Odp: [HakunaMatata] - w wolych chwilach.
Owczarek to nowy członek rodziny;) co do zdjęć makro i stackingu. Nie raz pójdę na zdjęcia o 4 rano i nic nie uda się sensownego zrobić, to trochę demotywuje. Ale czasem uda się trafić dobrego i cierpliwego modela na którym da się zrobić kilka zdjęć do stacka, póki co stackuje ręcznie wiec zajmuje to sporo czasu i dużo mam odrzutów. Dlatego zmieniam system właśnie na Olka bo ma fokus bkt a to bardzo ułatwia sprawę.
Re: [HakunaMatata] - w wolych chwilach.
Ja tam się nie wypowiadam o robalach bo moje zdjęcia sądaleko w tyle za twoimi. Zapytam tylko czym ustrzelone że takie powiększenie udało ci się uzyskać?
Obiektyw 24mm odwrotnie mocowany + pierścienie
Kapitalne makro! Nr 184 i 185 - z ilu zdjęć złożyłeś? PS nie radzi sobie "ze stosem" i dlatego składałeś ręcznie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Kapitalne makro! Nr 184 i 185 - z ilu zdjęć złożyłeś? PS nie radzi sobie "ze stosem" i dlatego składałeś ręcznie?
Jemu chyba chodziło o to że ręcznie przesuwa płaszczyznę GO podczas wykonywania zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
HakunaMatata
Owczarek to nowy członek rodziny;) co do zdjęć makro i stackingu. Nie raz pójdę na zdjęcia o 4 rano i nic nie uda się sensownego zrobić, to trochę demotywuje. Ale czasem uda się trafić dobrego i cierpliwego modela na którym da się zrobić kilka zdjęć do stacka, póki co stackuje ręcznie wiec zajmuje to sporo czasu i dużo mam odrzutów. Dlatego zmieniam system właśnie na Olka bo ma fokus bkt a to bardzo ułatwia sprawę.
Canon RP ma focus bracketing, więc takowy będzie w każdym nowym modelu. Jeśli masz dużo szkła zawsze można poczekać i kupic R mk2 ^^.
Foty ofc kozackie.
5 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Canon RP ma focus bracketing, więc takowy będzie w każdym nowym modelu. Jeśli masz dużo szkła zawsze można poczekać i kupic R mk2 ^^.
Foty ofc kozackie.
Ten Canon fajny... ale jaka cena...
Wrzucam kolejne:
190.
Załącznik 2471
191.
Załącznik 2472
192.
Załącznik 2473
193.
Załącznik 2474
194.
Załącznik 2475
Foty boskie. Ja jeszcze chciałem podpytać jakie oświetlenie stosujesz?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomcio.13
Foty boskie. Ja jeszcze chciałem podpytać jakie oświetlenie stosujesz?
Wszystko, światło zastane + blendy