a kiedys byla moze o jakiejs stronie gdzie sa numry kradzionego sprzetu , tylko jak od niego wziac nr body i obiektywow
Wersja do druku
a kiedys byla moze o jakiejs stronie gdzie sa numry kradzionego sprzetu , tylko jak od niego wziac nr body i obiektywow
W!
'Numery seryjne aparatów to: 108563 i Mark II 321160. Co do szkieł nie wiem gdzie sa te numery.'
Zdrowko
I jest reinkarnacja!
Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
zestaw ekstra. jaka dla mnie rąbnięte razem z samochodem gdzieś z zachodu :)
>>Cytat:
Witam,
Piszę do Pana w sprawie aukcji dwóch body 1Ds + 1Ds mkII + obiektywy.
Zauważyłem na jednym ze zdjęć szybkozłączkę od statywu.
Czy nie powinno go (statywu) być w zestawie ? Może się zawieruszył.
Z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam,
Darek
Buuu, czyli nie dostanę statywu :cry:Cytat:
Witam
Wszystko jest opisane i na fotkach w aukcji, czyli złącze jest statywu nie ma. Pozdrawiam
W!
'Numery szkieł :
70-200mm 220939
24-70mm 52876
Numery body chyba podawalem, ale w razie czego proszę: EOS 1DS 108563 i Mark II 321160'
Zdrowko
p.s. Sprawdzam caly dzien i wychodzi ze nigdzie nie jest zarejestrowane jako kradziony sprzet. Sprawdzilem nawet na liscie fotoreporterskiej.
Pisałem juz, ze na zachodzie nit nie zgłasza takich kradziezy, chyba tylko do ubezpieczalni..
W!
Cichy, zglaszaja - nawet firmy ubezpieczeniowe umieszczaja na listach dyskusyjnych numery sprzetu skradzionego.
Zdrowko
Na starych zdjęciach z pierwszej aukcji, którą allegro już zdjęło jest płytka do statywu. Na nowych już nie ma - może sprzedał poza aukcją? ;-)
No i cena poszła o 5 tys. w górę - pewnie klienci walą drzwiami i oknami i zabijają się o sprzęt.
Swoją drogą, ciekawy jestem czy trafi się jakiś amator, który kupi ten sprzęt - przecież on jest tak gorący, że parzy nawet przez internet...
W!
Powiem Wam ze poza A. zgodzil sie podobno na 35 kola... Aukcja juz zlikwidowana przez adminow A.
Zdrowko
mnie ciekawi to zdjęcie z pudełkiem zapałek..
może chciał żeby na jego aukcji panował duży RUCH
:D
Ja go prosiłem o zdjęcia nr seryjnych z pudełkiem zapałek...
Stary numer. Prosi się sprzedającego, żeby sfotografował nr z jakimś dziwnym przedmiotem. Szanse, że znajdzie na google.grafika takie zdjęcie jest zerowe.
Czyli kolo jest na tyle bezczelny i czuje się niekaralny że pokazał numery :]...
I już się reaktywowała: http://www.allegro.pl/item220049813_...s_mark_ii.html
On zna dokładne pochodzenie sprzętu, my nie - to nie bezczelność, to prosty rachunek. Sprzęt mógł być ubezpieczony, zgłoszony jako skradziony.. potem "lokalnie" sprawdzony po kątem czy numery nie wypłynęły z ubezpieczalni i teraz puszczony w drugi obrót w innym miejscu na świecie. Wszystko może się odbywać nawet za zgodą właściciela (chciał szybko przejść na Nikona?), mało to takich samochodów?
Aukcja nie została zamknięta przez Allegro, natomiast opis ciągle ewoluuje.
Teraz to już nie jest "produkcja 2006". Facet ostro się widać przejął, Whibal już jest i "256MB", ale za to drugi "512BM" (czepiam się). Nadal jednak sprzedaje ten nietypowy obiektyw ;-) i ilość osłon przeciwsłonecznych jakoś się nie zgadza... no, i moje ulubione "zaufany sprzedawca" (tylko co z tego, jak towar lewy?).
Oczywiście cały czas pozostaje ten ułamek szansy, że dziwne rzeczy faktycznie się przytrafiają, no i... 8-) nieeeee...
Ciekawą postacia musiał byc jego poprzedni właściciel.... Patrząc po sprzecie musiał być fotografem slubnym bo to 50 1.2 to raczej do reporterki sie nie nadaje tak samo ja to 14 2.8. Wydaje mi sie że jak by to puscił osobno a nie w komplecie to już by połowynie miał a tak... No cóż z kilometra widać że kradzione.
Jestem ciekaw czy sprawdził czy w body'ych są karty, bo nie wydaje mi się żeby ten pr0 właściciel robił na 768mb :D
Jeśli prawdą jest, że dotychczasowy właściciel nie żyje, to możliwe, że nawet nie miał kto zgłosić zaginięcia sprzętu:? Ale załóżmy, że rzeczywiście auto powypadkowe trafiło w ręce tego sprzedawcy, to kto by mu je oddał z pełnym bagażnikiem? I to z taka zawartością?:shock:
Sytuacja nie jest "niemożliwa" - po prostu facet nie miał rodziny (bliższej tudzież dalszej), wspólnika, ani spisanego testamentu. Auto rozbite, odholowane i sprzedane prosto z policyjnego parkingu, a wyceną rozbitka zajął się beznamiętny organ państwowy w postaci zmęczonego wielością podobnej pracy urzędnika, któremu nie chciało się już zajrzeć do kufra.Cytat:
(...) kto by mu je oddał z pełnym bagażnikiem? (...)
Cóż, dopóki nie udowodnisz inaczej, nie ma się gdzie przyczepić.
Kolejne przedstawione etapy zweryfikować może tylko policja, a ta nie zainteresuje się sprawą dopóki ktoś nie rozpozna tego sprzętu.
Do tego facet podał zupełnie niezobowiązująco jakąś tam historyjkę i jeśli będzie zmuszony, to łatwo się z niej wycofa, bez większych konsekwencji, podając jakikolwiek banalny powód.
Sprzedający nie grzeszy znajomością gramatyki, wiedzą fotograficzną, czy nawet spostrzegawczością, ale podstawy rzemiosła ma.
Po wyglądzie jego strony internetowej można stwierdzić, że jest wyskillony w obsłudze internetu i znalazłby sobie sam, jakby potrzebował :D
Najwększa beka by była jakby wbił na CB i przeczytał ten wątek :D
ja bym sie nie zdziwil jakby czytal...
czesto juz tak bylo
Dlaczego w tej aukcji nie ma ofert? Czy coś jest nie tak? Szukam takiego obiektywu, ale ... właśnie, dlaczego nikt nie złożył jeszcze oferty?
http://www.allegro.pl/item219120948.html
Jakiś dziwny aparat jest do niego podpięty, chyba analog. W kilku ostatnich aukcjach cena tego obiektywu (uzywki) dochodziła do 610-640zł, a tu nikt nie chce? Nie wiem czy składać ofertę, czy się wstrzymać.
Aukcja podejrzana, bo nikt nie zlozyl oferty ?? Bosz...
Raczej dziwna, a nie podejrzana. Musi być przecież jakis powód.
<ot>
jak bedzie lezalo na ulicy 100 pln, to tez pewnie nie podniesiesz - bo pewnie tez podejrzane, dlatego ze nikt nie podniosl
</ot>
Uwazam, ze cena jest bardzo normalna- swojego 28-105 kupowalem niemal idealnie w takiej samej.
Wydaje mi się że porpostu ostatnio jakośc dziwnei to szkło jest drogie widze 700-800zł:shock:
Jakoś w marcy bez problemu kupiłem wpierw jedno za 480zł nastepnie drugie dla znajomego za 550zł stan ideał z allegro. Chyba za dużo ludzi kupuje 400D z Kitem i nie ma kasy na szkło.
Witam kolegów Canonierów ;)
Chciałbym zwrócić Wam uwagę na jeszcze jeden fakt dotyczący tej śmierdzącej aukcji dwóch Eosów. Jeden z Was dostał informację, że sprzęt został wyciągnięty z rozbitego auta z Szwecji... Niby wszystko pięknie, gdyby nie fakt iż na pl.rec.foto.cyfrowa informacja się pokrywa... z tym, że ze Szwecji robi się Dania.
Polecam lekturę wątku: http://groups.google.pl/group/pl.rec...ba943943098f75
Pozdrawiam
Nikoniarz ;)
Za niedługo okaże się pewnie, że to nie Szwecja ani Dania tylko Włochy...
...pod Warszawą ;)
P.S. żyjemy w kraju prawa i sprawiedliwości ale złodzieje mają prawo do samoobrony ;)
Tia, jestesmy właśnie świadkami ewolucji (i nie chodzi tylko o kraj pochodzenia). Ponoć auto zostało sprowadzone? A teraz już kolega tylko odwoził je na złom (jak rozumiem 'tam")... no, to super, bo teraz wytropienie auta i innych potencjalnie związanych z nim osób staje się jeszcze prostsze, prawda? 8) 8) 8) Kolega za granicą, a auto za granicą i na jakimś złomowisku, dokumentacja cholera wie jak wygląda i kto co "pamięta". A my niebawem się dowiemy, że kolega sprowadzał to auto ze Szwecji do Danii właśnie na to złomowisko. Patrzcie, z wszystkiego elegancko się wykręci.
Ręce opadają, ja się już nie odzywam.
Za 400 i 500 to tego USM już sto lat nie widziałem. Trzeba też wziąć pod uwagę, czy MK I, czy MK II, czy nie daj bóg tajwański III.
Widzieliscie za jaka cene poszedl Canon 16-35/2.8L?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=220709899
A facet mial w Kup Teraz dodatkowo Canona 24-70/2.8L za 3500zl i Canona 85/1.2L za uwaga ... 3750zl. Tia... ciekawe. Opcja Kup Teraz juz zniknela ale przez jakis czas byla.
Czemu nie? po tyle chodzą w stanach nówki...
może nie na allegro, ale też ciekawe. Nie edytowane, real print screen :
TU : http://www.skapiec.pl/site/cat/2/fil..._0_0_0_0_0_0_0
Jak biorę oferty, to już jest dobrze.
No średnio zwykła, bo zakładam że oni tego nie edytują ręcznie tylko jest jakiś fajny skrypt który wyświetla cenę najniższą i najwyższą. Ew coś w samym kodzie im się skitrało. Ale ciekawe :D
jatzek/ 16-35 mark II kosztuje na nasze 4950 zetka.. A teraz pomysl, że koleś sprzedawał Mark I i to jeszcze używkę.. Nadal takie nierealne?
http://www.allegro.pl/item220890167_...s_mark_ii.html
on czyta ten topic i wszystko poprawia, na pewno :P
ciągle mu allegro zamyka a on ciągle wystawia. zupełnie jak by to jednak nie był kradziony sprzęt. dziwne :)
A ja nie rozumiem. Czemu nie sprzeda osobno tych szkieł i osobno body? Kurcze no, 70-200:2,8, 85:1,2, 24-70:2,8 spokojnie poszłyby na allegro za grubą kasę, nikt by mu aukcji nie usunął, potem by posprzedawał marki... Przynajmniej ja bym tak zrobił mając taki zestaw :P
A, i czemu na zdjęciach jest 85, a nie ma go w opisie, i co to jest "Obiektyw Canon ES-79 II"
a ja nie rozumiem dlaczego fotografując obiektywy do aukcji korzysta z nokii n95 zamiast marka+szkło którego akurat nie foci
Bo nie umie? :confused:
http://www.allegro.pl/item220890167_...s_mark_ii.html
Ktoś zalicytował.
pewnie on sam z konta klona, albo konta znajomego, ustawił BCM jak sam napisał