Odp: canon 750D i 760D już oficjalnie
Zapowiadają że dopiero 90 D to będzie sztuka.Może warto poczekać.
A tak poważnie,kup to na co Cie stać.Jeśli masz 600 D to wiesz co daje Ci ten model aparatu,a czego Ci ewentualnie brakuje.A jak brakuje, to poszukaj modelu który TOBIE odpowiada a nie każdemu z nas. Ilu użytkowników , tyle opinii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtass_nt
Wkrótce zweryfikuję wyniki testu. Mam obecnie kartę która ma zapis max 45MB/s a zamówiłem z pierwszej piątki (zanim zobaczyłem wyniki z testów). Ciekawe jak bardzo poprawi się szybkość zapisu serii w RAW.
Chętnie dowiem się jak to wygląda w praktyce :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
A tak poważnie,kup to na co Cie stać.Jeśli masz 600 D to wiesz co daje Ci ten model aparatu,a czego Ci ewentualnie brakuje.A jak brakuje, to poszukaj modelu który TOBIE odpowiada a nie każdemu z nas. Ilu użytkowników , tyle opinii.
90D to będzie krok w tył tak jak 60D :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Dokładnie.
Ja jechałem na zakupy z zamiarem kupna Nikona 7200. Nowszy, niby najlepsze APSC na rynku itp itd.
Chwyciłem do ręki i chwyciłem do ręki 70D. Jestem nadal w obozie C :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Chętnie dowiem się jak to wygląda w praktyce :)
Karta doszła dzisiaj. Szybkie testy w domu dają zadowalające wyniki.
Stara karta to Kingston Ultimate 16GB Class 10
Nowa - SanDisk Extreme PRO 95MB/s Class 10
Na starej po zapełnieniu bufora na RAWie (8 zdjęć) i ISO 800 zdjęcia dalej robią się w odstępach mniej więcej sekundowych.
Na nowej ten sam test daje prawie dwukrotnie lepszą prędkość robienia zdjęć na zapchanym bufforze czyli prawie 2 na sekundę. Aparat prawie w ogóle nie myśli po puszczeniu migawki.
Ale to na sucho :) Prawdziwe testy już w tą sobotę w Poznaniu. Jeśli mi żadne fruwajło nie ucieknie z powodu zamyślonego aparatu to znaczy, że karta się spisała celująco.
Jakby ktoś chciał zakupić 760D to proponuje przejść się do mediamarkt. Dzisiaj w Gdyni mieli cenę 2699,- a 750D w cenie 3199,-[emoji1] Jak ktoś się przymierza to jest okazja kupić 500 złotych taniej.
Witam,
jestem tu nowa. Czy ktoś kupił już canon 760D i może się podzielić wrażeniami? Szczerze powiedziawszy zastanawiam się pomiędzy tym modelem a 70D.
Witam
Przymierzam sie do kupna 760d ale tez chce do niego kupic obiektyw Sigma 18-35 F/1.8 A HSM DC Canon, czytalem o problemach wspolpracy a raczej jej brak tego obiektywu z powyzszym modelem w trybie live wiev, czy ktos moze to zdementowac/ potwierdzic lub poradzic ? widzialem tez filmy z 70d z tym samym obiektywem, wyglada na to ze tam nie ma problemu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ludzikkk
czytalem o problemach wspolpracy a raczej jej brak tego obiektywu z powyzszym modelem w trybie live wiev, czy ktos moze to zdementowac/ potwierdzic lub poradzic ?
Sigma Foto::Centrum Prasowe::Współpraca z aparatmi EOS 750D oraz EOS760D
O ile łatwo jest podać argumenty na rzecz zakupu 70d (wizjer, zasilanie, szybkostrzelność itp.), to na rzecz 760d już znacznie trudniej. Tak, matryca 24Mpix ma większą rozdzielczość, ale różnica w praktyce jest na tyle subtelna, że nie sądzę, aby zainteresowała nawet największych maniaków np makrofotografii.
Za to dość nieoczekiwaną ciekawostką jest szybkostrzelność. Teoretycznie większa w 70d niż w 760d. Jednak w praktyce okaże się, że np. w ciągu 30 sekund 760d z szybką kartą zrobi prawie dwa razy tyle RAWów co 70d!!!