na szczescie jest ML. Ale nowe 5'tki mogly by miec zebre i te inne "bajery".
Wersja do druku
albo tez moze byc tak, ze jako aparaty z 50Mpix matryca, sa kierowane do fotografow robiacych ujecia statyczne, ktorym sie ta rozdzielczosc przyda. i dla tych fotografow optymalizowane.
w odroznieniu od aparatow, w ktorych wystarczy w porywach do 12Mpix matrycy (4K jak ktos sie bardzo uprze), jakie potrzebne sa filmujacym...
moze po prostu nie kazdy aparat na rynku, rowniez w cenie powyzej 10000 PLN, musi sluzyc do kotleta i/lub krecenia fimow. trudno w to uwierzyc, ale tu akurat moglo byc takie zalozenie ;)
Ja posiadam 6d. Gdybym miało mnie teraz skusić do kupienia 5d4 ( zastanawiam się i tak nad 5d3),to miłą sprawą było by dla mnie np: Dioda wspomagania af taka jak np w lampie błyskowej tylko , że wbudowana w body. Lepsze dla mnie było by to niż dodatkowe 10 mpx
No nie wiem jak to wygląda samo w sobie elektronicznie ale np w wyzwalaczu yn się mieści. Myślę że w miejscu tym co np w innyc jest lampa by się zmieściło. niech będzie wyższy aparat o 4 mm . Przecież to tylko dioda która rzuca siatkę czerwoną .
no chyba wlasnie cos takiego:
wielkie to nie jest. w D70, jesli mnie pamiec nie myli, to bylo nawet mniejsze i zdaje sie na podczerwien/czerwien (taka kratka)... ale to bardzo dawno temu bylo, moge sie mylic...
Oceń sam jakie to ma wymiary:
http://www.shanzhuoboshi.com/artcle_...0/st-e2-7d.jpg
Wstawienie w miejsce które sugerujesz jest niepraktyczne - obiektyw, a szczególnie z osłoną p-słon będzie zasłaniać.
zobacz jak wygląda to w yn 622. Dioda o średnicy 1cm. Myślę, że dla chcącego nic trudnego. Ale w jednym się zgodzę osłona na obiektywie będzie przeszkadzać nie pomyślałem o tym. spojrzałem na 6d z zapiętym 16-35 II i osłoną hmm ciężko jest to fakt.
Kiedyś miałem jakąś hybrydę Sony (chyba f707) i takie wspomaganie było wbudowane w obiektyw. Wielkości to było mikroskopijnej, a działało lepiej niż wspomaganie w wyzwalaczach YN.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka