a u mnie pojawił się problem w wersji demo: przy zmianie ustawień predefiniowanych z architektura na maszyneria lub odwrotnie pojawiają się jakieś dziwne paski:
zaznaczam że nie zawsze się tak dzieje.
Wersja do druku
a u mnie pojawił się problem w wersji demo: przy zmianie ustawień predefiniowanych z architektura na maszyneria lub odwrotnie pojawiają się jakieś dziwne paski:
zaznaczam że nie zawsze się tak dzieje.
Jeśli się kupuje w danym momencie klucz do Machinery to w przypadku aktualizacji programu, nowych funkcji itp., które będą powstawać, czy właściciele kluczy maja prawo do ciągle najnowszej aktualizacji programu w ramach już posiadanego klucza?
Wystarczy przeczytać publicznie dostępny dokument EULA:
"Uaktualnienia do wersji poprzedzających oznaczenie "2.0" będą udostępniane bezpłatnie"
Źródło: http://www.marekduda.pl/machinery/download/license.rtf
o matko, wkoncu dobrnalem do konca tego tematu :)
znalazlem dopiero dzisiaj, ale caly dzien przegladalem kazda strone, zeby czegos nie pominac.
gratulacje dla autora.
od jutra bede testowac i mozliwe ze zakupie.
pozdrawiam
Używa ktoś M do fashion?Może podzielicie sie jakimiś fajnymi ustawieniami przy fotografii typu fashion, bo predefiniowane robią masakre a że progrm działa dość wolno to znależienie fajnych ustawień nie jest takie proste. Jasne że nie ma uniwersalnych ale może ktośnaprowadzi na słuszną droge.
no chyba że program raczej pod industrialne klimaty i nikt tego nie stosuje.
Do Autora.
Czy te zdjećia w pf, "pokój, , dziewczyna z odkurzaczem " były ciągniete machinery?
do szybkiego podglądu ustaw sobie w menu mniejszą rozdzielczość to będzie śmigać
Witam
W sumie to mam inne pytanie ?
Czy nie szkoda? To byl rozpoznawalny styl ala MMM na poczatku jak zobaczylem to mi szczena opadla i od razu kojarzylem te zdjecia z toba. W tej chwili kazdy bedzie mogl byc ala MMM to troche lechce ego i pewnie portfel ,ale czy czegos nie straciles przy okazji.
Macio
(Z innego wątku)
Z ciekawości: jak uregulowałeś to?
Cytat:
No license is required to download and use dcraw.c. However, to lawfully redistribute dcraw, you must either (a) offer, at no extra charge, full source code* for all executable files containing RESTRICTED functions, (b) distribute this code under the GPL Version 2 or later, (c) remove all RESTRICTED functions, re-implement them, or copy them from an earlier, unrestricted Revision of dcraw.c, or (d) purchase a license from the author.
The functions that process Foveon images have been RESTRICTED since Revision 1.237. All other code remains free for all uses.
*If you have not modified dcraw.c in any way, a link to my homepage qualifies as "full source code".
funkcje oznaczone jako "RESTRICTED" w wersji dcrawa, której używam to tylko dekoder foveona. Nie powinno to się domyślnie skompilować ale powiem szczerze że nawet tego nie sprawdziłem bo kompletnie mi foveon nie zaprzątał głowy :-). Dzięki za zwrócenie uwagi, jeśli to jest w kodzie to od razu wywalę.
W nowym numerze Digital Foto Video jest promocja na Machinery 1.1 (49 zl)
Czy w pełnej wersji można sobie ustawić, żeby zdjęcie otwierało się w oryginale, bez automatycznej przeróbki na wstępie?
Na razie mam tylko demo, ale zamierzam kupić licencję, jeśli program da się dopasować do moich zachcianek.
Mam pytanko do MMM..
próbuję wczytać panoramę i mam komunikat "Błąd wczytywania" - co może być przyczyną - panorama ma coś około 14000x4300 pixeli - możesz spróbować coś takiego dużego wrzucić i zobaczyć co może być powodem
A ja mam takie pytanko:)
Czy jest taka opcja, żeby została wprowadzona obsługa wspomagania kart graficznych?
Myślę, że skróciłoby to czas przetwarzania.
Do niektórych z operacji wykonywanych przez program da się zaprząc GPU i to chyba nawet na poziomie DirectX czyli bez wnikania w detale programowania karty. Jest to u mnie na liście rzeczy do zrobienia.
Jeśli to nie jest komunikat o braku pamięci to nie wiem co jest przyczyną, ale będę mógł to zbadać za kilka dni dopiero.
Poza tym zapraszam do opisu Machinery w najnowszym numerze Foto-Kuriera 12/2009
Szkoda, że nie ma wersji na Mac'a. Spróbuję jakoś zainstalować system jako łatę na Mac OS, zobaczę jak to działa wtedy i być może kupię. Niby narzędzie do pseudo-HDR mam, ale dobrze jest mieć coś solidnego ;)
Z priorytetem wersji na maca to jest tak:
1. Windows XP 74.38%
2. Windows Vista 19.30%
3. Windows 7 4.78%
4. Linux 0.41%
5. Mac OS X 0.37%
http://ranking.pl
odświeżę wątek:
dwa zdjęcia pokazujące połączenie ciekawych i ponoć rzadkich zjawisk przyrodniczych (efekt halo 22, poboczne słońca - http://www.gwarki.com/wyprawy_item.php?Id=71&Pg=223
Update 1.2
* Obsługa nowych formatów RAW: Canon: 1D mk IV, Canon S90, Nikon D3S, Pentax K-x, Sony A-500/550, Fuji S200EXR, Canon 7D, Panasonic GF1, Sony A850 and A380, Casio Z850, Nikon D300s.
* Ulepszone działanie filtru zmiękczającego.
* Nowe predefiniowane ustawienia (wielokrotna ekspozycja, neutralne).
* Nowe filtry kolorów w zakładce "Krok 3".
* Krzywa gamma w widoku histogramu.
Update jest dostępny na razie tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Komunikat: brak dostępnych aktualizacji.
Tak, jestem zarejestrowany:P
Wciąż jest "Brak dostępnych aktualizacji"
weź linka z maila, który dostałeś w mailu od MMM po zakupie. Ten na stronie mi też nie fungował.
z @ działa
właśnie pobrałem
a czy można skorzystać jeszcze z wersji demo ? bo na stronie pisze że jest niedostępna...
mi wersja demo przestała działać na komputerze ;(
wyskakuje okienko z adresem do strony i można tylko kliknąć ok
właśnie mam ten sam problem a taki fajny program ...
jego prostota zachęca do kupna pełnej wersji czekam na ponowne uruchomienie DEMO by nabrać ochoty na zakup :)
ludziki nie jęczeć, programik zrobił nasz forumowy kolega
przestań palić na 2 tygodnie lub nie idź raz do nocnego klubu a 80zł znajdziesz w kieszonce
warto
przecież nie będziecie drukował odbitki 50/70 z pliku 1280pixli z demówki
o kurczę cena chyba wrasta więc trzeba się pospieszyć ;p
z DFV było z 50 zł w promocji ale nie wszyscy kupują
12/09
a' propos dlaczego fota do artykułu nie poszła z Twojej galerii tylko jakiś sraczkowaty klops ?
Wiesz, też się nad tym zastanawiałem :-). Zrobili Machinery programem miesiąca i dziwne trochę to że nikt się nie postarał o jakąś ładną oprawę. Wystarczyło tylko zrobić stylistykę przeniesioną z mojej strony razem z grafiką, czarne tło, sample z galerii. Fotokurier trochę bardziej się postarał.