Odp: Yongnuo YN EF 50mm F/1.8 chińska pięćdziesiątka za dwie stówki :)
Ok, no to nieźle... Wiadomość od Chińczyka:
Cytat:
Dear Friend,We get a very important notification from Yongnuo Factory.The Lens have some technology defective.They are processing it .So please cancel order first for u benefit .Please select other reasons:For example not want to buy,Put wrong order..And we will notice to u when lens solve technology problem . Thanks james
ok, mam swoja sztuke tego cuda. na chwile obecna moge powiedziec, ze AF jest na moje znacznie szybszy niz w canonowym (aczkolwiek moja canonowska 50tka miala juz ladnych pare lat). Jutro z rana wrzuce sample jednego i drugiego do porownania :)
Szczęściarz... Mi jeszcze nie wysłali.
ja wzialem z Polski, od reki. Troche bylem zdziwiony, bo na aliexpress widzialem, ze sa jeszcze wszystkie w 'pre-orderze' z wysylka w marcu...
To chyba ze względu na ten błąd konstrukcyjny o którym pisał mi dostawca. Ile w Polsce kosztuje to szkło?
poki co nie mialem jeszcze okazji zrobic dokladnego porownania z Canonem, ale ponizej na szybko sample z dzis.
f 3.5
f 2.2
crop
Możesz coswrzucić z 1.8? Najlepiej ludzia ? :D
jutro bede pewnie w klubie cos tam pstrykac w nocy, wiec mozliwe, ze cos sie znajdzie. generalnie ostrosc jest +- taka jak w mojej starej, wysluzonej 50tce.
dwa strzaly na szybko z wczoraj. oba f2.2, iso3200, canon 100d. na pewno bylo mniej problemow z AF niz jak mialem canona ;)