Odp: [2banan] moja galeria
dzięki Robert sprawdzę to na pewno , ale i ja balem się żeby nie było przesadnie z nasyceniem, ostatnio ktoś pisał że przesadziłem sporo:?
z ostrością może być rożnie, grzybki robione na statywie, ale statyw leżał :lol: inaczej grzybki były by tylko łapane z góry a czas 1 lub 2 s.
jak kupie lampę, może efekt będzie lepszy ale z wbudowaną przepalarką kiepsko, zdjęcie 79. wydaje mi się że ładnie oświetlone ale lampe zasłaniałem chusteczką higieniczną, hehehhe
dzięki
Cytat:
Zamieszczone przez
2banan
jak kupie lampę, może efekt będzie lepszy ale z wbudowaną przepalarką kiepsko, zdjęcie 79. wydaje mi się że ładnie oświetlone ale lampe zasłaniałem chusteczką higieniczną, hehehhe
dzięki
...a dopóki nie masz lampy to idź do zakładu fotograficznego i kup opakowanie po kliszy, takie z mleczno białego tworzywa. Wytnij wzdłuż walca otwór na grubość lampy, a w menu zmniejsz siłę błysku. W ten sposób otrzymasz najprostszy dyfuzor na kukułkę;). W zależności od światła zastanego dobieraj siłę błysku. Nie jest to nie wiadomo co, ale działa:)
A na lampę zewnętrzną zmiękczacz i tak cię nie ominie, tu również są patenty, zapytaj Roberta.
no właśnie słowiczku patent z rozproszeniem zaciągnięty z Roberta dyfuzora, opisany w innej galerii, często tam zaglądam,
ale ja mam spore braki w obróbce zdjęć, a to jakaś część sukcesu na pewno dzięki na pewno przetestuje tą twoją , bardzo cenną dla mnie rade.
87. modliszka
88.
89.
90. i jeszcze grzybek
Nooo modliszka fajna, GO jest lekko rozjechana, ale to już jest krok w dobrą stronę.
Ciut kolory do poprawienia i rozmyj delikatnie tło w PS/PSE, lekko przekadruj w mocny punkt to co wyszło ostre.
He, he sam się uczę i takie moje luźne spostrzeżenia. Grzybek się gdzieś zapodział.
dzięki Robercie modliszka zasuwała a ja na leżąco praktycznie ją ganiałem, z kitem 18-55 więc sporo było fotek całkiem do kosz i stąd pewnie zapomniałem o kadrowaniu hehhe
cieszyłem się że jednak coś wyszło kolory może takie mało jaskrawe, jak to miałeś na myśli
a grzybka nie widać czy to tylko metafora:)
nr 90 - nie widać zdjecia i nie jest to metafora :) Znaczy, że taki malutki...
87-89 gratuluję spotkania, nigdy nie widziałem na żywo modliszki. 89 świetny kadr, na 90 zrób cropa, jeżeli grzybek taki malutki:D, pozdrówka.
dobra zrobię cropa to może będzie widoczny, to było makro-makro
90,1.
dziś tylko jedno zdjęcie
91. listopadowa noc