Odp: Canon 5D Classic do ślubów w 2015r ???
Przemek_PC tak przepaście sie sumują ale co 3 przepaście jest reset :D heh a tak serio, 5dI to swietny sprzet uzywalem latami i zawsze polecam i polecać będe ten aparat za cenę za którą można go dostać. Jest świetny, jednak w momencie gdy kupisz 5d3 zauwazasz te dodatki. I tak jak nigdy np nie uzywałem LV tak teraz kiedy ustawiam pare naprawde daleko i chce ich mieć ostrych w punkcie w którym AF przez wizjer nie łapie tak na LV juz daje rade. Stawiając całą grupę ludzi ostatnio w cieniu zdjecie czysta lipton, obrabiam i wyciągam wszystko pięknie bezstratnie. 5d3 daje przewage na każdym polu nad 5dI ale 5dI kosztuje jakies 8razy mniej :D
Ciekawe jaka przepasc byla by dla 5d3 vs d810 przy wyciaganiu z cienia.
Panowie, to normalne, ze nowe mozliwosci rozpieszczaja. I nie chce sie wracac na stare smieci.
Nie o to chodzi, wiadomo ze lepsze jest lepsze. Chodzi mi tylko o okreslenia typu "przepasc", "miazdzy" itp. Konkrety typu iso400 w nowym wyglada jak iso1600 w starym cos juz mowia a "przepasc"? Nic mi nie mowi.
ISO 4000 w 5d3 wyglada jak iso 800 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Ciekawe jaka przepasc byla by dla 5d3 vs d810 przy wyciaganiu z cienia.
To nie byłaby przepaść, to byłby Wielki Kanion.
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
ISO 4000 w 5d3 wyglada jak iso 800 :)
Czym się różni wróbelek? Ma jedną nóżkę bardziej niż drugą :)
Też jestem za trzymaniem się konkretów.
Cytat:
Zamieszczone przez
radiki
Czym się różni wróbelek? Ma jedną nóżkę bardziej niż drugą :)
Też jestem za trzymaniem się konkretów.
a co jest w tym niekonkretnego? gdybym napisał ze iso jest lepsze to ok ale masz proste wytyczne, liczby i jezeli masz tylko ochoty na te konkrety to wystarczy ze postarasz się zweryfikowac moje informację a otrzymasz odpowiedź
GalaktycznyMuczaczo,sprawdziłem Dynamic Range, Tonal Range i Color Sensitivity. Faktycznie jest różnica średnio 1EV
Cytat:
Zamieszczone przez
EOS_1DX
GalaktycznyMuczaczo,sprawdziłem Dynamic Range, Tonal Range i Color Sensitivity. Faktycznie jest różnica średnio 1EV
dziękuję :)
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
dziękuję :)
Długie doświadczenie.