12.03.2009r. godz. 18.00, parking pod DOKP.
1. Modzel
2. piotrthx
3. GTharnas
Wersja do druku
1. Modzel
2. piotrthx
3. GTharnas
No dobra, zostałem zignorowany... :). To chociaż napiszcie jakie macie plany - spróbuję sobie w piątek wieczorem powtórzyć Waszą trasę. A może jest ktoś, kto reflektowałby na piątkowy wieczór z aparatem? Chyba bezpieczniej w liczbie mnogiej po zmroku.
Pozdrawiam!
jak zwykle...
w planie na pewno:
- onanizm sprzętowy, czyli macanie, zamiany, itp.
- dużo gadania, bo przecież umawiamy się na ten plener już kilka miesięcy
- łażenie bez celu
- jak starczy czasu, to coś się pstryknie
:D
ja się jutro określę, bo nie wiem kiedy wyjdę z pracy
Panowie, jeśli nie będzie padać i nie macie nic przeciwko, również się pojawię
1. Modzel
2. piotrthx
3. GTharnas
4. adikPL
adikPL, czy Twój post sugeruje, że plener dostępny tylko dla wąskiego grona...? Jakieś Towarzystwo Wzajemnej Adoracji? Mnie na pytanie o piątek nie odpisano, a Ty zignorowałeś w swoim poście Toffica... . Czy na Canon-Board można umawiać się na plenery spontanicznie, czy tylko w jakichś podgrupach?
pozdrawiam
Ok, anastygmat. No to o ile nie będzie lało, to ja chętnie. A mogłoby być na 19:00? Do jakiejś 17 będę w pracy, a potem się ogarnąc i dojechać do Katowic... . I co tam ciekawego można w wizjerze pooglądać? Bo co do pomysłów na centrum Katowic to jeszcze ich nie mam... :) Stąd bylo moje wcześniejsze pytanie o plany.
no nie - jeszcze nas o TWA posadzaja :p
Voyager, plenery sa dla wszystkich, nawet jesli masz aparat z zoltym paskiem :mrgreen: .. to ze czasem ktos nie odpisze nie znaczy ze Ci zbywa :-) .. ja np. dopiero jutro bede wiedzial ostatecznie czy/o ktorej sie zjawie wiec tym bardziej nie zabieram juz glosu co do terminu :-) .. wiekszosc juz chyba nastawila sie na czwartek i stad ta cisza :-)
Toffic zaliczyl juz z nami bardzo "grzaski" plener i doskonale wie ze lista lista a i tak kazdy jest mila widziany :-) .. nawet jak sie spozni i szuka nas na srodku jeziora - prawda Toffic :mrgreen:
Ok. No to są dwa konkurencyjne terminy. I nie posądzajcie mnie o chęć rozwalenia czwartkowych planów - uważam je za ciekawe, ale czwartek za niemożliwy :(. Stąd pomysł z piątkiem. Na razie ten drugi termin odpowiada dwóm osobom... . Lista jest otwarta! :) No i w czwartek późnym wieczorem/w piatek rano będę z nadzieją czekał na sugestie/pomysły... Grupy Czwartkowej :).
Myślę, że pomysł Kolegów Czwartkowców z parkingiem pod DOKP jest zacny :)
Voyager70 nie marudz. Lista jest zrobiona dla jakotakiego porzadku, ale jak napisal Kuba (czy ktos), lista lista, a jak ktos sie zjawi bez wpisywania to sie swiat nie zawali:mrgreen:
Nie wiem od kiedy sledzisz ten watek, ale zeby nie bylo niejasnosci- "tutaj" jest cholernie luzna atmosfera w porownaniu z reszta forum i generalnie nie powinno sie nas brac za powaznie :mrgreen:
Kuba, bede cie jutro gwalcil telefonicznie w wiadomym celu... badz czujny- nie znasz dnia ani godziny :D
PS
JESLI mi sie uda, w piatek tez sie zjawie :>
No biję się w pierś, przymarudziłem...:). Ale tak mi to zabrzmiało, a nie znam ludzi. Przepraszam, jesli kogoś uraziłem.
Pozdrawiam! :)
Dobrze już spokojnie ludzie. Mnie pasuje czwartek, ale piątek też mam wolny wieczorem, tak więc do jutrzejszego popołudnia będę obserwował ten wątek, oczywiście wstępnie piszę się na czwartek, tak jak to pierwotnie zaproponował Modzel i choćbyście wylądowali na środku jakiegoś jeziora to i tak Was znajdę ;)
Nie nikogo nie zbywam, nie olewam, szybko wpadłem dopisałem się do listy i wyszedłem nie skupiając się na pozostałych postach.
Jak pisali poprzednicy każdy może przyjść i fajnie jak jest dużo ludzi.
Dla mnie nawet można przełożyć to na piątek i spotkać się w większym gronie (bo zawsze więcej statywów to większa siła rażenia na "Canonlubnych tubylców" :mrgreen: ). jutro rano ( do godz.9) spojrze szybko czy jakies inne decyzje zapadly, jesli nie to biorę (zresztą juz przyszykowaną) puszkę.
Spokoju ducha i spokojnej nocy wszystkim :-D
No.. w to nie watpie ani przez chwile :mrgreen:
@adik- bierz puche.. ja dzisiaj bede napewno, jutro (w piatek) to ciezko zgadnac jak mi sie dzien ulozy. Wszystko przygotowalem tak, zeby dzisiaj miec wolne od 18 :P
PS
Ale jazda.. po 19846638 stron watku, pojawia sie szansa, ze w koncu pojawia sie w nim jakies zdjecia.. dziwne uczucie jak na forum foto :mrgreen:
Już wzięta :-) Z góry trochę śniego-deszczyku leci, miejmy nadzieje ze do 18 zniknie całkowicie/ jak nie to jakies przejscia podspodkowe porobimy, mozna Altusa obleciec zanim nas nie wyrzycą, ew. perony kolejowe z biegu machnąć i ludzi tam krążących, coś się wymyśli ad hoc, See U
No to dzisiejszym fotografom życzę braku opadów i wielu fajnych pomysłów!:) I, jak pisałem wcześniej, napiszcie potem co warto powtórzyć jutro... :)
Pozdrawiam!
Kup tanie wino korkowane, korek w tylek i po problemie :mrgreen:
A ja sobie dzisiaj wezme 17-55 i fisza tylko.. noo ewentualnie przemysle 70-200 :mrgreen:
Teraz mi sie wymyslilo.. co wy na to, zeby sie pobawic lampami w plenerze? Nie mowie ze dzisiaj.. ale kiedys?
latarke zawsze mam w aucie... moge wziasc 430ex ,sprobowac oswietlic swoim swiatlem spodek dobry pomysl hihihi
A ja wypadam
Sorki, chłopaki mam chorą córkę i muszę przy niej być wieczorkiem
Owocnych łowów!
Może załapię się na drugą edycję, za jakieś dwa lata :-)
lampe sobie odpuszcze ale mam szperacza 2,5mln kandeli - moze byc :twisted:
RNz - wiem jak to jest.. duzo zdrowia malej zycze :) :!: a umawianie sie jest rownie fajne jak same plenery.. nie musi byc nawet dobrej pogody a jest co robic :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie doceniasz cisnienia - jeszcze tym korkiem kogos przypadkiem zabije :lol: :mrgreen:
Jak kto był dziś na tym plenerku, niech da znać co i jak. A i mam nadzieje, że jutro jednak cieplej będzie... :). To kto jest chętny na piątek, 19:00?
Pozdrawiam,
Adam
generalnie bylo.. snieznie :mrgreen:
pod koniec plenerku sie troche wypogodzilo ale pogoda srednio dopisala.. co sie zas tyczy przebiegu plenerku - z racji trudnych warunkow atmosferycznych glownie onanistyczne rozmowy i czasem jakies zdjecie sie nawet zrobilo ale bylismy tylko pod spodkiem, i na wspomnianej wszesniej kladce i moscie kolo gwiazd..
zecze Wam jutro lepszej pogody i ide wycierac sprzet ;-)
Ok, to spróbujemy jutro... :) I Waszym zwyczajem:
1. Voyager70
2. ?
3. ...
n+1. ?
Tak.. napewno kolejne mile spotkanie. Od strony zdjeciowej mocno srednio.. ponizej pare fotek wsadzonych z jpg.. jutro sie wezme za RAWy to cos madrego moze wrzuce :mrgreen:
01
02
03
04
Moze krzywo, moze do ****.. nie wiem.. nie mysle juz dzisiaj:mrgreen:
e... co jest.. nikt sie zdjeciami nie pochwali?
z plenerami trzeba poczekac do wiosny...
http://picasaweb.google.com/piotrthx/KatowiceNoca#
Gdzie to jest??
http://picasaweb.google.com/piotrthx...42917467625218
Ja tam sie nie znam, ale generalnie wydaje mi sie, ze ciut ciemne masz te zdjecia.. a moze to kwestia monitora?:mrgreen:
pod spodkiem...nie mam skalibrowanego monitora ,ale specialnie je przyciemnilem moze za bardzo...
Patrząc na to co za oknami i słuchając opinii piotrthxa i anastygmata proponuję przełożyć dzisiejszy spacer na korzystniejsze warunki - może za tydzień w piątek?
Pozdrawiam,
V.
Modzel, mam nadzieję, że nie masz na myśli odkładania na Świętego Nigdy? :)
No to dorzucam nowe fotki.. dzisiaj na chwile usiadlem przed kompem spokojnie :mrgreen:
05
06
07
08
09
well.. co powiecie? :)
1 - spodeczek fajnie wygląda
4 - szczegolnie pasuje mi jej rozmiar (taki forumowy) :mrgreen:
9 - podoba mi się z wiadomych względów :-D
jak moje "wyRAWuje" to też coś wrzucę, ale u mnie marnota i z fotek nie jestem zadowolony niestety :( , wczoraj jakoś zero koncepcji i pomysłu na foty z mojej strony :(
A gdyby tak któregoś wieczora w Gli...? "Zamek", radiostacja, Willa Caro, katedra, inne kościoły, trochę starówki... . W swoim mieście to i w środku tygodnia dam radę! :)
zaluje ze nie moglem byc, ale mam serie egzamow dzien po dniu. jutro, znaczy dzisiaj, ostatni ;]
fajnie, ze chociaz obecni sie pobawili!
witajcie....... jedzie ktos na targi foto do łodzi????
http://www.mtl.lodz.pl/fair/web/index/id/87
najlepiej z www.imageshack.us zawsze wchodzi bezproblemowo.
Katowice nocą (drugie podejście)
Jeśli to możliwe proszę moderatora o usunięcie mojego poprzedniego postu #749, zawsze to będzie mniejszy hasiok, w tym "bajzlu" :)
1
2
3
4
5
6
7
8
9