Tak , czyli potrzeba 2 zestawy wyzwalaczy pod 2 odbiorniki na zestaw i ok. Ja mam tylko jeden zestaw.
Wersja do druku
Tak , czyli potrzeba 2 zestawy wyzwalaczy pod 2 odbiorniki na zestaw i ok. Ja mam tylko jeden zestaw.
mam PT-04TM drugi może załatwie,chyba że ktoś też ma ten system to niech weźmie to nie będę musiał pozyczać.
mam dwa nadajniki i cztery odbiorniki więc mogę zabrać
po wpięciu bananka w lampę fotocela przestaje działać
Szuler, pytałeś kiedyś o kalibrator. Mam obecnie pożyczony od kolegi Eye-one 2 jakby co.
dzięki za pamięć mam już skalibrowany
proponuje terminy:
29.01
12.02
mamy juz jakies propozycje modelek?
widzę że zaczynają się konkretne rozmowy... mam nadzieję że obiektyw dojdzie i nie będzie z nim lipy :)
ktoś pewnie drugi komplet będzie miał więc luz
no to ustalcie daty obu imprez i będziemy ustalać co ma być
Ja mogę przynieść moje RF-602 do wyzwalania (1 nadajnik + 3 odbiorniki).
No dobra ja robię spotkanie 29, chętni się widzę znajdą :)
Bo jest jeszcze inna opcja, ale to w mniejszym gronie i jak pogoda będzie lepsza, mianowicie plener nocny z wykorzystaniem światła studyjnego. Myślę że to by również wypaliło.
Taki nocny plener miodzio gdybyś faktycznie się wybierał to daj znać. Mam nadzieję, że do tego czasu mi nowa puszka dojdzie. W razie czego będę telefonem pstrykał ;)
zdjęcia nocne to dawno mi już chodzą po głowie ,ale nie łatwo to zrealizować,
w kazdym razie na 29-go chętny jestem chociaż wolałbym niedziele 30-go
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a i jeszcze jedno ,może też byś pomyślał o dwóch stanowiskach do zdjęć ,jedno może być na tym łóżku :-D
:( 29-ty to ja tylko na 50% mogę się w tej chwili zdeklarować, ostateczne potwierdzenie dam dopiero po 25-tym
proponuje zróbic liste do konca tygodnia i bedziemy wiedzieli na czym stoimy:
29.01:
1. 3voQ
2.
3.
30.01:
1. 3voQ
2.
3.
12.02:
1. 3voQ
2.
3.
13.02:
1. 3voQ
2.
3.
moze lepiej oddzielny link, zeby nie wydluzac sztucznie watku?
mi wsio ryba wiec wpisalem sie wszedzie:D
29.01:
1. 3voQ
2.
3.
30.01:
1. 3voQ
2. strebor
3.
12.02:
1. 3voQ
2.
3.
13.02:
1. 3voQ
2. strebor
3.
29.01:
1. 3voQ
2. Morfii
3.
30.01:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
12.02:
1. 3voQ
2. Morfii
3.
13.02:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
29.01:
1. 3voQ
2. Morfii
3. Bazyss
4.
30.01:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
4. Bazyss
12.02:
1. 3voQ
2. Morfii
3. Bazyss
4.
13.02:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
4. Bazyss
Ja też weekendy raczej będę miał dyspozycyjne więc
29.01:
1. 3voQ
2. Morfii
3. Bazyss
4. analogforever
5. tothemax
30.01:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
4. Bazyss
5. analogforever
6. tothemax
12.02:
1. 3voQ
2. Morfii
3. Bazyss
4. analogforever
5. tothemax
13.02:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
4. Bazyss
5. analogforever
6. tothemax
zastanawia mnie ta lista, bo termin i tak ustala głównie Wojtek albo Michał.
Wojtek podał 29.01 wiec w czym problem? albo komuś pasuje albo nie...
w zasadzie racja, trzeba się dostosować :( tylko szkoda że sb bo ja do konca kwietnia to soboty raczej pracujące będę miał.
No a inni mają dla przykładu rodzinne niedziele :) Nie ma tak, że wszystkim przypasuje. Mi akurat nie pasuje ani jeden weekend ani drugi :(
czy 12 czy 13 w sumie mnie ryba , dlatego patrzę gdzie więcej się dopisze
29.01:
1. 3voQ
2. Morfii
3. Bazyss
4. analogforever
5. tothemax
6. Smile
30.01:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
4. Bazyss
5. analogforever
6. tothemax
12.02:
1. 3voQ
2. Morfii
3. Bazyss
4. analogforever
5. tothemax
13.02:
1. 3voQ
2. strebor
3. Morfii
4. Bazyss
5. analogforever
6. tothemax
Zgadzam sie z Toba w 100%. Natomiast moim zamiarem bylo poznanie sil jakie moga byc skumulowane w sobote a jakie w niedziele...jesli przykladowo beda 2 osoby na sobote a 10 na niedziele to moze Chlopaki sie zlituja:-)
ankieta pokazuje ze jest mniej wiecej fifty-fifty takze Panowie: Wojtek i Michal prosba do Was o ostateczne wyznaczenie terminu i po sprawie..:-)
najważniejsze się prawidłowo dogadać :D
Panowie jakieś pomysły na sesje już macie??
hmm u mnie termin na 99% jednak 30 (niedziela). Pomysły powinny się wyklarować w najbliższym czasie, na razie szukam chętnych modelek.
Ewentualnie można zrobić coś na zewnątrz w pobliżu studia, z oświetleniem studyjnym, akurat może śnieg jeszcze będzie ;]
a Ty Gosia się nie dopisujesz na spotkanie ?
Wstępnie na 95% 2 chetne modelki juz są:
A co do tematów.. może jakieś propozycje? :)
Witam serdecznie!
Jestem z Łodzi i zajmuję się fotografią od dłuższego czasu. Byłem przez jakiś czas „zawodowcem studyjnym”, teraz pracuję w labie. Student fotografii do niedawna, pasjonat od dłuższego czasu. Raczej samotnik.
Pomyślałem że fajnie było by spotkać się z innymi oszołomami fotograficznymi, bo dawno nie realizowałem nic w grupie. Myślę ze byłoby fajnie się poznać, bo nie bardzo mam z kim pogadać ostatnio o fotografii w realu.
To tyle o mnie.
Teraz z chęcią posłucham o tym waszym spotkaniu, fotografowaniu modelek, terminach. Bo jednak ten wątek ma ponad 70 stron. Przejrzałem go pobieżnie, lecz szczerze mówiąc, niewiele znalazłem treściwych wpisów. Mógłby ktoś napisać jakieś podsumowanie ustaleń i waszych wrażeń(bo jak rozumiem takie spotkania miały już miejsce).
W zamian oferuję swoje doświadczenie zdobyte w studio i na studiach. Całkiem za free. :)
Pozdrawiam
Kacper M.
Witamy Cie Kacprze serdecznie:-)
najwiecej czasu zawsze schodzi na sprawy organizacyjny, gdyz jak wiadomo nie mamy 18 lat i nie mozemy rzucic wszystkiego i po prostu wyskoczyc na photo session. Co do samej tematyki raczej jestesmy otwarci, jak zauwazyles nie padly jeszcze zadne propozycje.. zaproponuj cos, mamy tydzien na zaplanowanie sesji..
moze podzielisz sie z nami swoimi dzielami, na pewno jestes gdzies w wielkim elektronicznym swiecie;-)
pozdr,
aligator16, modelki wyglądają apetycznie :)
Kacper<, witamy :)
PS.
Wiertarka Tamrona dotarła :)
Wojtek ja się piszę na 90% nie wiem jak będzie z przepustką na wyjście w niedzielę ;)
mam tylko prośbę nie marnujmy sobie czasu na przygotowania i podaj godz. rozpoczęcia.
Kacper serdecznie zapraszamy spotkania są w super atmosferze.
Ja proponuję wziąć modelki do opuszczonej lokacji. Odrapane ściany, może jakiś gruz. Wybite szyby i bogata gra światła i cienia. Czytaj: Łódź pofabryczna. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ten klimat.
Ja mieszkam w Łodzi od niedawna, i nie znam wielu opuszczonych miejsc, ale do głowy przychodzi mi np. opuszczony budynek(prywatny) niedaleko galerii łódzkiej. Takie dwu czy trzypiętrowe coś z powybijanymi oknami. Na parterze urządzono parking. W tej chwili budynek jest pod ścisłą ochroną(prywatny), wiec trzeba by było poprosić o zezwolenie na wejście na zrujnowane piętra.
Dawno tamtędy nie jeździłem, to nie wiem w jakim teraz budynek jest stanie.
Nawet na parterze jest nieźle - http://kacperm.deviantart.com/gallery/24606593#/d2ley00 .
Możecie sobie obejrzeć też inne moje prace.
Fajnie byłoby się pobawić w strobist. Fotografowałem już w plenerze z lampami, ale z takimi ciężkimi, z dużymi jednostkami zasilającymi. Chętnie sprawdzę jak to jest z tymi chińskimi Yongnuo w terenie(może ktoś was ma?).
Może ktoś z Was zna opuszczony budynek w Łodzi, gdzie fajnie by się było rozgościć?
W niektórych kamienicach na Rewolucji 1905 r. i koło Fabrycznego są puste mieszkania. Można by wejść, tylko potrzeba łomu, bo otwór wejściowy zasłaniają deski(mieszkania of course puste i zdemolowane).
Wiem że to nie do końca legalne… Ale czego się nie robi dla dobrych zdjęć? ( możemy wziąć młotek , gwoździe i z powrotem te deski przybić przecież).
Co Wy na to?
EDIT: I na kiedy ustaliliście termin? Jak chodzi o godzinę to wiadomo - wolałbym z samego rana(9:00?) - teraz dni są takie krótkie...
http://linki.prtg.pl/rejestr/krs-000...ADŁOŚCI.html
http://www.opuszczone.com/galerie/lo...lana/index.php
Może tam? O ile jeszcze stoi...
te fabryka już jest odremontowana
jak dla mnie nie pora ( pogoda/temp ) na fotografowania taką grupą w plenerze , światło marne
do anilany nie ma jak wejść tzn pozatykane dziury/przejścia , ciecie pilnują , teoretycznie da radę wbić się z flaszką pewnie
koło fabrycznego jest w cholere pustego , ale na taką akcję się nie piszę , tak to można samemu kombinować a nie w 10 osób z modelkami , niech coś się komuś stanie tylko
Wiesz, tak to można bez końca stękać. Że buty mam za ciasne, światło marne(a jakie niby jest świetne o tej porze roku?), że akurat nie mam czasu... a zresztą i tak się boje... No ludzie! Odwagi! I o jakich 10 osobach Ty mówisz? Nie sądzę żeby każdy chętny na "jakąś" sesję, zgodził się na TAKĄ sesję. Tu raczej wystarczy 3-5 osób, które wiedzą czego chcą...
Kacper, teraz mamy akcje w studiu, nastepnym razem zrobimy w terenie, ja rowniez takie akcje lubie i znam kilka opuszczonych fabryk gdzie mozna wejsc bez problemu ale na wlasne ryzyko jak wspominal Michal.
proponuje skumulowac energie na fazie studyjnej;-)
Kacper<, pomysł OK.. ale nie o tej porze roku... wiosna/lato/jesień... można taki wypad zrobić... ale nie teraz ;)
Proponuje karnawałowo: balony, kolorowo, pióra, maski, światła kolorowe, blink blink itp. ???
piszę się na każde spotkanie z canonnikami :-D
zapraszam szczególnie widząc 50/1.2 w Twojej stopce, chętnie bym go wypróbował :)
jeszcze jakby mial ktos tę sławetną 85 to już by była malina pełna:-)
i ja i ja ;) zaraz nam się zrobi spotkanie pt "testujemy 85-ke" :)
w marcu kupuję 85II, więc na następne spotkanie będę już miał, a 50L jeszcze nigdy w łapach nie miałem
W warunkach studyjnych 85L dla mnie średnio pasuje, ale jeżeli chodzi o plener to wymiata :)
Kacper< takie ruinki średnio mi pasują, a już grupowo to na pewno nie. Zresztą wejdziesz na teren gdzie mam studio, to powinno ci się spodobać ;)