Podoba mi się kormoran 1.
Bardzo fajny, ładny portret, bardzo dobra jakość i kolory.
Ja za miast na lampę stawiam na zachód słońca i mocno ocienione tło, tak?
Ew, dziura w chmurach...
Pozdr
PM
Wersja do druku
Podoba mi się kormoran 1.
Bardzo fajny, ładny portret, bardzo dobra jakość i kolory.
Ja za miast na lampę stawiam na zachód słońca i mocno ocienione tło, tak?
Ew, dziura w chmurach...
Pozdr
PM
kormorany byly focone w wieczornym sloncu , ale nie przy zachodzie ,no i bez lampy , iso 320,
f/5.6 i czas 1/2500s
osobiscie 1 fotka mi sie najmniej podoba , nie ma w niej akcji , jakiegos momentu , a umiescilem ja jako poczatek ziewania :)
Kuba :) dzieki :)
foty jak zwykle super :D , kormorany w tym świetle wyszły obłędnie :D
Pierwsze bardzo fajne, ale u mnie na monitorze wydaje się za ciemne.
Trzecie ciekawe.
jak tamte sa ciemne , to zapewne i te tez beda tak samo wygladac , bede musial kiedys poprawic :)
może i ciemne ale i tak piękne
Hej Sylwek! Ja widzę dwa takie same zdjęcia. Tak ma być?? Poza tym chyba trochę ostrość lekutko uciekła na głowie, ale... i tak się fotki te i inne podobają:)
Pzdr
kurde stary nie wiem co pisać by wyrazić swój zachwyt dla twoich prac
Twoje zdjęcia, to Liga Mistrzów:-D
oj Sylwek, czemu zawsze ja muszę pisać uwagi, a nikt się nie pofatyguje? Wyjdzie na to, że cię prześladuję.
to jest na przykład nieostre, są jeszcze z dwa inne. Ale nie o to biega.
Jak dla mnie zdjęcia są za ciemne, mają w związku z tym stłunmione kolory. Nie zajmuję sie śledzeniem exifów, ale patrząc na cienie sądzę, zę zrobiłeś te zdjęcia w zbyt mocnym wysoko stojącym słońcu. To negatywnie wpłynęło na plastykę i kolorystykę. Kadry są dalekie od optymalnych. Perspektywa w kilku przypadkach za wysoka, akurat tam gdzie zdjęcie ostre. Poszukujesz nietypowych sytuacji, momentów ale stało się to bardziej manierą. Nic na siłę.
Pozdrawiam
Kuba
P.S> stać cię na wyjątkowe zdjęcia
Kuba , ktos musi :)i no i chwalaCi za to ze jestes szczery :) kolejne fotki do obsmarowania :)
dla tych co nie wiedza :) podpowiem ze to jest najzwyklejszy KOT :) :) :)
kot mnie zupełnie nie kręci, łabędzie dobre, zresztą już oceniałem :) Najlepszy imho na pierwszej fotce
fajne fotki, 3 chyba ciut nie ostra:D
ostra, ostra tylko od dupci. Ale głowę odwrócił nieco czyli zaliczamy ;)
kadr moze nie inny , ale chwila i poza inna moze sie komus spodoba :)
no cozzzzzz , patrze ze cisza :( wiec doloze jeszcze dwie fotki :)
wiedziałem, ze to twoje zdjęcie :)
czapla jest słaba - powiem wprost. Skrzydła i poza ok, ale nie ma głowy ;) a kadr jest źle skomponowany (a podobno nie można w tej kwestii nic innego zrobić :D ) Cała lewa strona nic zupełnie nie wnosi, jest ciemna i zabałaganiona.
Łabądki sympatyczne, mam jednak małe uwagi.
1) skoro już od kupra, to tnij na granicy ptaka aby zdjąć ciężar z zadka. Chyba przesadziłeś z saturacją albo komendą Highlights w PS (jak przesadzisz to za mocno podbija saturację i kontrast). Jedno pióro jest przejarane, ale zgaduję, że skoro i tak mocno pojechałeś Highlights to więcej się uratować nie dało.
2) oświetlenie kawałkuje ptaka, rozbija i mnie to przeszkadza. Dół zdjęcia zbyt ciemny, ale to znowu chyba efekt przyciemniania dla uniknięcia przepału na kuprze, do którego mało brakuje. Ostrość niby siedzi, ale dziwnie mało szczegółów w upierzeniu tego wielkiego ptaka - czuję, że po prostu znowu ostro wyciągałeś przepalone obszary zdjęcia.
Sylwek, naucz sie pracować na warstwach korekcyjnych, pędzelek w dłoń i malujesz po masce!
Czapla jest, nie bójmy się tego słowa, do kitu :mrgreen: Natomiast dwa ostatnie łabędzie piękne - zwłaszcza pierwszy, ciężko oderwać oczy. Przynajmniej dla takiej "mass public" jak ja ;-)
dzieki muflon :) po to je tu umieszczam zeby je komentowac :)
Kuba :) czapla jak czapla , zdjecie od niechcenia zrobilem, wiedziawszy ze jest do kitu przez brak dobrze widocznej glowy :) ale poza jest jej nietypowa dlatego zdjecie powstalo :)
1 labedz zostal zrobiony na funkcji curves w auto i dlatego tak troche dziwnie powstalo , ciekawy bylem opinni na temat tego zdjecia :)
2 jak by nie patrzec to drzewa zrobily swoje , no i jak widac to jest wczesne slonce i nie bylo rozlozone na calym labedziu , a jakbym poczekal na pelne slonce to juz by koloru tego nie mialo , obydwie fotki byly prawie o tej samej porze zrobione :)
p.s. na pewno kupie ksiazke do PS :) tylko nie wiem jeszcze kiedy :) ale wiem jedno ' przy dobrze zrobionym zdjeciu PS jest tylko drobna kosmetyka zdjrecia "
łabądki są super:grin: , co do czapli to wyszła całkiem fajnie:grin:
niektore fotki nieostre ale to zrozumiale dla ptakow. Pozatym i zdjecie z bardzo niebieskim niebem-widac ingerencje adobe. Ale generalnie bardzo ladne
Pozdro
Jedynka jest OK. Czy w trójce i czwórce próbowałeś rozmyć tło? Jeśli tak, to wyjątkowo ci nie wyszło, a innego wytłumaczenia nie znajduję.
Drugie mocno nieostre na głowie, ostatnie spoko.
Kupę czasu Sylwek:)
1 i 3 IMHO bdb. Przy okazji (dotyczy większości zdjęć) to Canon lubi niedoświetlać :twisted:
kiedys sie bawilem rozmywaniem tla , teraz dalem na luz , uznalem zasade ze robienie zdjecia spelnia duza role , a PS to tylko kosmetyka
3 zdjecie pociagnolem jeszcze cieniami , moze to bylo zbyteczne , obrobie jeszcze inne bez tej opcji dla porownania :)
Marcin :) czy ptaki czy nie ptaki , ostrosc musi byc :) nie ma wytlumaczen :)
perqsista :) witaj w moich progach :)
:confused: :confused: :confused:
w takim razie co się tu dzieje z tłem..?
w nr 3 tło psuje to zdjęcie kompletnie. zwłaszcza gałązki na ptaszku! Zdjęcie wygląda bardzo nienaturalnie. kojarzy sie (wybacz) z lanszaftami jelenia na...
nr 4 gdyby nie ten bałagan w tle....
Pozostałe bardzo mi sie podobaja
janusz
300mn + tc2 robi swoje :)
januszp dzieki :)
[QUOTE=januszP.;383880]w nr 3 tło psuje to zdjęcie kompletnie. zwłaszcza gałązki na ptaszku! Zdjęcie wygląda bardzo nienaturalnie. kojarzy sie (wybacz) z lanszaftami jelenia na...
nie, no efekt jest zajefajny:grin:
fajne zdjęcia, mnie się bardzo podobają:grin:
1i 3 podoba mi sie
dla porownania , w PS delikatnie dodane kolory i przekadrowane , zmniejszenie i ostrosc
no teraz, to już rewelacja :D
ta ostatnia ciemnawa trochę co ?
bardzo przyjemne fotki, ostatnia ciut chyba za ciemna
nie cierpie pionowych kadrow , ale tu az sie prrosilo :)
zawstydzona
fajnie za zagladacie tu do mnie , milczenie mysle ze oznacza dobrxze zrobiona fotke :) jak by mial ktos jakies uwagi , to z checia poczytam , wyslucham :)
co o tym myslicie ? mi osobiscie sie podobaja , ale to co mi sie podoba to zazwyczaj innym nie :)
jestem w szoku!!!
drugie zdjecie czapli powala na kolana :shock:
Takie pytanie: po pol roku noszenia tegp szkla, ktorym robisz (pewnie jest to 500tka? - nie czytalem calosci :oops: ) o ile powiekszyl Ci sie obwod bicepsa :mrgreen:
no rewelacja:D , super światło na czaplach:shock: , super moment na 4:-D
bicepsy i tak mam duze :) a nosze z soba caly plecak , dwa aparaty , szkla ;200mn f.2.8 , 400mn f/5.6 i na wszelki wypadek 24-70 mn f/2.8 :) dodatkowo targam siatke maskujaca , kalimate , statyw i maszynke z nagraniami ptakow , aby je przyciagac :) 500mn mam w planach kupic :)
jeszcze kilka nietypowych kadrow :)
WIELKIE UKŁONY
dla mnie rewelacja
popadam w kompleksy chyba rzucę fotografię :oops: albo nie będę dożyć do ideału (czytaj Sylwester):-)