Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )
Cytat:
Zamieszczone przez
worms
Jeszcze mam pytanie, czy karta Adaty 32Gb clas10, którą posiadam z poprzedniego body wystarczy, czy wypadałoby się zaopatrzyć w szybszą na wypadek fotek "dynamicznych hehe"?
Jeżeli jest to karta microSDHC wkładana do przejściówki na SD i z tą przejściówką dopiero do aparatu bo nie widzę tutaj kart SDHC class 10 32GB SD Series_ADATA Technology to lepiej zaopatrzyć się w samodzielną kartę SDHC class 10 SanDisk products for Canon 6D
Dawno temu zakupiłem tą kartę i możliwe że już jej nie produkują, pewnie też jej prędkość jak na klasę 10 jest minimalna. Dokupiłem Sandiska Extreme Pro 95Mb/s, poprzednią potraktuję jako zapas.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Zakładam ,ze nie jesteś profi,profi ,bo co byś tu robił ?
A co ma do tego bycie "profi" - zresztą co to oznacza tak realnie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A co ma do tego bycie "profi" - zresztą co to oznacza tak realnie?
ja na szczęście nie wstydzę się być amatorem
wrzucę kamyczek - byłem jakiś czas temu u mnie na wsi na wawelu (impreza była) i przypadkiem trafiłem na wystawę fotografii - robił profi - kompletny brak magii zwykle tak to określam "z cyklu byłem i cyknołem" - ale zadęcie spore.
Jeżeli ktoś nie widzi skoku jakościowego między kropem a ff to pora by zakończył fotografować. (Może przesadziłem:)). "Profi" słowo stworzone do podbudowania ego. Fotografów w łatwy sposób można podzielić na tych, którzy umieją robić zdjęcia i tych co nie umieją.
Właśnie się zastanawiam, czy aby nie pora zakończyć moją przygodę z fotografią, gdyż właśnie zajrzałem na stronę kolegi kulek855 w dział Krajobraz i nie udało mi się zgadnąć czy to crop czy ff :(, a może jeszcze coś innego ? I jak tu żyć?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Właśnie się zastanawiam, czy aby nie pora zakończyć moją przygodę z fotografią, gdyż właśnie zajrzałem na stronę kolegi kulek855 w dział Krajobraz i nie udało mi się zgadnąć czy to crop czy ff , a może jeszcze coś innego ? I jak tu żyć?
Bo widzisz, gdybyś miał jakiś plugin do przeglądarki odczytujący exif to byś się nie musiał zastanawiać i stresować ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Właśnie się zastanawiam, czy aby nie pora zakończyć moją przygodę z fotografią, gdyż właśnie zajrzałem na stronę kolegi kulek855 w dział Krajobraz i nie udało mi się zgadnąć czy to crop czy ff :(, a może jeszcze coś innego ? I jak tu żyć?
Wszystkie zdjęcia w galerii na mojej stronie to krop - no poza jednym. :)
Z ff jak dobrze pójdzie to powinny zacząć się pojawić w przyszłym miesiącu.
Ah, super. Uspokoiłem się natychmiast. A co to jest przeglądarka ? ;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kulek855
Wszystkie zdjęcia w galerii na mojej stronie to krop - no poza jednym. :)
Dzięki za wyjaśnienie. Ale nadal mam kłopot z rozróżnianiem cropa i ff.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Ah, super. Uspokoiłem się natychmiast. A co to jest przeglądarka ?
Przeglądarka to coś co służy do przeglądania internetu z twojego komputera i vice versa :mrgreen: