C40d.
pozdrawiam
Witam wszystkich!
Od niedawna posiadacz dziadziusia 300D, narazie bez obiektywu:P
O sobie w fotografie bawie sie gdzieś od roku. http:cracku.digart.pl <--skromna geleryjka:)
Prywatnie tegoroczny maturzysta, stanu wolnego:P
Lokacja_ Piotrków:)
Serdecznie Wszystkich witam, jestem tu nowy dlatego pomyślałem że , zacznę od przywitania się z Wami.Cześć!!!!!!!
Witam Wszystkich
Trochę o sobie przedewszystkim to jestem Marek na wszytkich jakichkolwiek forach mam niki Marek69 lub Marek19691. Zdjęcia robię długo nie profesjonalnie i dalekie od tych które tu oglądam, ale zaczynam dążyc do tego by były jak najlepsze. Zacząłem jakieś 25 lat temu od Zenita E i od tamtej pory były tylko lustrzanki, pierwsze zdjecia do czarno białe ciemnia w ubikacji i wywoływanie to było cudo widzie jak na papierze ukazują się postacie. Potem były zenity 11 i 12XP, następnym przeskokiem i tak zostałem canonierem nawet o tym nie wiedząc analogowwa 300 moje marzenie z kiepskimi obiektywami tamrona z których czasem udało wykrzesi jakąś niezłą fotkę. Dwa lata temu szwagier zakupił 350D który był częściej u mnie niż u niego niestety z kitem i moimi tamronami co też dawało mierne efekty. Obecnie stałem si ę od niedawna posiadaczem 40D z dwoma obiekywami Canon17-55 f 2.8 USM IS i Canonem 100 mm macro gdyż drugim moim hobby to robale które choduje w domu. Dokupiłem lampę canona 580 ExII i jak żona wszystko kiedyś zliczy to będę miał rozwód. Teraz jeszcze jedno ciche marzenie 70 -200 mm f 2,8 USM IS dopnę i tego, ale narazie czytam i dochodzę do wniosku że tyle lat pstrykałem zdjęcia może kiedyś zacznę naprawdę focic.
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem szczęśliwym użytkownikiem Canona od początku mojej przygody z fotografią. Głównie zajmuje się fotografią ślubną. Na inne zdjęcia nie starcza mi już czasu. Poza tym prowadzę laboratorium foto. Nie napiszę tu jakie, żeby nikt mi nie zarzucił się tu reklamuję. Mam nadzieję, że moje posty będą pomocne wielu użytkownikom tego forum. Nie tylko początkującym .......
Pozdrawiam
To i ja wszystkim powiem czesc!
Forum poczatkowo tylko lapane przez wyszukiwarke, ostatnio juz w ulubionych.
O sobie pisać za bardzo nie bede, takze bedzie krotko:)
Tomek jestem. Mieszkam w Szczecinie. http://slomkowski.info tutaj moje wypociny.
jako nowy powitam wszystkich tu zgromadzonych :D mam nadzieje ze moja obecnosć tutaj zagości jak najdużej zarazem czegos sie naucze i jak bede mógł coś doradze...
Witam i pozdrawiam :lol:
Witam witam, po raz kolejny...:mrgreen: ale dawno mnie tu nie było... jakiś rok! jeśli nie więcej...:rolleyes:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Witam witam, po raz kolejny...:mrgreen: ale dawno mnie tu nie było... jakiś rok! jeśli nie więcej...:rolleyes: trochę jestem... ee.. młodsza :wink: ale cóż, myślę, że nikomu to nie będzie przeskadzać:-D Pozdrawiam:)
Witam wszystkich bardzo serdecznie coś już tam skrobnęłam na forum ale wypadało by przywitać :) Mam na imię Justyna, poprzednio posiadałam aparat A610 od niedawna mam aparat S5 IS z czego ciesze sie jak dziecko :D
Najczęściej robie fotki mojej córce i moim psom - bo maja najwięcej cierpliwości :D Nie robie zdjęć makro, nie robie zdjęć ptaszkom, anni innym pajączkom bo nie mam do tego cierpliwości i po prostu nie umiem ;)
No to by było na tyle ;)
Pozdrawiam.
To i ja się przywitam ;) czytam Was od jakiegoś czasu, a od wczoraj mam 1 puszkę w tym systemie :)
Nie wypada sie nie przywitać, więc WITAM wszystkich użytkownikow, moderatorow i administratorow tego forum.
Pomimo, ze "poczytuje" sobie Was już od jakiegoś czasu, to dopiero od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem 30D. Przesiadka z A100 na 30D, to mz tak jakby sie przesiąść z malucha do jakiegoś japońca niezbyt starego :)
Szczegolnie duza roznica w szumach, prędkości i celności AF, pomimo tego ze narazie dysponuje jedynie 50/1.8.
Picture Styles "tyż" fajne są, choć w RAW-ach nie mają chyba az tak duzego znaczenia.
Ogolnie jestem mega zadowolony i mam nadzieję, ze czegoś sie tutaj nowego nauczę.
Witam serdecznie wszystkich zarejestrowanych na CB.
Jestem typowym początkującym. Wczoraj kupiłem Canona EOS 400D i dopiero studiuję instrukcję. Wcześniej bawiłem się troche zwykłym kompaktem HP R607. Liczę na to, że chociaż ja sporo się od Was nauczę, bo ode mnie raczej niewiele można się dowiedzieć w temacie fotografii... :mrgreen:
Pozdrawiam
Witajcie . Czytam Was od czasu do czasu. Dziś sie zarejestrowałem :-)
zobaczymy co dalej z tego wyniknie:-)
No to i ja sie przywitam
czytałem forum od jakiegoś czasu ale w końcu sie zarejestrowałem, czasem lepiej się samemu zapytać :D
Witam ;)
witam serdecznie.
odwiedzam CB już dość długo.znalazłem tu wiele odpowiedzi które rodzą nowe pytania:) fajnie ze jesteście. POZDRAWIAM
Witam! Wasze forum przeglądam już od pewnego czasu. W końcu postanowiłem, że do Was dołączę. Od miesiąca jestem posiadaczem Canona 400D, jednak fotografią interesuję się już trochę dłużej.
Zapraszam do zapoznania się z moimi pracami http://marmas.wordpress.com/
Pozdrawiam!
Witam wszystkich :grin:
Stało się -> był kompakt, jest lustro 8-)
Na razie zestaw na dobry początek, czyli mega plastik fantastik -> 400d + kit + 50 1.8 :roll:
pozdrawiam wszystkich i życzę dobrych fotografii
No to teraz ja.
Robię zdjęcia "od zawsze", ale ostatnio coraz bardziej mnie to wciąga.
Zaczynałem od FED-a (pewnie mało kto pamięta, że to inicjały naszego niesławnego rodaka ;-) ), potem była Praktica, KIEV 6C (czy może 6S?), parę lat temu nazbierałem na pierwszego autofokusa (EOS Elan 7, po europejsku to zdaje się 33), a niedawno spadający dolar pozwolił mi na zakup EOSa 5D.
Obiektywy mam nienadzwyczajne (Tokina 24-70 f/2.8 i Canon EF USM 100 f/2). Dopiero teraz doszedłem do wniosku, że trzeba było raczej zainwestować w lepsze obiektywy i słabsze body niż na odwrót. No cóż, może będę mądrzejszy po szkodzie...
Na razie zabieram się za czytanie -- jest tu taka masa informacji, że starczy mi na długie tygodnie.
Witam wszystkich! Zarejestrowałem się już dawno, ale do tej pory raczej więcej czytałem na forum niż się udzielałem. Posiadam Canona S2 IS i kilka rzeczy do niego, niedługo planuję przejść na lustro. :)
Dobry. Po wielu, wielu latach wszedłem drugi raz do tej samej rzeki. Nie żałuję. Serio:grin: Choć muszę szczerze przyznać, że na nowo zamiłowanie do fotografii rozpalił nie Canon, a Panasonic Lumix DMC-FZ50. Wykonał kawał dobrej roboty... No, ale teraz tulę do siebie 40D:mrgreen: A tak swoją drogą: czy to normalne, że się rozmawia ze swoją lustrzanką, szepce do niej czułe słówka itd.? I czy w związku z tym body może być zazdrosne o uczucie jakim darzę szkło (i na odwrót)?:grin:
Witam i pozdrawiam całą fotograficzną brać :)
Jestem biernym obserwatorem forum od jakiegoś czasu. Dostarczyło mi ono wielu cennych informacji a temat systemu canona i fotografii cyfrowej w ogóle...Nabylem ostatnio 400d i kilka szkieł na początek (sigma 10-20, c 28-105 f3,5-4,5 II, c 50 f 1,8). Na tyle na razie pozwolił mi mój dość skromny budżet. Fotografią cyfrową zainteresowałem się juz dobrych kilka lat temu (używałem kompaktowego canona A60), aby po dłuzszej przerwie wrócić do wspaniałego hobby :) (tym razem z lustrzanką).
Żywię nadzieję, że dzięki forum pogłębię swoją skromną fotograficzną wiedzę, a także, że moje posty staną się przydatne dla licznego grona koleżanek i kolegów.
Witam wszystkich.
Foce 400 d kit + kilka M 42
Jako początkujący witam wszystkich na CB :)
Witam wszystkich Forumowiczów CB.
Witam Wszystkich serdecznie :)
Już od jakiegoś czasu tutaj zaglądałem jednak dopiero teraz dojrzałem do rejestracji ;)
Fotografią amatorsko się zajmuję od paru lat. Bardziej sa to nieudane próby niż jakieś osiągnięcia. Ale staram się uczyć na swoich błędach. Zaczynałem od prostego Canona a200. Teraz posiadam Canona A80 i Canona G5 z różnymi dodatkami typu filtry czy lampa pierścieniowa. Tak tak wiem ,że to nie lustro ,ale z tym co mam też niekiedy udaje mi się uzyskać dość zadowalający efekt ;)
Tutaj moje niektóre zdjęcia. Lepsze lub gorsze.
Moje plfoto
Moja dość stara,nieaktualizowana stronka
Witam i pozdrawiam.
Czytam Was od jakiegoś czasu ale zacząłem "canonować" dopiero w ostatni piątek kupując 450D. Na razie uczę sie aparatu :D
No to teraz ja.
Piotrek jestem, mam 18 lat i usiłuję robić zdjęcia ;)
Sprzęt:
Najpierw HP Photosmart 735, teraz Canon EOS 400D + kit + 50mm f/1.8 + statyw.
Witam wszystkich, kanonierem stałem się w ostatnią niedzielę ;) Kupiłem Canona A720IS. Na razie mi wystarczy ;)
Witam, jestem Wojtek. Na razie sobie czytam forum - opcja szukaj naszym przyjacielem jest :)
Witam pięknie wszystkich forumowiczów po długich zmaganiach finansowo- umysłowych w koncu zdecydowałem sie na moje 1- sze lustro.
Właśnie siedzę i rozpakowuje pudełko z 40D+ 17 85 kit. Chyba znacie to uczucie łał.
Dobra to tyle ,chciałem sie przywitać pozdrawiam wszystkich.
Również pragne się przywitać, nie dawno zakupiłem pierwsze lustro oczywiście Canona no i w dopiero w fotografie bawić się zaczynam.
Na forum na pewno zdobęde cenne informacje i porady, które pozwolą robić mi coraz to lepsze fotki, oraz pomogą przy wyborze osprzętu.
Pozdrawiam!
Fiba
Witam wszystkich serdecznie.
Kupując lustro, po długiej fotograficznej wędrówce wróciłem do Canona :)
Mam nadzieję, że uda mi się tu odnaleźć.
Pozdrawiam
Witam wszystkich.
Minęły lata odkąd miałem w rękach mojego EM Olympic. Minęły lata gdy wydawało mi się, że KM G600 to jest to bo mieści się w kieszeni i ma metalową obudowę ;-).
Po długim zastanawianiu się (wybór był tylko między dwoma Canonami) padło na 40D. Będę miał sporo pytań - między innymi o tak nielubianego EF 28-300 L no ale nie tu.
Pozdrawiam serdecznie.
Witam :)
Wprawdzie to mój pierwszy post, ale CB czytam od kilku lat :)
Postanowiłam się zarejestrować, bo... widzę, że jest tu całkiem sporo osób z mojej okolicy ;D.
Fotografią zajmuję się od 2001 roku, głównie zarobkowo. Fotografuję imprezy okolicznościowe, od niedawna pomaga mi w tym kolega.
Mam nadzieję, że od teraz, kiedy mogę się na Forum 'odezwać', jeszcze więcej się od Was nauczę :).
Pozdrawiam wszystkich,
Ania.
To i ja witam, mimo stałego "podglądactwa" ;)
Od 2 lat w posiadaniu Canon 20D, Tamron 28-75 oraz popularna canonowska 50-tka.W planach(bliskich) 24-105L oraz 70-200.Od wczoraj (dzięki jednemu forumowiczowi) właścicielka EOS-a 5D.
Witam Wszystkich.
Witam również i z góy dziękuje za tysiące porad, czytam czytam i skończyć nie moge ;-) pozdrawiam
serdecznie sie z wszystkimi witam.
Nazywam sie Zofia i czytam to forum sporadycznie od okolo 10 miesiecy. postanowilam sie zarejestrowac i przywitac. milo mi
Witamj, witam
Mam na imię Maciek. Już od dłuższego czasu zaglądam na to forum, jednak z technicznych powodów niebytu fotum CF, rejestruje się tutaj:) Fotografuje obecnie Eosem 30d, a moje zdjęcia mozna oglądać na www.okiem-cyklopa.lua.pl
Pozdrawiam!!