Możesz wrzucić jakąś fotkę ?
Wersja do druku
ok,dziekuje
oglądam zrobione dziś zdjęcia i za bardzo różnicy nie widzę
na pierwszy rzut oka nie umiem powiedzieć czy z czy bez
Cześć, mam Tamrona 70-200 f/2.8 VC. Zastanawiam się na telekonwerterem 1.4x choć rozważam wersję 2.0x. Czy miał ktoś może styczność z tymi konwerterami:
-Kenko Teleplus PRO 300 DGX 1.4x AF Teleconverter
-Tamron 1.4x SP AF Pro Teleconverter
Nie rozważam wersji Canonowskiej-wyczytałem ,że nie pasuje do Tamiego że względu na wystajacą soczewkę.Może w nowym roku Canon zaprojektuje coś z tolerancją dla nie tylko swoich szkieł.
Z kolei druga wersja konwertera Tamrona 1.4x współpracuje tylko z Tamronami (podobno) czego chciałbym uniknąć.
Dzięki za pomoc :)
Ja mam tego Kenko, używam, z 6d + C 100-400, AF działa wolniej, ale działa, jak trafi to jest przyzwoicie. Czasem podpinam go jeszcze do 135/2. Jakbym miał podsumować ogólnie, to jest gorzej z trafianiem i czasem mydlano, ale czasem po prostu brakuje mm i podpinam.
Miałem też kiedyś Cann x2, AF nie działał, jakość z tego wychodziła tragiczna, ze 100-400 dla mnie to było nieużywalne.
np. to zdjęcie było zrobione 100-400 + kenko 1,4 razem 560 mm
Twoje forum lotnictwa lotnictwo.net.pl - General Dynamics (Fokker) F-16AM Fighting Falcon - J-631 - 6D-63 - Czech Republic: Ostrava - Mosnov (OSR LKMT) - Marcin Jarosz
ale ono jest po obróbce i zmniejszone
Pytanie co chcesz fotografować takim zestawem ?
Póki co 200mm używam czasami do krajobrazów,a planuje zacząć trochę przyrodę. Póki co nie planuje kupna nowego obiektywu ,więc pomyślałem o telekonwerterze.