Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Maszyna wygląda super jak dla mnie! FF już mi sie znudził nieco, chętnie bym przygarnął znów aps-c - zwłaszcza w takim wydaniu! Do tego Tokina 11-16/2.8 II, Sigmy 18-35/1.8 i 50-150/2.8 OS i jazda! Nie widzę powodów do narzekań - no chyba, że cena;) ale ta mam nadzieje spadnie troche za jakiś czas po wejsciu aparatu do sprzedaży.
Jaka szkoda że porzuciłem 7D MK1 i poszedłem w ślepą uliczkę FF :D Niemniej rodzaj uprawianej przeze mnie amatorsko fotografii przesądził o wyższej użyteczności (ISO) złomu 6D ;) Zazdroszczę Koledzy - przyszli posiadacze! Nie ględźcie za dużo w tym wątku, tylko pokazujcie nam wspaniałe zdjęcia w galeriach!
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Psiakość nie wiem co bardziej podziwiać, sprawność urządzenia hydro-odrzutowego czy 7DII.
Wygląda na to, że 7DII ma punktowy pomiar światła najmniejszy z rodziny. Pole spot'a to 1,8% w puszce.
Daje to:
1. ~5x mniej niż w 6D
2. ~3,6 x mniej niż w 1Dx
3. ~2x mniej niż w 5DIII
4. ~ 25% mniej niż w 7D
Czyżby dalszy ciąg braku postępu?8-)
Mnie się to podoba:!:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jaka szkoda że porzuciłem 7D MK1 i poszedłem w ślepą uliczkę FF :D Niemniej rodzaj uprawianej przeze mnie amatorsko fotografii przesądził o wyższej użyteczności (ISO) złomu 6D ;) ...
Z tym złomem 6D to oczywiście żart?
Po wczorajszym meczu na ciemnej hali sportowej bliski jestem porzucenia 7D mkI. Tylko na co zamienić jak 6D jest taki zły :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Krzyżowe są ztcp od 5,6. Natomiast pokrycie kadru tymi punktami jest też imponujące.
Taak, Canon dorównał tym korpusem do D300 (po siedmiu latach) :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Z tym złomem 6D to oczywiście żart?
Po wczorajszym meczu na ciemnej hali sportowej bliski jestem porzucenia 7D mkI. Tylko na co zamienić jak 6D jest taki zły :).
Oczywiście żart :) A na co zamienić? Poczekaj - może na 7DMKII właśnie? Choć i tu można zobaczyć wspaniałe galerie sportowe popełnione 6D z nienajlepszym przecież AF. Masz kłopot - współczuję ;)
Fajna maszynka nowe 7d mkII. Jeżeli cena będzie znacząco niższa po kilku miesiącach od wspomnianego wyżej 6d to do przyrody nowa siódemka pasuje mi bardzo dobrze. Czas pokaże co i jak.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
A ty znowu swoje :roll: .
Chcesz weryfikować sprzęt cudzymi rękoma ?
Szum i straty detali i to co się da wycisnąć z takich rawów (o ile będą w miarę dobrze naświetlone)...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jaka szkoda że porzuciłem 7D MK1 i poszedłem w ślepą uliczkę FF :D Niemniej rodzaj uprawianej przeze mnie amatorsko fotografii przesądził o wyższej użyteczności (ISO) złomu 6D ;) Zazdroszczę Koledzy - przyszli posiadacze! Nie ględźcie za dużo w tym wątku, tylko pokazujcie nam wspaniałe zdjęcia w galeriach!
No to nie ględź i wklejaj 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Taak, Canon dorównał tym korpusem do D300 (po siedmiu latach) :-)
Wiesz na zasadzie takich dziecinnych przepychanek to możnaby niejedno i Nikonowi wytknąć tylko jaki to ma sens?